Путин предприе икономически мерки срещу Турция

Руският президент подписа указ със санкции
Обновена: 28 ное 2015 20:12 | 28 ное 2015 20:10, Анисия Иванова
1044
Путин предприе икономически мерки срещу Турция
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за предприемане на специални икономически мерки срещу Турция. Той предвижда редица санкции, предаде ТАСС.

Русия ще въведе временно забрана за внос на отделни стоки от Турция. Наложена е забрана или ограничения на редица дейности на руска територия на организации под турска юрисдикция. Действието на безвизовия режим между Русия и Турция ще бъде преустановено на 1 януари.

Още по темата

От същата дата се забранява наемането на турски работници от руски работодатели. Руските туроператори ще трябва да се въздържат да предлагат на граждани на страната туристически продукти, предвиждащи посещение на турска територия.

Руският президент нареди на правителството да забрани чартърните полети между Русия и Турция.

Контролът върху дейността на турските автомобилни превозвачи на руска територия ще бъде засилен с цел гарантиране на сигурността. Путин нареди още да бъде обезпечена сигурността на морските пристанища в Азовско-Черноморския басейн.

Мерките бяха предприети, след като турски изтребители свалиха във вторник руски бомбардировач, според Русия над територията на Сирия. Тогава загинаха общо двама руски военнослужещи - единият от двамата пилоти на сваления самолет и морски пехотинец, убит от сирийски бунтовници, докато участвал в операция по издирването на летците.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1044
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :)))Няма какво да му мисли Путин.Ракетите са готови и силозите са с отворени люкове!!Както каза преди няколко дни един руски генерал, Истанбул за 10 минути го правим на разтопено желязо..какво има да му мисли, Путин?!Ти му мисли че утре може да нямаш 5 УевЪ за УеП!
10
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Турция има недоволство и Ердоган започна да трепе неудобните. Вчера генерала, днес известен кюрдски адвокат, които открито го атакуваше по международните медии за репресиите и зверствата в Диарбекир. Не му трябва много на Ердоган да падне, но те хората са го казали - който иска да седи на два стола, рано или късно пада
9
40
 
8
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Офф тоя вече прекалява!!! Даже Церсей Ланистър от Game of Thrones не е толкова ***, ограничена и отмъстителна, колкото тоя двуличен политикан. Той веднъж беше казал, че харесвал Церсей, тъй че явно доста си приличат тия двама олигарси. КРЕМЛЬ КЕ ПАДНЕ
8
48
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие Ердоган не го мислете. Вчера Турция се договори с кюрдите от Северен Ирак, които са готови да доставят газ на турците през следващите 50 години. С две думи казано от цялата работа единственият губещ е Путин, който е на път да загуби втората държава, която купува най-много газ от Русия. Първата е Германия.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази "новина е отпреди 2 дни е НЕ Е НИКАКВА новина!!!Като няма какво да кажеш ......... ЗАМЪЛЧИ, ***!!!
6
7
 
64
 
! Отговори
Руский преди 8 години
Къде сти веееее? Петата икономика в света? Кой ши ви купува локума веее камилари?
5
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция шантажираше немското бабе, но Путин му показа, че не всички са доверчиви дърти комсомолки
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
instiktivno deystvat horata v beda ne o4akvah tova ot velikiq rusofilski car
3
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес най-хубавият коментар, който прочетох беше френски . Човекът каза: :"Колкото повече се изолира Турция,и турците си стоят в страната, толкова по малко ще се разширява Даеш"
2
6
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердокан си вкара АВТОГОЛ !!!сега много може да говори, но 5 мил.руски туристи ще почиват другаде!
1
83
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган: Ако Путин докаже, че Турция купува петрол от ИД, на момента ще си подам оставката, но ако не го докаже той ще си я подаде ли? Путин: Не е моя работа да коментирам дали Ердоган ще си подаде оставката.Има си народ, който решава това. ПУТИН ОВЪРТА, ОСУКВА И НАКРАЯ TAKA И НЕ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА, ДАЛИ Е ГОТОВ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА АКО НЕ ДОКАЖЕ ОБВИНЕНИЯТА СИ СРЕЩУ ЕРДОГАН. С ДВЕ ДУМИ КАЗАНО: ДОКАЗА, ЧЕ Е КЛЕВЕТНИК.