Зловещите детски играчки по бреговете на Лесбос

Доказателство за опасното пътуване по море към жадувания мир
20 дек 2015 12:45,
46
Зловещите детски играчки по бреговете на Лесбос
Снимка: "The Huffington Post"

Накъдето и да погледнем по бреговете на остров Лесбос има доказателства за опасното пресичане на водите от Турция за Гърция. Спасителните жилетки, пояси и гумени лодки са се превърнали в постоянна настилка на бреговете на идиличния гръцки остров Лесбос, разказва кореспондент на "The Huffington Post".

Още по темата

"Бях виждал новинарски снимки на планините от оранжеви спасителни жилетки по плажовете, така че не бях изненадан, когато пристигнах и видях тези. Това, което не очаквах, бяха детските надуваеми играчки, смесени с отломките. Първото, което забелязах е спасителна жилетка на Спайдърмен, от онези, предназначени за забавните дни на пръскане край басейна.

Само на няколко крачки, видях детски плувки за ръце, украсени с усмихнати рачета. Започнах да ходя по плажа и за първи път наистина забелязах колко детски играчки има. Бях изумен. На всеки няколко крачки имаше по още една", разказва пратеникът на изданието.

Предметите, предназначени за доставяне на радост и смях за децата, са били използвани от отчаяните семейства, които бягат от войната в търсене на мир и по-добър живот.

Детски играчки, предназначени за игра в басейн, са използвани вместо това за потенциално спасяване на живота на изплашено дете, докато е преминавало от Турция в студената, тъмна нощ.

"Погледнах към гърба на една от най-малките спасителни жилетки. От инструкциите, написани там, ме побиха тръпки: "Внимание: Това не е животоспасяващо устройство!", но всеки ден, деца-бежанци пресичат Егейско море с играчки, отчаяни и таящи надеждата, че надуваемите предмети могат да спасят живота им", споделя журналистът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
реалност преди 8 години
Начи като почнат да ми снимат ревливи и сополиви деца бежанци, и като почнат едни такива ревливи статии...Левски и Ботев едно време не са си взели багажа и да бегат у богата страна живот да живеят както тия бежанци..като сме брали толкова робство и страх някой да е ревал за нас??? А ние сега да ревем за необразовани, първосигнални бежански въшки, които не си затварят краката дори и по време на война само и само за да няма Европа...играчки тука ще ми снимат, усмихнати човечета бла бла
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия за едни помощи от 1000 евро в Германия си отрепаха децата. Да ги осъдят родителите как умишлено подлагат на риск живота на собствените си деца. Ама въобще не ми е тъжно
24
0
 
9
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Драги журналисти, престанете да ни натискате по жлезите, които произвеждат сълзи. За тези завоеватели, криминални мохамедани, използвачи и хвърлячи на камъни на нас СЪЛЗИ НЕ НИ ОСТАНАХА!
23
0
 
8
 
! Отговори
мм преди 8 години
Сами си подпалиха държавата, после целия свят им е виновен. Сами обрекоха децата си на гибел. Виновни са тези , които от малки им пълнят главите с бръмбари.
22
2
 
15
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До художника. Да мъстят на родителите си, дето ги възпитават в тая гнусна религия. И дето раждат по 10 деца, че да може половината още по на 15 г да станат убийци на невинни хора, а другите да продължат рода, че да се родят още изчадия - убийци.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оакали са пейзажа. това е най-вече екологична катастрофа, причинена от пренаселеността на планетата. по-добре да не се бяха раждали изобщо тези деца, че и родителите им също. така щяха да бъдат решени и проблемите с миграцията, и със замърсяването на околната среда. а може би и до война нямаше да се стигне.
20
0
 
27
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
И САЩ, и СА заявиха, че няма да ги приемат, щото са терористи, но само за ЕС са бедни брадати майки с деца.
19
2
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Те няма да унищожат нищо- това го правят вместо тях толерастите, платените НПО, леваците политици и "медии" като тази тук. башибозукът няма за какво да се пъне и унищожава- друг го прави услужливо.
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А българите си остават прости и нещастни убитаци ! Наздраве !
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изобщо не ме трогва смъртта на башибозука- да си седят в Турция, една вяра са, една ***. к'во се влачат тук!? И все си мислех, че днес.бг са поумнели и няма да ни занимават с манипулативни сълзливи истории, но уви- грантовете потекоха отново и запяха старата лъжлива песен за "бедните" башибозуци и терористи. *** ли сте какви сте, не разбархте ли, че не ги искаме барабар с мечетата им и гадните им играчки
16
1
 
25
 
! Отговори
1-n преди 8 години
ареееееееее бе, ареееееееееееенекой да е викал *** по европейските брегове, не е нали?да си беха купили билет за самолет, ферибот, вместо да ми ревът как неколко примата са гушнали букаета.Лошото е че огромната част се намърдва и унищожава цивилизацията на европа, това е големият проблем.що не бегат бежанците към братските мюсюлмански страни като Иран, Катар, Саудитска арабия и така нататъка, а все към неверниците го зове...може би защото гореизброените братя им знаят номерата...
15
3
 
41
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Не ме трогвате. Искам да напишете за 12 годишното БЪЛГАРЧЕ Йоан, от едно село край Търговище, който няма майка, живее с баща си - пияница в къща без ток и вода, не ходи редовно на училище поради безпаричие. Искам да напишете за Иван - БЪЛГАРИН - бездомник, който мечтае ... за обувки. Вас тези неща не ви интересуват, четем ги от други медии, но ако копирам линковете тук ще ме изтриете, нали. Защото не ми отърва, искате да ни трогнете със съдбата на бежанците. На тези дето искат да ни колят ли!
14
1
 
5
 
! Отговори
lq lq преди 8 години
edno vreme beshe po-xybavo :)
13
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днеса, ако ще още милион лъжливи статии да публикувате за "изстрадалите жени и деца бягащи от войната", които всъщност са млади и брадати талибани, никога няма да заобичаме незаконните навлеци. Kак не ви е срам да лъжете хората и да ги баламосвате колко "невинни" били имигрантите?
12
3
 
26
 
! Отговори
М.М преди 8 години
Добре, ще се направя, че вярвам на лъжите, че този внезапен "бежански" потоп бяга от отчаяние в търсене на мир и по-добър живот и също така ще се направя, че вярвам, че Сирия всъщност е империя, която обхваща най-малко 20 страни от два континента. Та има 3 въпроса на които никой себеуважаващ се *** не може да отговори: 1.Като са толкова отчаяни, защо още със стъпването си на EUземя се държат господарски? 2.Защо ние гостоприемниците трябва да се съобразяваме с чувствата им? 3.Роби ли им сме?
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ооо даа имаше и случаи от Пакистан се натоварили с бабите дядовците 10-20 деца и още два рейса близки роднини да ги карат на социална помощ в Холандия,Австрия,Германия изобщо там където ще им дават пари за да не правят нищо освен деца.така е то животът е жесток,но несправедлив хи хи хи.
10
1
 
13
 
! Отговори
писна ми от тия преди 8 години
днешните масмедии ,така наречени...са просто едни прекупвачи на новини...дори съм сигурен,че в повечето случаи не си и плащат...тоест това са най-обикновени *** на гърба на социалните мрежи и световни новинарски емисии на които те така неистово се кланят...не вършат никаква работа ...ако опитите им за манипулация на обществото някои не намират за работа.........
9
2
 
17
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Замърсяването трябва да бъде прекратено веднага! Стига *** във водите на Европа!
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То беше зловещо и във влаковете от *** , Все едно че бяха минали хуни през Унгария до Германия !Същите *** ще залеят и морето !
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накъдето и да погледнете има ***! Тия оставят тонове ***, откъдето и да минат. Какво може да се очаква от такива? Поредните с много права и без никакви задължения дошли да безчинстват и да живеят на наш гръб! Да не споменаваме и тия, които идват да ни убиват!