Турция глоби Twitter с 50 бона в евро

Причината - мрежата не премахнала терористичната пропаганда
12 дек 2015 12:14, Елена Кирилова
17
Турция глоби Twitter с 50 бона в евро
Снимка: Reuters

Регулаторът, отговарящ за комуникациите в Турция, глоби Twitter 150 хил. лири (45 680 евро) за това, че не е успяла да премахне "терористична пропаганда", предава BBC.

Това е първият път, в който компанията получава подобна глоба. Въпреки това властите не са разкрили точно с какво съдържание, публикувано в социалната мрежа, се отнася въпросът. Но BBC твърди, че глобата е свързана с материал от политически акаунт, който е критикувал турското правителство.

Twitter не е коментирала случая.

 Това не е първият път, в който микроблогинг платформата се сблъсква с проблеми с турските власти. И Facebook, и Twitter бяха блокирани в страната през април, след като съдът издаде заповед, с която забранява на хората да публикуват снимки на прокурор, към когото е насочено оръжие.

През март миналата година бе съобщено, че социалната мрежа е блокирана в Турция, след като министър-председателят Реджеп Тайип Ердоган обеща да "унищожи Twitter" след появата на скандални записи, които го уличават в корупция.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a v bulgaristan napravo iztrivat komentarite. hi4 ne sadyat.4isto i prosto ..
8
3
 
13
 
! Отговори
Ислямски вечно ерект преди 8 години
Ердоган е пич , най - великият ислямист в новата история. Има невероятно чувство за хумор и за най-малката обида праща в затвора. Истински мъж , не се колебае да затвори тия жълти издания и еврейски манипулатори туитър и снимкови издания. Бил приличал на Ам-Гъл, абсурд. Той неможе да е толкова красив. Ердоган е некорумпиран.Когато стана трагедията в рудника и загинаха над 200 човека , той заяви че това за нормални неща и имали име, викали им трудова злопулука. Той не е циничен,уредил им девици))
7
1
 
8
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Турция нека първо премахне тероривстичната пропаганда на своя територия, после да гледа в чуждата паница!
6
4
 
7
 
! Отговори
444 преди 8 години
До Анонимен 6Думата "г.яурин" не е ли цензурирана?
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все едно мен да ме глобят 5 стотинки.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туитър е свободна мрежа и всеки може да пише, каквото иска. В България в много сайтове, като напишеш нещо администратора решава да го изтрие, защото на него не му харесва, въпреки, че не си нарушил правилата. Да живее Туитър
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ushankite i masonite trovqt sceta
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ахахаха, терорист No. 2 (след Съединените освободителни щати) ще учи на антитероризъм. Смех!
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЗ ВИЖДАМ БИЗНЕС В ТОВА!ПУСКАТ СЕ НЯКОЛКО ПЛАТЕНИ КУМЯВКИ ДА ТРОЛЯТ В ФЕЙСА И ТУИТЪРА И ПОСЛЕ ГИ ГЛОБЯВАТ :DИЗОБЩО НЕ ПОДКРЕПЯМ!!!!ВИНА ЗА КОМЕНТАРИТЕ ИМАТ САМО ПИШЕЩИТЕ ГИ А НЕ И МЯСТОТО КЪДЕТО СА НАПИСАНИ!!!