Меркел възмутена от сексуалните посегателства

В Германия се разрази дебат за поведението на мигрантите
Обновена: 5 яну 2016 20:51 | 5 яну 2016 20:30,
269
Меркел възмутена от сексуалните посегателства
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изрази днес възмущението си от серията от сексуални нападения в западния град Кьолн в новогодишната нощ, като посочи, че злосторниците трябва да бъдат открити час по-скоро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Меркел позвъни и на кметицата на Кьолн - Хенриете Рекер, за да изрази безпокойството си от нападенията, станали около централната гара на града, намираща се в съседство с прочутата Кьолнска катедрала.

В декларацията, разпространена от канцеларията на Меркел, се настоява да бъде направено всичко възможно, "за да бъдат изцяло и колкото се може по-бързо разкрити злосторниците и да бъдат наказани без оглед на техния произход".

Станалото в новогодишната нощ в Кьолн породи дебат за поведението на мигрантите в Германия, след като очевидци и полицаи описаха нападателите като хора от "арабски или северноафрикански произход" измежду голямата група (от около 1000 души), събрала се край гарата.

"Досега нямаме никакви заподозрени, така че не знаем кои са извършителите", каза шефът на полицията в Кьолн Волфганг Алберс пред репортери. "Всичко, което знаем, е, че според полицаите на място най-вероятно става дума за млади мъже на възраст между 18 и 35 г. от арабски или северноафрикански произход", добави той.
Кметицата на Кьолн също предупреди да не се прибързва със заключения за извършителите.

Полицията е получила най-малко 90 оплаквания от жени, че са били нападнати в нощта срещу Нова година в района на гарата и са били ограбени, а една от потърпевшите твърди, че е била и изнасилена. Алберс изрази съжаление, че в първоначалните полицейски рапорти за празненствата в новогодишната нощ не е било споменато нищо за нападенията. "Пълната картина на тези нападения се проясни едва на следващия ден", призна той.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
2
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Госпожата предлагала злосторниците да бъдат открити час по-скоро - и за кво, да им раздадат презервативи ли?... Е сега ще видят, на кое се вика еманципация... направо по площадите ще ги перкат гостоприемните!
153
0
 
2
 
! Отговори
Доковски преди 8 години
Най подредената нация в Европа Германия,се чуди на къде да върви,защото вместо да я пенсионират лелята,я избраха за трети мандат.Тя си помисли,че е Маргрет Татчар.
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам нова дестинация на тур оператори за следващата нова година Кьон секс оргий на площада
151
0
 
1
 
! Отговори
МЕРаКЕЛ преди 8 години
Я яя гут шнелее шнеле вундаваВъзмутена съм само толкова ли!
150
0
 
6
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Бабо Меркел, где така?- Ще разбереш скоро, Мустафа!
149
0
 
11
 
! Отговори
Ха преди 8 години
Че нали баба Меркел искаше да си оправя генофонда ,то става с ***..
148
0
 
7
 
! Отговори
Данаил преди 8 години
Няма такова безочливо лицемерие. Че кой ги пусна в Германия,бе бабо Меркел???После българските политици били продажни. Германските за едно ръкопляскане от САЩ направиха страната си на бардак пълен с африкански и арабски криминали.
147
0
 
4
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Тази Меркел какъв бахур ще яде от Хитлер в ада.100% я чака с наточен ятаган.
146
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом в Германия не можаха да озаптят мюсюлманите - емигранти , това означава ,че Европа е на колене! Тези хора на разбират от хуманност и либерализъм и за това трябва да бъдат изгонени от Европа!
145
2
 
7
 
! Отговори
вгр преди 8 години
Да не се допуска мигранти да са на групи по-големи от 5 човека иако са с жени - максимално 10
144
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е възмутена , а възбудена!
143
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОтносно глутницата улични кучета. Кастрация за всички а за по-свирепите - евтаназия. Или греша?
142
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mерркел трябваше да подсигури сигурррността на гражданите!Трябваше нашата армия да бъде подпомогната от други членки (нали уж сме в ЕС и НАТО, що не помагат?!) и примитивните нашественици да бъдат спряни още на границата с Турция, ако трябва с картечен огън!После на Турция да бъде държана сметка по правилата на международното право защо позволяват на хора, които търсят политическо убежище (поне така се предпопага) да преминават границата им и да отиват през девет държави в десета.
141
1
 
56
 
! Отговори
Хм? преди 8 години
Що са оплакваш ***, бабушкер? Нали ти сама си ги покани тия симпатяги!?Както е казал народа, простотията ходи по хората!
140
2
 
32
 
! Отговори
а на бас преди 8 години
Че е яд.Че не е огряло.
139
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел: ОФТЕ МОФТЕ!
138
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво търсят европейски жени в Кьолн?
137
2
 
108
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Меркел е политически труп, ще извади късмет ако не я линчува собственият и народ.
136
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабо Меркел, ка теджас? Към Кьолне бе Бай Танас, за чорабето на Асан щото е *** аслан.
135
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ХА ХА ХА. ЩЕ СЕ ПОДОБРИ ПОПУЛАЦИЯТА *** БАБО МЕРКЕЛ ЗАЩО СЕ ЯДОСВАШ? НАЛИ ЗАТОВА ИМ РАЗРЕШИ ДА НАЛАЗАТ КАТО СКАКАЛЦИ ГЕРМАНИЯ? ЗАЩОТО ТИ Е НАМЯЛАЛА ПОПУЛАЦИЯТА И ТИ Е ОСТАРАЛЯ НАЦИЯТА? Е КАК ДА ТИ ОПРЕСНЯТ НАЦИЯТА АКО НЕ ТИ НАВЪТ ГЕН ФОНА? ОТ ВЪЗДУХА НЕ СЕ ЗАПЛОЖДА ИСКА СИ ЕВАНЕ! СЕГА ПРИ КРЪСТОСКАТА КАКВИ ГЕРМАНЧЕТА ЩЕ ТИ СЕ НАПЛОДЯТ НАПРАО НЕМА ДА ИМА ГЕЛЕ. КАФЯВИ САС ЗЕЛЕНИ ОЧИЧКИ И КЪСИ ПОЛИЧКИ. ХА ХА ХА ХА ХА ХА. БАБЕЕЕЕЕЕ ОПРОПАСТИ ГЕРМАНИЯ!!!!