Джихадист уби публично майка си в Ракка

Тя се опитала да го убеди да напусне "Ислямска държава"
8 яну 2016 16:00,
71
Джихадист уби публично майка си в Ракка
Снимка: Reuters, архив

Сирийски джихадист е екзекутирал публично майка си, която се опитвала да го убеди да напусне групировката "Ислямска държава", предадоха Франс прес и Ройтерс.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че майката на 20-годишния джихадист била 40-годишна пощенска служителка.

Тя изминала 50 километра от селището Табака, където е живеела, до сирийския град Ракка, фактическата столица на джихадистите, за да помоли сина си да си тръгне с нея. Обяснила, че се страхува той да не загине при бомбардировките на водената от САЩ коалиция.

Младежът информирал началниците си и те арестували жената. Вчера синът й я екзекутирал с изстрел в главата пред стотина души, събрали се на площад пред пощата.

Джихадистът се е сражавал в редиците на умерената Свободна сирийска армия, а после с Фронта "Ан Нусра", сирийския клон на Ал Каида, преди да се присъедини към "Ислямска държава".

"Ислямска държава" е известна с жестокостите си, особено с екзекуциите чрез обезглавяване или изгаряне, както и с унищожаването на обекти на световното културно наследство, припомнят АФП и БТА.

Групировката контролира обширни части от Сирия и Ирак и е екзекутирала стотици хора, обвинени в сътрудничество с враговете й или в неспазване на нейната ултраконсервативна версия на исляма.

По данни на СЦНЧП "Ислямска държава" е екзекутирала над 2000 сирийски мирни граждани за 18-те месеца от обявяването на халифат на територията, която контролира.

Някои от тях са били екзекутирани за хомосексуализъм, практикуване на магия или вероотстъпничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
15
 
14
 
! Отговори
Копитров преди 8 години
И каква е разликата с пловдивчанина дето гръмна жена си и детето си?
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Maikata e za jalene, no postapkata i e glupava. Takav losh sin ne zaslujava zagrijenost. Tazi maika e triabvalo da misli za sebe si, ne da se razdava za neblagodarnik.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ястреб османл. какво ще кажеш по темата?
26
0
 
32
 
! Отговори
честит преди 8 години
От Резово надолу и надясно - хора нема !Аз ви го казвам. Па вие си ги интегрирайте !
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това създадоха американците и ЦРУ
24
24
 
7
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Джуджи да спре да ги финансира. Да вземе да финансира нещо полезно за света - например програмисти като мен!
23
4
 
30
 
! Отговори
честит преди 8 години
Ще ревете за Тодор, мамини сладини..ще ревете..... Едно време за ЕЙ ТАКИВА КАТО ТОЯ "МАЙЧИН СИН" създадохме лагерите. Нещата се решаваха тихо и практично с чук и тесла в главата. Никой не хабеше куршумите.ИСКАХТЕ ДЕМОКРАЦИЯ. АМИ ЕЙ ВИЯ НА ! ТЯ ДОЙДЕ В ПАРИЖ И КЬОЛН. ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е И В СОФИЯ !!!!лично ей тоя бих му набил *** в главата в паузата за рекламите на мача по тв-то. После ще си отворя бира и ще легна знаейки ЧЕ ЩЕ ИДА В РАЯ.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ujas
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турска им работа .... нема добър турчин
20
0
 
9
 
! Отговори
bahmaamu преди 8 години
Shikalgruber beshe prav!!!!!!
19
4
 
10
 
! Отговори
Pavlik преди 8 години
Същински Павлик Морозов
18
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно това е добре обучен от САЩ , типичен представител на "умерената" опозиция, изповядващ демократични и атлантически ценности
17
0
 
40
 
! Отговори
щщд преди 8 години
Личи си ,че е бил доскоро от "умерената опозиция",съюзник на САЩ,Турция и саудитската династия. Бил е милостив. Допускам,че е както почти всички "бежанци" я лекар, я инженер, я агроном.
16
0
 
33
 
! Отговори
DRAGO преди 8 години
"Джихадистът се е сражавал в редиците на умерената Свободна сирийска армия, а после с Фронта "Ан Нусра", сирийския клон на Ал Каида, преди да се присъедини към "Ислямска държава"."Такива ми ти работи ....
15
0
 
14
 
! Отговори
маган преди 8 години
Срежете му краката и ги сложете в чували със сол
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези психотроники живеят още в 500 -тната година!
13
1
 
21
 
! Отговори
маке преди 8 години
Бъдете толерантни към тях бре тва са джихадистки ценности щом и у немско сакат да легализират изнасилването правете му сметката туй е Германия бре не е шега работа а виж по благоевгадско полицията толерира секс с малолетни напред са
12
3
 
28
 
! Отговори
ЕС ! Опомнете се ! преди 8 години
Расите са си раси! Тая от анадола и надолу няма интегриране, на арабина мозъка е съвсем друг! Това е все едно да интегрираш някой от преди Средновековието!
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Липсата на образование най-страшното нещо за едно общество. Пр.о.сти.ят се манипулира най-лесно. Говори му врели не кипели, той ще повярва! За това има и религии, че да се държат простите под контрол. В днешно време има образование и закони, че да се държат хората сами под контрол. Само че, между двете системи са минали повече от 2000 години, докато стигнат хората до това ниво. А тези диваци не са още и в 1-ви век!
10
13
 
36
 
! Отговори
факт преди 8 години
САМО ПУТИН МОЖЕ ДА ИЗТРИЕ СРАМА НА ВСИЧКИ ВОДАЧИ ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ , КАКТО САМО ТОЙ СИ ЗНАЕ !!