Пентагонът: Тръмп е заплаха за сигурността!

Говорейки срещу мюсюлманите, той се дисквалифицира за изборите
9 дек 2015 21:48,
66
Пентагонът: Тръмп е заплаха за сигурността!
Снимка: bgonair.bg

Доналд Тръмп е заплаха за националната сигурност на Съединените щати, заявиха от Пентагона, след изказванията на кандидата за президент на републиканската партия. На митинг пред избиратели Тръмп заяви, че трябва да бъде наложена забрана на всички мюсюлмани, които искат да влязат на територията на страната.

Още по темата

Американският министър на вътрешната сигурност Джей Джонсън каза, че идеята на Тръмп е не само обидна, но ще навреди на сигурността на САЩ, като подкопае усилията за добри отношения с мюсюлманската общност. Белият дом заяви, че с изказването си за мюсюлманите Доналд Тръмп се дисквалифицира за президентския пост.

Според кабинета на Барак Обама републиканските претенденти за президентската кандидатура трябва веднага да заявят, че не подкрепят Тръмп за държавен глава.

"Всичко, което създава напрежение или провокира такова, не кореспондира с усилията на американското правителство да има едни добри отношения с мюсюлманското малцинство. Всички изказвания на господин Тръмп създават опасност от атаки породени от омраза от страна на терористичните групировки. Ние искаме да се борим с джихадистите от Ислямска държава с помощта на мюсюлманите. Те са наши съюзници в тази борба, а подобни изказвания не помагат за това", заяви Питър Кук, говорител на Пентагона.

Американски политически лидери и от двете партии, премиерите на Франция и Великобритания, ООН, както и мюсюлманските жители на азиатски страни осъдиха коментарите на кандидата за президент на САЩ.

Самият Доналд Тръмп защити изказването си, сравнявайки плана си със задържането на американци от японски произход по време на Втората световна война. Магнатът на недвижими имоти обаче смята, че идеите му са не по-лоши тези на бившия президент Франклин Рузвелт, който постановява задържането на повече от 110 хил. души в американски правителствени лагери, след като японците бомбардират Пърл Харбър на 7 декември 1941 г.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е плашещо... Явно има някакъв таен план исляма да се внедри по-дълбоко в цивилизования свят
12
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БАРАК ХЮСЕЙН ОБАМА!!!!!!!!!!!!!!ИМЕТО ГОВОРИ ПРЕ ДОСТАТЪЧНО!!!!!!!!!!!!!!
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОМНИТЕ КАКВО СТАНА!!!МЕРКЕЛ ТАМАН СЕ ОБЪРНА СРЕЩУ "БЕЖАНЦИТЕ" И ИСЛМА И ВЕДНАГА БЕШЕ НАПАДНАТ И СЪСИПАН ВОЛФСВАГЕН!!!!!!!!!ТРЪМП ЩЕ ГО СЪСИПЯТ, ЗАЩОТО СЕ ОПИТВА ДА ЗАЩИТИ ЕДНА ВЕЧЕ СЪСИПАНА ДЪРЖАВА В ТОВА ОТНОШЕНИЕ :D
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
той казва истината но разбира се винаги който е прав излиза виновен
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато е писана американската конституция изобщо не е имало мюмюни в сащ
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а американската конституция когато е писана дали е имало мюсулмански терористични актове?то други терористи има ли въобще?
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ ОБАМА Е ИСЛЯМИСТ И ТОЙ И ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО!!!!!ПРОСТО ОБАМА БУТА ЕДНИ УПРАВНИЦИ В ИСЛЯМА ЗА ДА ТУРИ ДРУГИ НЕГОВИ НИЩО ПОВЕЧЕ!!!!НО ОБАМА СИ ЗАЩИТАВА ИСЛЯМА
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРЪМП Е РЕПУБЛИКАНЕЦ 100%НО ТОВА НЕ ИМ ХАРЕСВА НА ДЕМОКРАТИТЕ КОИТО СА НА ВЛАСТ И СЕГА СЕ ОПИТВАТ ДА ГО ОЧЕРНЯТ!
5
2
 
40
 
! Отговори
dobre преди 8 години
Браво на Тръмр, открит е защото е силен.
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Trump и Путин ще се справят с тероризма колкото и да не ви се вярва!
3
1
 
46
 
! Отговори
sostin преди 8 години
В Япония е почти така както говори Тръмп, даже джамиоъе са забранени, за това и не ги наблюдават. Мякой да е обвинил Япония за това ? НЕ, И хората си живеят мирбо и спокойно.
2
3
 
18
 
! Отговори
ksarax преди 8 години
Смешници
1
2
 
48
 
! Отговори
фифи преди 8 години
По-скоро маймуните в бялата къща са заплаха.