Русия спира газа за 200 000 семейства в България от 1-ви

Хората няма да го усетят, ако "Овергаз" сключи договор с "Булгаргаз"
Обновена: 30 дек 2015 20:16 | 30 дек 2015 19:26, Камелия Цветанова
675
Русия спира газа за 200 000 семейства в България от 1-ви
Снимка: Reuters, архив

Премиерът Бойко Борисов е събрал спешно енергийните шефове, за да търсят решение след изненадващо писмо от "Газпром Експорт", съобщи bTV.

Още по темата

С писмо руската фирма "Газпром Експорт" до българо-руското дружество "Овергаз" информира, че от 1 януари 2016 г. се предвижда 0 количество газ за всички битови потребители в България.

Става дума за 200 хиляди семейства от различни градове, които са газифицирани.

Писмото е било получено преди часове в "Булгартрансгаз" - фирмата, която осигурява тръбите за газа.

Според осведомени, на спешно свиканото заседание са събрани шефът на управителния съвет на "Булгартрансгаз", шефът на Българския енергиен холдинг Жаклен Коен, председателят на Националната електрическа компания Петър Илиев и директорът на "Булгаргаз" Петьо Иванов.

След срещата при премиера, държавните дружества са уверили, че ако "Овергаз" сключи договор с "Булгаргаз", общественият доставчик ще осигури доставките, така че потребителите да не усетят последствия от финансовия спор.

За срещата потвърди изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен и обясни, че премиерът е дал инструкции и държавните дружества "Булгаргаз” и "Булгартрансгаз”  имат готовност, в момента в който "Овергаз” се обърне към тях да получи доставките.

"Писмото е адресирано до "Овергаз” с копие до "Булгартрансгаз”. Срещу заявката на „Овергаз” от 1 януари 2016 година са посочени нули, което означава, че "Газпром Експорт” не предвижда доставки за "Овергаз” към настоящия момент, а "Овергаз има около 200 000 абонати”, заяви Коен.

В началото на 2013 г. Москва също заплаши България със спиране на доставките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още по темата: Бойко БорисовРусиягаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
0
 
2
 
! Отговори
Friends преди 8 години
Izrael ima GAZ za priatelskia bugarski narod - eftin GAZ. :-)Bulgarski narod spasil mnogo evreiski narod ot gazovite kameri na germania..
370
0
 
3
 
! Отговори
Teufel преди 8 години
До дедо ТашункоТой и работодателят и е неграмотен, какво си мислиш?В България работодателите гледат, кой им носи пари,на второ място, кой е "техен" човек-после качества и грамотност.Моя позната, търговски директор в голяма фирма пише "Четри филий"В имейл
369
1
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Госпожице Цветанова, казва се "газта" , а не "газа". Много от Вашите колеги са неграмотни. Струва ми се, че работодателят Ви трябва да слага глоби, когато правите граматични грешки. Нишо лично.
368
1
 
0
 
! Отговори
Шопа преди 8 години
Новогодишно поздравление към народа-ЧНГ
367
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи ако България се управлява от съветски агенти ,русия ще я уважава ,така ли другарю
366
1
 
6
 
! Отговори
red_charger преди 8 години
Кво е това тъпо заглавие бе? Какво е виновна Русия,че не им плащат? Така сте го написали, все едно ей така го спират без причина, само и само да им е гадно на 200 000 българи
365
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Върху да и около националното ни богатство са насядали разни които не са от таз нация,но са се потили да се внедрят и ето резултат щот само над чуждо богатство попаднало в чиито ръце може така да се отнесат,ако е собствено ще го уважават и ще го гледат кат писано яйце паднало от бога,а за това незнайно откъде появило се,макар че било от векове и ери,наверно креда вече имало био не само по магазини,а и в градини, докато тече спора чие е яйцето на дино или на коко,го изсмукват кат интернационали.
364
2
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
До mitko Не можеш да прочетеш договора на др. Р.Овч. ЗАЩОТО е засекретен по молба на РУСКАТА страна, и този договор е за 30 години - НЕ МОЖЕШ ДА ГО РАЗВАЛИШ ЕДНОСТРАННО, разбра ли товарищ.
363
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Хората няма да го усетят, ако "Овергаз" сключи договор с "Булгаргаз""Ако Овергаз сключи договор с Булгаргаз, следващият на който ще врътнат кранчето руснаците ще бъде Булгаргаз. Това е отмъщение към България, бъдете сигурни.
362
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руски номер. Овергаз е дъщерна фирма на Газпром, а Газпром изведнъж се отказва от дъщеря си единствено за да накаже по някакъв начин омразните за руснаците българи.
361
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми тя овъргаз си е съветска фирма . Сега ще карат България да сключи договор с техния посредник ,и после се чудим защо газта за нас е най скъпа в европа ,ами много просто в европа няма руски посредници по веригата
360
2
 
5
 
! Отговори
Албена В. преди 8 години
Крайно време е и "медиите" да носят своята отговорност.В свободния преразказ от по-горе, са вмъкнати и лични разсъждения на писалия статията, а те от своя страна биха допринесли за паника и душевен дискомфорт на голяма част от семействата, ползващи услугите на доставчика.В този ред на мисли, редно е и госпожата от днес.бг да си понесе последствията от разпространяване на невярна информация, с цел може би дестабилизация на държавността...
359
0
 
5
 
! Отговори
Тиквоний преди 8 години
Пускам ГАЗовият хъб от БАНКЯ !!! Нема страшно...
358
0
 
7
 
! Отговори
55 преди 8 години
Нищо общо м/у заглавието и статията,също като договор на мобилен оператор...
357
4
 
5
 
! Отговори
mitko преди 8 години
Само пишете-наи-скъпиа газ плащаме,договор на Ов.ч ни зароби....Нищо конкретно не се вижда-ами кажете какво пише в договора,какви са цениете и тн.Ами като не е изгоден този Ов.ч.договор=ами развалете го и подпишете по-изгоден,даже доставки от други страни.Навремето единот СДС казвчаше,че е договорил нефт и газ от арабите- руснаците да си гледат работа,,,Иманеща,които не са за политика....
356
12
 
6
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Поредното сплашване от Москва.Сега и на слепите е ясно КОЙ се се бърка и манипулира вътрешната политика в България.Петата колона-АБВ,БСП,Атака и други рубладжии дават мило и драго да станем крепостни на Русия......
355
8
 
19
 
! Отговори
ГАЗОВИК преди 8 години
ПАК ЛЪЖИ И ПЛЮЕНЕ ПО РУСИЯ !!!НИЩО , БОКО ТИКВАТА ЩЕ НОСИ ГАЗ В КОФИ ОТ МАЙНАТА СИ , ЩЕ ПЪРДИ В ТРЪБАТА С АМЕРИКАНСКИТЕ СИ МЕНТОРИ И БАБА МЕРКЕЛ !!!НЕ СЕ БОЙ НАРОДЕ ГАЗ ИМА !!! БАЯ БОБ СЕ ИЗЯДЕ ПО КОЛЕДА !!!ХАЙДЕ НАЗДРАВЕ И НЕ МУ МИСЛЕТЕ !!! ЧНГ 2016Г !!!
354
1
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Днес и вие ли почнахте с пиковите заглавия, да бяхте сложили едно ПОТРЕСАВАЩО, ПРОГОВОРИ, БОМБА, ИЛИ РЕФОРМАТОРИТЕ СПИРАТ ГАЗТА ЗА БЪЛГАРИЯ,а истината е че от 2006 година имаме ДЕЙСТВАЩ ДОГОВОР с Газпром за доставка на газ за 30 години, подарък от другаря Р.Овч. е на по високи цени от Германия, но ние имаме пари, така че моля ви не се превръщайте в копие на ПИК и Блиц, или не дай си Боже в мадам В.
353
1
 
4
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
НАЛИ ИММА НЯКАКВА НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА,ЗАЩО Е ТАЗИ ПАНИКА,ЗАЩО НЕ СЕ ИЗЯСНИ КОЙ Е ПЛАЩАЛ,И КОЙ НЕ Е ДОПЛАЩАЛ,ЗА ВСЯКО НЕЩО ЛИ ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПАНИКЬОСАТ,НАЛИ ИМА РАЗЛИЧНИ СЛУЖБИ КОИТО СЛЕДЯТ ИКОНОМИКАТА И ТЕ ТРЯБВА ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА ЗАЯВЯТ,КАК СТОЯТ НЕЩАТА,ИМА ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ВЕДНАГА ДА ВЗЕМАТ МЕРКИ.ЗА ВСЯКО НЕЩО ЛИ ТРЯБВА ДА СЕ КОЕНТИРАТ НЕВЕРНИ ДАННИ,ТОЯ НАРОД ГО НАПРАВИХТЕ НА ЛУД.ЗАЩО НЕ СТЕ ПЛАЩАЛИ БЕ ***,ДА СТОЯ НА СТУДЕНО ЛИ ИЗВЕРГИ.
352
7
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 8 години
Сашо Дончев е от олигарсите които издигнаха Боце до върховете на власта ,с парите от газта се купуваха избори,плаща се за медиен конфорт и т.н.,затова Боце сега е в шах.

Спонсорирани публикации