Руснаци купили жилища в Турция за $398 млн. през 2015

Не спират дори и след избухването на кризата Кремъл-Анкара
Обновена: 8 яну 2016 14:56 | 8 яну 2016 14:52, Елка Василева
144
Руснаци купили жилища в Турция за $398 млн. през 2015
Снимка: архив, Reuters

Руските граждани продължават да проявяват интерес към жилища и недвижими имоти в Турция въпреки кризата заради руския бомбардировач, който бе свален от турски изтребители в нарушение на турското въздушно пространство, съобщи БТА.

Според брокери след кризата, която се разрази на 24 ноември м.г., руски граждани са закупили жилища в Турция за 37 млн. долара. А през цялата 2015-та година са били закупени жилища на обща стойност 398 милиона долара.

Брокерите обясняват интереса на руснаците за закупуване на недвижимо имущество в Турция с изгодните цени и привлекателните географски условия - мек климат, море. Най-много жилища са закупени в Анталия, следва Истанбул.

Представител на Дружеството за култура и сътрудничество Русия-Турция коментира, че руснаците, живеещи в Турция, чийто брой надхвърля 150 хиляди души, "вярват, че кризата ще приключи, понеже е проблем на политическите ръководства на двете държави, а не на народите на Русия и Турция".

В последно време се наблюдава засилен интерес за закупуване на жилища в Турция и от граждани на страните от Близкия изток и Персийския залив - Саудитска Арабия, Ирак, Кувейт, Катар, а също от САЩ, Германия, Великобритания, Азербайджан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: жилищаТурцияруснаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
7
 
! Отговори
Е Как така ..бре преди 8 години
Е нали медиите ни убеждаваха през 2014 и 2015 г. че руснаците са много зле финансово и едва ли не гладуват бе.....А сега какво стана-ние ги чакаме да фалират--а те имоти си купуват....че само в Турция за 400 милиона долара....а по другите курорти по света???........Нещо НПО тата яко ни лъжат.....
13
2
 
11
 
! Отговори
ivailo1403 преди 8 години
Чудесно, все повече пари да имат ! А изгладнелите българи ще гледат къде по курортите има най-изгодни пакети ол инклузив, та да се наядат до насита.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаци купили жилища в Турция за $398 млн. през 2015 - - - -Ох, ох, ох, и сега кеф - ще .... супата !!! Ох, кеф, ох, кеф, ох кеф .......
11
0
 
0
 
! Отговори
420 преди 8 години
До auевалата богаташ, кеф ли ти е!
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E той Путин като не ги пуска да ходят в Турция какво ще стане с тия жилища?
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука зелените *** вече са се изчакали за някакви "новини" за Русия да се отприщят!Почакайте още - ще има за Путин как тренира с националния по джудо. :)Интересно за Обонго каква еквивалентна новина ще се изфабрикува - как трени спортно катерене по палма ? :) :)
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците бягат от Русия...защото наближава "юбилейната" 2017 година !
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василев Я, кога избяга от изолатора ???
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименРусия е малко по-зле от България, но мащабите са различни. И в София има навсякъде нови коли, скъпи заведения и богати хора, но русофилите реват, че нямат пари.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОРКИТЕ БЕДНИ РУСНАЦИ! УМРЕЛИ БИЛИ ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ!! СЪЩО КАТО В БАНТУНСТАН! ПРЕВЗЕХА БГ ЧЕРНОМОРИЕТО ЕВРОПА АМЕРИКА И ТУРЦИЯ ОТ БЕДНОТИЯ. АХ *** ТИ *** ЗАЩО ГИ ДЪРЖИШ ГЛАДНИ И МИЗЕРНИ ТЕЗИ РУСНАЦИ? КАК НЕ ТЕ Е СРАМ?!?!?
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно колко турци и европейци са се заселили в "руския рай". Като изключим, разбира се, Жерар Депардийо.
3
8
 
11
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
В раша никой не иска да остава!!! ФАКТ
2
11
 
15
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Поредното доказателство, че рашките нямат морал! Уж са скарани с Турция ама... И някой случайно да е чувал за ТУРЦИ ХОДЕЩИ В РУСИЯ??? Аз чувам само за РУСНАЦИ ХОДЕЩИ В ТУРЦИЯ!!!
1
12
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
"Днес", не пишете подобни неща, защото коритаровци ще ви обвинят в русофилство - нали всеки ден говорят по форумите, колко били бедни руснаците, колко е тежък живота им при управлението на президента Путин.Екстра си живеят - горда нация и уважителна, не пие кръвта на народите, с които е в съюз, а ги развива и образова.