Москва: Няма да оставим България без руски газ!

Доставките по линия на "Булгаргаз" продължавали безпроблемно
Обновена: 31 дек 2015 15:43 | 31 дек 2015 15:11, Елка Василева
249
Москва: Няма да оставим България без руски газ!
Снимка: архив, Reuters

Министерството на външните работи на Русия опровергава съобщенията на българските медии за спиране на доставките на руски газ за България от компанията „Газпром експорт“, предава РИА Новости.

Още по темата

„Във връзка с появилите се в българските медии съобщения за това, че българската компания „Овергаз Инк.“ не е получила уведомление за продължаването на доставките на природен газ от руската компания „Газпром експорт“ в България, бихме искали да отбележим, че по информация от ръководството на руската компания „Газпром“ доставките на руски природен газ за България продължават безпроблемно по линия на държавната компания ЕАД „Булгаргаз“ в обем 3 милиарда кубични метра, съответстващи на годишните потребности на страната“, съобщават от министерството.

От руското външнополитическо ведомство уточняват, че доставките дори могат да бъдат увеличени.

„С компанията „Овергаз Инк.“, сътрудничеството с която досега обезпечаваше не повече от 10 % от годишното потребление на газ, продължават преговорите по урегулирането на натрупалите се за последните години търговски въпроси. България без руско „синьо гориво“ няма да оставим“, подчертават още от руското МВнР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 79Подкрепям коментар 79 самата истина !
49
1
 
42
 
! Отговори
Да гепнем Овергаза ! преди 8 години
За какво излъга Коен:1. Че Русия спира газа на България.2. Че Овергаз е виновен за това.3. Че има писмо (2 писма) от Газпром до БЕХ, че по причина на Овергаз Русия спира газа за България.Оказва се, че самият Булгаргаз ръководен от Коен получава 90% от неспирани доставки руски газ, а Овергаз имал само 10% от доставките, че писмо (2 писма) няма.Но Овергаз има газопреносна мрежа. Дайте да си я гепнем.
48
2
 
34
 
! Отговори
da obesnq преди 8 години
Да обесня Роналдо пръв откри руската Газ.
47
12
 
39
 
! Отговори
Клуб по интереси преди 8 години
Ликувайте, другари! Братска Русия отново се застъпи за нас! Само гледайте да не се * от радост.
46
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога няма да го спират.
45
0
 
40
 
! Отговори
Познат сценарий преди 8 години
До АнонименПита се? Борисов какъв проблем реши? Несъществуващ и измислен от .... Коен?От Някой зад Коен? Може би от самия Борисов?С каква цел е и на какво прилича този сценарий? Прилича на опит на управляващата клика, да се отнеме на Дончев фирмата Овергаз, по същия начин, по който бяха отнети парите на вложителите в КТБ, в случая като й отнемат лиценза чрез послушкото Ив. Иванов.Тия криминали обяздили държавата ни и народа ни, нямат ли поне капка въображение?
44
1
 
31
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
И аз подкрепям коментар 67. Самата истина!
43
3
 
39
 
! Отговори
75 преди 8 години
Прав си, този мастодонт ЕС се разпада и нищо не можа да го спаси, краят му се вижда.
42
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това беше опит за Костинброд-2, но Борисов реши проблемчето за 2 часа и руснаците увиснаха.Това е Генерал Борисов, който направи Путин за смях :)
41
3
 
36
 
! Отговори
Пак медиите : преди 8 години
Жълтите вестници си преписват всякакви клюки , да разпалват разговори и кой как отговорил след това ?И ето отговора сега , че доставките продължават за България, даже може да се увеличат !Доволни ли сте !
40
2
 
46
 
! Отговори
Фактите преди 8 години
Да уточним фактите. Снощи по телевизиите се появи Жаклен Йосиф Коен, шеф на БЕХ и пр. с 3,5 млн. лв. заплата и заяви, че Газпром (Русия) спира газа на България заради проблем на Овергаз. Това го повториха и всички останали медии. Не са го измислили медиите, те само слгински тиражираха тази огромна нагла лъжа.Оказа се,че Жаклен шеф на БЕХ и пр. е излъгал за всичко съзнателно.Пита се? Защо Жаклен излъга? Защо Борисов свика по една лъжа нощно спешно заседание?Излъган ли е ББ или е част от лъжата?
39
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както са измряли мамутите и динозаврите, такава ще бъде и съдбата на голямите държави. Бъдещето е на малките държави. Единственият въпрос е като заумират и тръгнат да се разлагат, колко ще осмърдят света! Вонята вече почна.
38
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много бързо реагираха руснаците бе, нали уж бяхме пинчерчр а те били мечка ?!Много бързо опровергаха собствените си лъжи че спират газта!Това е стар ченгеджийски номер - тревожиш народа преди празник!Но не мина, другари каскети - държавата веднага намери решение и вие станахте смешни ;)
37
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 67Напълно си прав братле ;)
36
4
 
35
 
! Отговори
Мими преди 8 години
Ох, колко са великодушни! Все едно ни го подаряват, а не ни дерат по десет кожи! Къде ще изпуснат тая грандиозна печалба? Кой друг ще им плаща по тая нагла цена?
35
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрете газта бе!Нали видяхте, че държавата няма да остави хората без газ!Спрете я, изнудвачи руски!Ама не ви мина номера да правите Костинброд-2, нали ?!
34
9
 
39
 
! Отговори
Хохо преди 8 години
До лошо 60И после руснака ще каже че България "Рекетира" русия, както направи с Украйна, и ще искат милиарди долари да им платим за да си подпомогнат за намалянето на кризата и инфлацията!Така че, не ми разправяй за тези смешници от МОСКВА !
33
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пътво казват че спират газта, а на другия ден викат - нама да спираме.Тия са шапшали.Първо разбунват духовете, а после се правят на добри!
32
9
 
55
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Слава Русия Слава Братски Руский Народ!!!!!Живея в западна европа от 10години,ненавиждам ги тия тука,бачкам си кътам си парите и живея с Русия в сърцето!!Стане ли война ще умра с чест и радост с Руския трибагреник в Ръце!!!!!
31
6
 
37
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
Мазни! Мазни! Мазни! ПОДМАЗВАЧИ !!!