Демократи и републиканци в смъртна джихадистка хватка

Хилъри Клинтин на борба с ИД, Доналд Тръмп на битка с Обама
Обновена: 4 дек 2015 09:17 | 4 дек 2015 09:14,
19
Демократи и републиканци в смъртна джихадистка хватка
Колаж: Dnes.bg

Хилари Клинтън, фаворит за номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ, макар че не определи изрично като терористичен акт стрелбата в Калифорния, заяви, че САЩ трябва да водят борба срещу "насилието на джихадисткия тероризъм", предаде Франс прес.

При посещението си в завод в Нашуа, Ню Хемпшър, тя заяви, че е важно американците да се чувстват защитени.

"Когато отивате да пазарувате, когато отивате на работа, на кино или в църквата, когато карате децата си на училище - вие заслужавате да сте в безопасност", каза тя.

Още по темата

Макар да подчерта, че е рано да се определят категорично мотивите на двойката, извършила убийствата в Калифорния, Клинтън предупреди за "опасността от разпространяването на джихадисткия тероризъм и неговото влияние, което подтиква все повече и повече хора да извършват тези ужасни актове на насилие по целия свят".

Трябва да се борим срещу тях по въздух, по суша и в киберпространството, каза тя, перифразирайки Уинстън Чърчил за войната срещу нацистите.

"Те са толкова добри в интернет, във вербуването, в пропагандата, те са добри дори в това да вдъхновяват актове на насилие. Така че, ние наистина трябва да приемем нещата сериозно и трябва да накараме останалата част от света да се присъедини към нас в борбата срещу екстремизма", заяви Клинтън.

Републиканските претенденти за президентския пост вчера се надпреварваха да определят стрелбата в Калифорния като признак, че американците са заплашени от вътрешен ислямски екстремизъм.

По време на годишната конференция на Републиканската еврейска коалиция те един след друг предупреждаваха за заплахата от ИД и обещаваха да предприемат мерки срещу групировката, предаде Ройтерс. Те побързаха да свържат стрелбата с възможността за местни радикали.

Не може да има съмнение, че става дума за опит да бъде унищожен нашия начин на живот, заяви Джон Кейсик, губернатор на Охайо.

"Щом един център за хора с ментални увреждания в Сен Бернардино, Калифорния, може да е мишена на терористична атака, значи всяко място в Америка е мишена за терористична атака. Трябва да се приемем идеята, че сме в разгара на следващата световна война", каза губернаторът на Ню Йорк Крис Кристи.

Сенаторът от Тексас Тед Круз се включи в критиката към Обама, който по думите му не е предприел стъпки да защити САЩ, и заяви че е време за "военновременен президент".

Доналд Тръмп, който според анкетите е фаворит на републиканските избиратели, заяви, че атаката в Калифорния вероятно е свързана с "радикалния ислямски тероризъм", и обвини Обама, че отказва да използва този термин. Карли Фиорина заяви, че "всичко сочи към "домашна" терористична атака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
Суворов преди 8 години
До ДжебИнтересно с какво тази крадлива и шизофренична милиардерска фамилия Буш,нанесла толкова вреди на света с прибързаните си и необмислени войнив Афганистан и Ирак, ще бъдат добрия избор за Европа и в частност . . .България !Аз съм повече от сигурен, че няма да намериш представител на тази фамилия,който да успее да намери България на географската карта !?
12
3
 
8
 
! Отговори
уини преди 8 години
На щатите не им трябват джихадисти, там масовите убийства са част от ежедневието! Бедата е, че и в Европа почнаха да подражават - както във всичко лошо!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дърта вещица и стар пръч. Това не е за вярване .
10
3
 
10
 
! Отговори
Do2 преди 8 години
До Анонимен:Има битка ама в медиите за простолюдието. Иначе ционистчетата от Уолстрийт си има списъск със следващите 3 президенти за напред.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДжебДано да си прав-за Джеб...щото тая на снимката ще запали света със своята злоба...
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В САЩ отдавна няма битка. Всички политици са пионки назначени от най-големите олигарси в САЩ Рокфелер , Ротшил, Сорос и др. . Те командват парада само че в сянка. Спонсорират се кандидатите с милиони долари за да ги направят известни и после хоп президентски пост , хоп държавен секретар. После как ще водиш самостоятелна политика ми разбира се ще изпълняваш каквото ти наредят. Последните истински избори в САЩ бяха когато избраха Кенеди. Оттогава насам всичко е фарс
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХххВиж видеото в нета,когато Обама стана президент--не можа да се закълне над Библията на офицялната церемония.Така че си прав на 100%
6
2
 
9
 
! Отговори
Джеб преди 8 години
Всеки който....не грешно започнах..всеки който не разбира от Американска политика може да провери в интернет че Тръмп няма как да бъде номиниран за кандидат от Републиканската партия..Дори и да води двойно пред всичките си съперници...просто защото чиновниците от Републиканската партия сами избират своят фаворит..Джеб Буш..Той ще стане и следващият президент на САЩ другата зима.Това ще е добре за България защото Обама налагаше огромен натиск над ЕС които пък налагаха същият огромен натиск на нас
5
1
 
10
 
! Отговори
Клъф преди 8 години
Малеееййй ква е Кобраааа
4
3
 
21
 
! Отговори
1 преди 8 години
Началото на борбата в сащ е чрез махането на кафявия президент-ислямист.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
битката на джедаите и империята - предвождана от дарт вейдър
2
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пффТам поне има битка русофилска слугиньо. А в Русия отровното влечуго е пожизнено.
1
6
 
24
 
! Отговори
пфф преди 8 години
Битката на Репт.илите за Черния дом.