Мюсюлманска асоциация иска извинение от Тръмп

Причината е инцидент на негов предизборен митинг
Обновена: 10 яну 2016 08:18 | 10 яну 2016 08:13, Веселина Йорданова
160
Мюсюлманска асоциация иска извинение от Тръмп
Снимка: БТА

Асоциацията за защита на правата на мюсюлманите в САЩ призова републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп да се извини, след като мюсюлманка беше изгонена от един от предизборните му митинги, предаде Асошиейтед прес. Инцидентът се разиграл в петък в университета Уинтроп в Южна Каролина.

Стюардесата Роуз Хамид отишла на митинга, за да чуе какви обещания ще направи Тръмп. Тя решила да става от мястото си всеки път, когато той каже нещо обидно не само за мюсюлманите, но за всеки.

Още при първото ставане обаче хората около нея започнали да я сочат и да скандират "Тръмп, Тръмп, Тръмп", за да привлекат неговото внимание върху нея. Някои от присъстващите дори започнали да я питат дали носи бомба.

Тогава охраната дошла при стюардесата и я придружила до изхода, без обаче да упражнява насилие.

Съветът за американо-ислямски връзки призова Тръмп да се извини на Роуз Хамид заради случилото се. Тръмп не спомена за инцидента по време на нова предизборна проява в щата Айова вчера, но защити предложението си за временна забрана на допускането на мюсюлмани в страната.

Той каза, че това предложение е привлякло вниманието върху радикалния ислямски екстремизъм, който той обрисува като "дълбоко вкоренен проблем в САЩ и по света". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
38
 
! Отговори
ффф преди 8 години
Чумата на човешката мисъл и исляма.Тази религия превръща нормалния човек в ***,в звяр.Останалото човечество трябва да унищожи исляма като религия.
4
2
 
49
 
! Отговори
сигурно преди 8 години
Аз като знам ,че някой мрази християните ,никога няма да отида да го гледам и слушам ! Просто си е напраивила ПР
3
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Асоциацията за защита на правата на мюсюлманите в САЩ извинява ли всеки път, когато ежеминутно мюсюлманите убиват невинни хора по целия свят?
2
2
 
62
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Не виждам никакъв инцидент това си е провокация от нейна страна и не Тръмп ,а хората наоколо са я посочили и охраната е действала съвършено правилно за да не се стигне до нещо по-неприятно .
1
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VSICKI MUSULMANI -VARABIA I AFRIKA.