Защитник от Кьолн: Хърватин се изправи срещу насилниците

Един 130-килограмов мъж, който помогна на преследвани момичета
7 яну 2016 19:47, Елка Василева
194
Защитник от Кьолн: Хърватин се изправи срещу насилниците
Снимка: Reuters

Хърватинът Иван Юрчевич, който работи като охрана в хотел "Екселсиор" в Кьолн, попадна във фокуса на вниманието на германските медии след събитията в новогодишната нощ, когато влязъл в конфликт с мигранти, притесняващи гостите на хотела.

Още по темата

Мигрантите дошли с бутилки бира и твърд алкохол. От гостите, които пушели пред хотела, те започнали да искат цигари, притеснявали жените и искали да тръгнат с тях.

По думите на Юрчевич около хотела е имало около хиляда души. Към 22 часа две момичета дотичали при Иван и поискали помощ. След тях веднага пристигнали и нападателите, които го заплашили. Но благодарение на опита си като треньор по бойни изкуства високият 198 см 130-килограмов Юрчевич знаел как да се защити от нападението.

Той ритнал единия от нападателите, който отлетял на няколко метра. За случилото се Юрчевич разказа във видео, качено в профила му във Facebook, откъдето става ясно, че той е актьор и режисьор. Видеото е гледано няколко милиона пъти.

Защитник от Кьолн: Хърватин се изправи срещу насилниците
Иван Юрчевич. Снимка: Facebook

След физическата разправа Иван Юрчевич се върнал в хотела, а нападателите крещели след него смъртни заплахи, пише "Ютарни лист".

Германският правосъден министър Хайко Маас потвърди, че в нощта на Нова година в Кьолн са били извършени серия от сексуални посегателства срещу жени, които не са случайност, а става дума за координирана акция, в която участвали мъже от северноафрикански произход.

Кметицата на Кьолн Хенриете Рикер беше подложена на остра критика, след като препоръча жените да съобразят поведението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: КьолнИван Юрчевич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
45
 
6
 
! Отговори
Орбан преди 8 години
Целият проблем идва от това, че арабите не са си платили на девойките. Ако бяха раздали по някоя банкнота, никой нямаше да се оплаче. Това е истината, а сега реват, щото били ГОСПОЖИЦИ с достойнство! Всичко е заради пари.
31
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом германците ги няма да защитят своите явно чужденците трябва да го правят. Браво на този човек.
30
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕВала на този човек
29
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добър вечер Германия,да се движите по улиците толерантно подмити,за да не обиждате с нечистоплътните си тела новите осименители.Благодарете на Меркел за купона
28
48
 
4
 
! Отговори
хер Меркел преди 8 години
Ми кой им е виновен на немците? Що пускат жените си на улицата така разголени? Арабите не са ли мъже? Нали се възбуждат? Къде се е чуло и видяло в арабския свят сама жена да се разкарва по нощите. Разголена да предизвиква мъжете. Християнин съм, но в ислямските страни има здрав морал. Няма го тоя западен разврат. Арабските момчета са били сащисани като са видели полуголите германки да се разхождат сами без придружител в тъмната нощ. Вероятно са ги сметнали за прос.титутки.
27
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълнихте Европа с примитивна из'мет. Когато институциите не се вземат в ръце, тогава идва закона на улицата. При добро желание за един месец всичката сг'ан ще бъде изчистена. Вече Франция им сърба попарата на евтините "работници". Скоро наред са други държави, заради алчно-толерантен идио'тизъм.
26
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хърватина откъде да знае, че хората имат покана от Маман Меркел, да оправят демографията.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dnes.z
24
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В немските медии има раздвижване. Момчета от полицията излязоха срещу изявленията на шефа си, че не знаят кои са тези мъже. Казват че лъже, че не се знае кои са тези хора, и че са задържали същата нощ 100 човека и са били с документи на бежанци и са им взели и отпечатъци и че има и други престъпления които се крият от обществото
23
3
 
49
 
! Отговори
Коста Куртев преди 8 години
Абе ние българите колкото и да сме залюхани, в тая ситуация щяхме да извадим два камиона жандарми и един бтр и жална им майка на чалмарите...
22
0
 
33
 
! Отговори
ловец преди 8 години
Всеки български мъж трябва да стане ловец!Един ден когато дивите животни влязът в къщата ви трябва да сте подготвени....а не да гледате как животните извършват визвратно постъпателни движения в областа на ханша и предават кинетичната енергия на буталото си в дефиринциала на жена ви или дъщерята!
21
0
 
35
 
! Отговори
Плешив Пънкар преди 8 години
Такааа! Всичко на този свят си има точка на кипене, критична точка! И на това ще му дойде моментът. Европейците ще си научат урока, но по трудния начин. Както винаги е било де. Демокрацията е най тъпата форма на управление. Просто защото е една фалшива фасада изкована от лицемерие, корупция и прочее.
20
51
 
2
 
! Отговори
по една бурка и гото преди 8 години
Да не бързаме със заключенията. Не сме били там за да знаем какво точно е станало. На мен ми се струва, че може би германките сами са искали близост с арабите. Които са темпераментни за разлика от препарираните немци. И сетне когато мъжете им са научили за "прелюбодеянието" на половинките си са ги накарали да се оплакват в полицията. А жените може би са доволни дори. Не съм очаквал,че мъжете-германци са толкова ревниви и първосигнални. Опипвали жените им. Брех. Ми сложете им фереджета щом не иск
19
0
 
31
 
! Отговори
спомних си преди 8 години
Да отварят музеите с телените огради и изгасналите комини могат да свършат работа нищо че са минали толкова години.
18
0
 
33
 
! Отговори
Батака преди 8 години
Абе при тумба от илядо ***, гестапо къде се губи в цялата тая работа?
17
1
 
7
 
! Отговори
от 18 преди 8 години
очите.. извинявам се
16
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам за немците. То бива да са смачкани от еврейска пропаганда , ама това граничи с липса на всякакъв инстинкт за самосъхранение .... Един приятел каза, че немецът и дъщеря му да изнасилят пред учите му пак няма да реагира и май прав се оказа.. Язък за силната нация, Сорос успя
15
0
 
41
 
! Отговори
Едно ченге преди 8 години
Трябва да се промени законадателството, нападне ли те с юмруци, стреляш!!! Само от това разбират ***. Това и всеки неосъждан, психически здрав гражданин, със завършено основно оберазование да може да притежава и носи огн. оръжие, както е с шофьорските книжки. Що тия тарикати не пробват тия свинщини в Аризона, Тексас или в Швйцария, а ?! Там хората в такива случаи стрелят и закона ги пази, а пробвай да насилиш няка мацка в центъра на Берн или Далас, па да видим дали няма да те думнат...
14
1
 
42
 
! Отговори
........ преди 8 години
Хайде да се съберем една глутница мераклии и да идем в Судан или Ирак да папунчим забулени по центъра :) Дали няма да ни направят на луканки след 5 години мъчение ? Меркел , какво ще кажеш ку**о ? Душички а ?
13
0
 
41
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 8 години
До TeodoroНе нов Константин, а нов Тервел ни трябва на Балканите !