Бури и наводнения заляха САЩ, жертвите – десетки

В щата Мисисипи се съобщава за над от 400 разрушени къщи
30 дек 2015 15:44,
11
Бури и наводнения заляха САЩ, жертвите – десетки
Снимка: bgonair.bg

Наводненията в централната част на Съединените щати продължават. Само в щата Мисури жертвите са 13. Тази нощ река Мисисипи е излязла от коритото си в района на град Сейнт Луис.

Най-малко 42 са жертвите на лошото време в Съединените щати. Вече почти седмица бури, силни дъждове и наводнения заплашват живота на жителите на южните щати. На територията на щата Мисисипи се съобщава за 56 ранени и повече от 400 разрушени къщи.

Поне 20 торнада преминаха през Мисисипи, като събориха дървета и оставиха хиляди американци без електричество на коледните празници. Шестима са загиналите в Тенеси.

Арканзас и Алабама съобщават за по една жертва. Властите в Тексас и Оклахома очакват преминаването на "историческа виелица" и натрупването на поне 40 сантиметра сняг.

Силни снеговалежи има и в щатите Айова, Небраска и Мисури. Предупреждение за наводнения беше издадено за части от щатите Мисури и Илинойс.

Извънредните атмосферни условия по това време на годината не са нещо необичайно за САЩ. Метеоролози изтъкват необичайно високите за сезона температури като причина за сегашните условия. Преди една година торнадо уби петима души и рани повече от 10 души в Мисисипи.

Вижтe още във видеото на Bulgaria On AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Безбожници, ама Путин като арестува онези пикли от коя група бяха за оскверняване на църква, скачахте по седерастки нали?
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските безбожници намесиха Господ...
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ Е ХУБАВО ДА СЕ ЗАСЕЛВАШ ТАМ ДЕТО НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ЖИВОТ. АКО ТРЯБВАШЕ ТАМ ДА ЖИВЕЯТ ХОРА ИНДИАНЦИТЕ ЩЯХА ДА Я НАСЕЛЯТ ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ ПРЕДИ ДА ГИ ПРОГОНЯТ И ИЗБИЯТ КОЛОНИЗАТОРИТЕ. ГОСПОД БАВИ! АЛА НЕ ЗАБРАВЯ!
2
3
 
13
 
! Отговори
Марто преди 8 години
Господ забавя но не забравя, да им е честито, предлагам да им изпратим хуманитарен конвой, консерви с месо от 2та световна война, брашно с изтекла годност, вода за пиене от черно море, филтрирана, разбира се и чорапи, не много използвани и от турски произход, турска вълна. Все пак празници са, трябва да им помогнем, както и те помагат на 3ия свят. Да не забравим и картички да им изпратим с пожелания на арабски език........
1
3
 
18
 
! Отговори
Pinochet преди 8 години
Дали пък господ не е решил да благодари на американците за ДЕМОКРАЦИЯТА ???