Лидерът на Ал Кайда заплашва Рияд с отмъщение заради екзекуциите

Той призова привържениците си да извършват атаки там
Обновена: 14 яну 2016 14:16 | 14 яну 2016 14:16, Елка Василева
11
Лидерът на Ал Кайда заплашва Рияд с отмъщение заради екзекуциите
Айман аз Зауахири. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на Ал Кайда Айман аз Зауахири призова привържениците си да извършат атаки в Саудитска Арабия, за да отмъстят за смъртта на 47 джихадисти, екзекутирани на 2 януари в кралството, предаде Франс прес.

В аудиопослание, разпространено днес в интернет, озаглавено "Ал Сауд - убийци на муджахидини", той призовава симпатизантите си да атакуват интересите на управляващата кралска фамилия, като я нарича гнил режим.

Седемминутната реч е била записана по-рано тази седмица, но за нея съобщи днес американския център за наблюдение на ислямистки сайтове SITE, предаде Асошиейтед прес.

Зауахири изказва съболезнования на семействата на екзекутираните и призовава последователите си "да атакуват интересите на кръстоносно-ционистката коалиция всеки път, когато е възможно. (Фамилията) Ал Сауд също ще пострада, ако вие ударите техните господари, които търсят в тяхно лице нови слуги", казва той и призовава саудитците да свалят кралската фамилия. "Не е ли дошло време да се отървем от този гнил режим, който е корумпирал вашата религия?", казва Заухири.

Саудитска Арабия екзекутира на 2 януари 47 души за тероризъм, като повече от 40 от тях бяха обвинени във връзки с Ал Кайда и осъдени на смърт заради атентати на саудитска територия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
ей преди 8 години
Ей Х америкаспрете с е беставате жалки
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петролна реклама, нищо повече.Антони Бурдейн като обикаля по арабския свят - само ядене и пиене се вижда,и заселване на нови бели търгаши.Друго нищо.
4
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Е то като гледам единственото което трябва за да се самоизтрепят тия ненормалните, е да ги оставим на мира... Май телената ограда е на грешното място. Не ни трябва около ЕС да ги държи вън, ами около арабските държави да ги държи вътре.
3
0
 
3
 
! Отговори
моторков преди 8 години
Ще става касапница,дано успеем да задържим войната далеч от ЕС.Шефовете да затварят границите и никво излизане.В къщи на домашно и по далече от площади и забелижителности.Тази енергийна независимост ще ни излезе през носа а може и от другаде.
2
0
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Анонимендо 3 Направо така си изглежда!??
1
2
 
27
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Въх, терористите от Ал Кайда щели да нападат още по-големите терористи от СА :)