Ердоган: Русия готви "бутикова" сирийска държава!

Тя щяла да бъде около северната провинция Латакия
12 яну 2016 21:05, Елка Василева
312
Ердоган: Русия готви "бутикова" сирийска държава!
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви, че Русия подготвя почвата да създаде "бутикова" сирийска държава около северната провинция Латакия и че извършва нападения срещу тюркмените там, предаде Ройтерс.

В реч на конференция в Анкара на турските посланици Ердоган отбеляза, че действията на Москва в Сирия и Украйна са довели до сериозни проблеми между нея и Анкара.

"Трябва да се попита: Влязохте в Сирия, защото бяхте поканени. Ами Грузия покани ли ви, че влязохте там? Украйна покани ли ви да влизате? Тези въпроси трябва да получат отговор", посочи още Ердоган, цитиран от турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Според държавния глава на Турция Русия не води борба срещу "Ислямска държава", а "старателно си подготвя условия за създаването на бутикова сирийска държава в Латакия и околния район".

"Ето че в една такава обстановка, инцидентът със самолета (свалянето на руския бомбардировач Су-24 от турските ВВС през ноември м.г.) не е причина, а повод отношенията ни с Русия да стигнат до това ниво", каза той.

Турският президент критикува също Иран, заявявайки, че той се възползва от развитията в страни като Сирия, Ирак и Йемен, за да разшири сферата си на влияние и че се опитва да разпали опасен процес с намерение да превърне междусектантските различия в конфликт.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
алоо математика преди 8 години
До турчин 43я ми обясни при положение , че целият брутен вътрешен продукт на страната е около 1,5 трилиона долара как може бюджета да е половината т.е 0,8 трилиона както си писал ?? знаеш ли каквоо е БВП и какво е бюджет ??
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мустака загуби връзка с Хюстън
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не стига, че цитирате глупостите ръсени от Пердоган, но и пропускате да уточните, че са казани преди няколко дни. Дължите 2 лв за стар виц.
18
5
 
14
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Много скоро, много скоро нищо няма да остане от Турция. Помнете ми думите.
17
2
 
25
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
Ердогане, като се пишеш приятел на Русия, какво те бърка "бутиковата държава", нали и тя ще бъде приятелска. Хайде, изплюй камъчето и за твоите мераци...
16
4
 
20
 
! Отговори
та като е преди 8 години
почнал ердоган да изброява аз да довърша...а какво да кажем за косово ? такава държава не е имало никога !! албанците просто се размножили прекаленно а нато им създаде тяхна държава откъсвайки насила от сръбската земя ? и кой е канал нато в косово а дори и бомбандираха суверенна държава. кога путин е бомбандирал украинска територия ,че не помня !
15
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА РУСИЯ Е БУТИКОВАТА СИРИЯ,А ЗА ЕРДОГАН Е ОСТАНАЛАТА ГОЛЯМА СИРИЯ И ИРАК :)))))))))ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААААААААААААААБРАВО ЕРДОГАНЕ :))))))))))ПЮТИН СЕ НАМАЧКА ЯКО :))))))))
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Догане, вие като влязохте в Ирак имахте ли място там? Като самолетите ви нарушаваха въздушното пространство на Сирия какво казваше същия ти, ***? Казваше, че ставали грешки и нямало проблем в погранични райони да нарушаване въздушното пространство на суверенна държава. Мръсен долен демагог. Дано фалирате и турците ти направят зрелищен пуч. А ако не - кюрдите седят и чакат.
13
3
 
20
 
! Отговори
К.Ататюрк преди 8 години
Къде е турската армия да му затвори устата на този ***!
12
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕРДОГАН Е ТЕЖКАР- НОВИЯТ СУЛТАН :)))))) А ПЮТИН Е СЛАБА РАКИЯ :)))))))
11
3
 
33
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ха-ха,Ердоги почна да разбира някои работи,ама късно!Сега се сети,че случката със самолета бе капан и той влезна в него!Късно е чадо,мандалото хлопна!Путин няма да дели с никой Сирия,най-малко с тебе.Ако се отстъпят някакви територии,то ще е само на кюрдите.Дали пък Турция няма да стане бутикова държава,вместо империя,както претендираше?
10
2
 
22
 
! Отговори
fsg преди 8 години
Този или е бот ,или е икзудкудякал съвсем!Да плюе срещу Русия и Иран ,да почва и Китай ,хахах..............
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердомуз докара страната си до прага на гражданска война и се скара с всичките си съседи. В НАТО също много не им се мре за осъществяване на неговите болни амбиции да възражда "болника на Европа".
8
1
 
6
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
Зелке пак ли ти?
7
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоганеца е минал на халюциногенни гъби!В Грузия руснаците бяха контингет сини каски и ги нападнаха, а в Украйна след толко сателити и наземни хамерикански "учения " още никой не е срещнал руски войски!
6
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ВЕЛИКА " РУСИЯ, ВЕЧЕ Е МАТЕРИАЛ ЗА ГАВРИ И ПОДИГРАВКИ :))))))ПУТИН СРИНА РУСИЯ :)))))))))ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААААААААА
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е не, Русия с тебе ще се съобразява рез.няк долен.
4
5
 
30
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
Времето на анадолския фюрeр изтича турските военни са му вдигнали мерника и много скоро ще се озове на топло.
3
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно не се карайте, петрола тепърва ще пада, руснаците почнаха да си режат бюджета веднага след началото на 2016 а барута пари струва за ватенки за *** денги от къде?
2
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛЕД БУТИКИОВА СИРИЯ,ИДВА БУТИКОВА РУСИЯ - ОКОЛО МОСКВА :)))))ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААА