Виенската полиция на крак заради потенциални атентатори

Не са отменени обаче събития в австрийската столица
26 дек 2015 17:00,
4
Виенската полиция на крак заради потенциални атентатори
Снимка: Архив Reuters

Виенската полиция съобщи днес, че е затегнала мерките за сигурност след предупреждение от няколко европейски столици за възможно нападение с експлозиви или огнестрелни оръжия между Рождество и Нова година.

Тя обаче не е преценила, че е необходимо да бъдат отменяни каквито и да било събития в австрийската столица, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В изявление виенската полиция посочи, че сведенията идват от неназована "приятелска" разузнавателна служба и са предоставени в дните преди Рождество. В него се посочва също, че властите са получили няколко имена на потенциални атентатори, но проучването на списъка с тях и другите следствени действия засега не са дали никакви конкретни резултати.

Говорителят на полицията Кристоф Пьоцъл каза пред Австрийската телеграфна агенция, че няма някаква конкретна заплаха за определено място в определено време.

Полицията заяви, че засилва наблюдението на местата, където се очаква да се събират голям брой хора, включително и транспортни обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Муса преди 8 години
На Миса спонсорите......
2
1
 
10
 
! Отговори
toi преди 8 години
АКТИВИЗИРАЛИ СА СЕ И ЗА НОВА ГОДИНА СЕ ОЧАКВА ДА НАПРАВЯТ НЯКОЯ ПРОСТОТИЯ БЕЗОБИДНИТЕ С ФАЛШИВИТЕ СИРИЙСКИ ПАСПОРТИ МАВРИ.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ХА ХА. Е ТЕ ТОВА Е ЕВРОПАТА ПЪЛНО СПОКОЙСТВИЕ И ТИШИНА ДОКАТО НЕ ГРЪМНЕ ПЪРВИЯТ КАМИКАДЗЕ!! И ВСИЧКО ТОВА ПОРАДИ МНОГО УМНИ ТИКВИ!! КАКТО СЕ КАЗВА ТОЛЕРАСТИЯТА НЕ ПРОЩАВА! КРАВАРЧЕТАТА И ТУРЧЕТАТА ВИ НАСАДИХА НА ПАЧИ ЯЙЦА. АКО НЯКОЙ СИ Е ПРАВИЛ ИЛЮЗИИ ЧЕ КРАВАРИТЕ ЩЕ ОСТАВЯТ ДА СЕ СЪЗДАДЪТ ЕДНИ СИЛНИ СЪЕДИНЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЩАТИ В МНОГО ГОЛЯМА ГРЕШКА СА БИЛИ. ХА ХА ХА ХА. НЕ Е ИМАЛО НЯМА И ДА ИМА ТАКАВА ЕВРОПА.