В Швеция и Австрия посягали на жени по Нова година

Австрийската полиция със съвети за поведението на жените
8 яну 2016 17:14, Елка Василева
66
В Швеция и Австрия посягали на жени по Нова година
Снимка: архив, Reuters

В Швеция и в Австрия беше съобщено за случаи на сексуални посегателства срещу жени в новогодишната нощ.

Полицията в югоизточния шведски град Калмар съобщи, че разследва най-малко 8 оплаквания за сексуални посегателства срещу 15 млади жени на възраст между 16 и 20 г. в новогодишната нощ, предадоха ДПА и Асошиейтед прес. "Ние знаем, че има още потърпевши млади жени и ги призоваваме да подадат оплаквания", каза говорител на полицията.

И Виена попадна в списъка на европейските градове, в които през новогодишната нощ са били извършени нападения и сексуални посегателства срещу жени. Австрийски медии, цитирани от ТАСС, съобщиха днес, че в столичната полиция са постъпили оплаквания от три момичета, пострадали от действията на мигранти.

Още по темата

Посегателствата в Швеция били извършени по същия начин като в германския град Кьолн: група мъже обкръжавали набелязаната жертва и започвали да я опипват. Това ставало на площада, където били организирани новогодишните празненства в града, и в съседен ресторант.

Нито една от потърпевшите не е била физически наранена, но повечето от тях са изпаднали в ужас. Полицията е получила видеокадри и снимки, заснети с мобилен телефон, в подкрепа на оплакванията.

Говорителят каза, че двама мъже - родени през 1983 и 1986 г., са разследвани за сексуален тормоз. Двамата отричат обвиненията. Търсят се и други заподозрени, пише БТА.

Потърпевшите в австрийската столица пък са посрещали Нова година в известния виенски развлекателен парк "Пратер". Край виенските колела към тях започнали да се "лепят" и да ги опипват няколко мъже, които според описанията на жените били мигранти. На две от жените, освен това, били откраднати портмонетата, а на третата била разпорена чантата.

Аналогични оплаквания са постъпили и в полицията на друг голям австрийски град - Залцбург. Засега том е известно за 7 случая, при които жени са станали обект на насилие от страна на мигранти.

В Австрия наред с тези разкрития се разгаря и скандал по повод изказванията на полицейския шеф на Виена Герхард Пюрстъл и съветите му към представителките на нежния пол. "Жените изобщо трябва нощем да ходят само с придружител, да избягват опасни места и в баровете да не приемат да ги черпят непознати. Това беше актуално преди, остава актуално и занапред", каза той през изданието "Кроне".

Опитите да се стовари вината за нападенията върху самите жертви бяха посрещнати много критично от австрийското общество и от много политици. "Ако шефът на полицията смята, че виенските пазители на реда не са в състояние да защитят жените от нападения, това е пълен провал за тях", каза "зеленият" депутат Петер Пилц, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там където админа ми напраски точки да се чете : цветнокожи! Значи руските цветнокожи са найдобрите цветнокожи в света!!!! малеееее...вече не може на *** да кажеш ***!!
26
12
 
3
 
! Отговори
Марк преди 8 години
Върви ли хибридната война, върви ли, а?
25
1
 
18
 
! Отговори
Майк преди 8 години
До 18За това е виновна в огромна степен полицията, тя винаги е била в услуга на властта и рядко на хората. Сега когато властта в Европа е в ръцете на не0либерали и т0лерасти те не правят нищо срещу пълчищата и дори пречат и арестуват хора от народа които се опитват да се защитят от напастта чрез граждански отряди. Ако не беше полицията да се меси европейците щяха бързо да се организират в граждански отряди и да изметат паплачта от Европа гарантирано.
24
10
 
0
 
! Отговори
Марк преди 8 години
Ето какво представлява руската армия според Руски експерт : oblicomorale.blogspot/2013/06/blog-post_5915.html
23
19
 
3
 
! Отговори
Марк преди 8 години
До 17Не може да стане ядрена война, защото руските ракети са аналогови, а западните с последна електроника! Какво война между чук и компютър?!
22
0
 
8
 
! Отговори
21 преди 8 години
А лекарят ти какво установи? Ще те прибират ли скоро или няма места в клиниката?
21
18
 
2
 
! Отговори
Марк преди 8 години
С Новым годом, товорищи русофилиу ***, русофилистки и прочие! Как у вас дела? Что та с Таварищ Путин произходит? Когда будете присоединится к Евразию!!
20
4
 
12
 
! Отговори
17 преди 8 години
Русия може да завладее Европа за по-малко от месец, но просто не и е нужна, а и ще стане ядрена война.
19
3
 
26
 
! Отговори
Истина за Запада преди 8 години
Преди да влезем в ЕС, знаете колко трудно беше да вземеш виза за скапаната Западнала Европа. Не искаха бели умни хора, защото са конкуренция. Пускат само черни роби, за да има кой да им работи кофти работата, но ще се окажат тотално прецакани, защото тези идват не да работят и слугуват, а да убиват и правят атентати.
18
2
 
14
 
! Отговори
Баба ви Меркел преди 8 години
Нападателите са били шведи, холандци, норвежци и тук-там някой финландец, които са си боядисали лицата в опит да дискредитират милите ми бежанчета. Само не разбирам защо ще го правят?!? Някой ционистки заговор ще да е, няма какво друго. Е, днес писаха, че един застрелял майка си - е, не е ли мечтания бъдещ европеец? Да идва, да идва ...
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво, излиза, че жените трябва да се придвижват на прибежки от точка А до точка Б, зачулени от глава до пети и задължително съпроводени от мъж, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО роднина, В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА?!?!? Интересно е нещо друго, така ли нямаше един истински мъж сред тия немчуги, който да защити поне една жена? Единствения случай за получена защита е представете си - СЪРБИН!!! Мдаааа, мине ли Дунава - не ми го 'фали
16
2
 
27
 
! Отговори
Гейзинизация..... преди 8 години
Ес щял да спре Русия... Те не могат жените да си опазят ТСВ щели да водят... Това важи и за нас....
15
4
 
26
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Виждате ли разликата драги европейски жени. Затова обичайте белите мъже и не говорете лошо за тях и когато феминизма се опитва да унизява белите мъже застанете до тях и кажете: ние обичаме нашите мъже и не желаем те да бъдат обект на злословие и дискриминация, ние жените отхвърляме феминизма. Ето това е достойната позиция.
14
4
 
11
 
! Отговори
размишление преди 8 години
сигурен съм , че от европейците съчувстващи на т.нар. имигранти поне 80 % са жени ! именно те моделират общетсвеното мнение към съчувствие и състрадание към тези които не го заслужават . така ,че с техните камъни по техните глави . айде другият път да не се дърпат а да им пуснат-да се разтоварят хората и се почувстват като у дома си
13
0
 
32
 
! Отговори
Дядо Йоцо прогледна преди 8 години
Имамите дето им проповядваха да ни оправят жените за да ни асимилират, помните ли ги? Ей ви резултата. Отделно не са свикнали на сухо, може да имат и традиции да боднат на 1ви, да им върви през годината. И стига ги наричахме мигранти или бежанци, това е инвазия, повечето са терористи. А това което започна на 1ви е сексуален джихад, така изглежда, организирани групи. А евро толерастията на кметицата на Кьолн и полицията на Виена им е добре дошла. Германитсан и сие следваат шериата, честито им.
12
2
 
16
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Жени не подкрепяйте долната доктрина на феминизма чиято цел е да дискредитира, атакува и унищожи белия мъж, не бъдете предатели на рода и родината си. Защото когато нямате подкрепата на мъжете си вие сте едно нищо и ставате плячка на изверги и нямате защита от никой. Защото ако белите мъже действаха предателски като вас щяха да кажат нали искахте мъже ловци, мъже животни - на ви ловци които ви хващат и изнасилват където сварят и щяха да се присъединят към извергите. Но белите мъже не са такива.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е Европа, а Еврабия ,където ще господстват най-долните инстинкти и шериата! За тази цел Саудитска арабия отпусна милиони за построяването на 1000 джамии в Еврабия! Блазя ни! Скоро ще ни раздават" Корана" безплатно , но изучаването му ,ще е задължително!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то навремето Александър Македонки се жени за Персийка и от там нататък само мешена скара , то това мешене вече се е случило един път в миналото
9
13
 
0
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
ДО 2Ти си русофил расист!!!
8
17
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Русофилите сега по поръчка на джуджи ще излеят още помия по ЕС!