Клинтън: Възможен е рестарт на отношенията с Русия

Тя се изправи срещу опонента си Сандърс в тв дебат
18 яну 2016 08:35, Петя Славова
311
Клинтън: Възможен е рестарт на отношенията с Русия
Снимка: БТА
Фаворитът за номинацията на демократите за президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън тръгна в атака срещу основния си претендент, независимия сенатор Бърни Сандърс, още от самото начало на телевизионните дебати между претендентите от партията в Чарлстън, Южна Каролина, предаде Ройтерс.
 
Агенцията отбелязва, че тактиката на Клинтън е в реакция на възхода на Сандърс, който се самоопределя като социалист, в проучванията на общественото мнение.
 
Сенаторът от Върмонт обаче на свой ред нападна бившата първа дама и я принуди да премине в отстъпление, пише БТА. В отговор на критиките на Клинтън за предложените от него реформи на Уолстрийт, например, Сандърс отвърни, че тя е получила стотици хиляди долари хонорари за речи от свои привърженици на фондовата борса.
 
Той освен това отбеляза своя възход в надпреварата и отбеляза, че Клинтън е започнала кампанията с огромна преднина от 50 процента пред него.
 
Това бяха четвъртите подред дебати между претендентите за номинацията на Демократическата партия и последни преди началото на първичните избори.
 
Хилари Клинтън продължава да води в битката на демократите в национален мащаб. Анкетите обаче дават на практика равни резултати на двамата в Айова, където на 1 февруари ще бъде дадено началото на първичните избори на демократите, и дори преднина на сенатора от Върмонт в съседния щат Ню Хемпшър, който на 9 февруари ще стане сцена на втория етап от надпреварата.
 
Това поражда опасност за Клинтън от повтаряне на сценария от 2008 г., когато тя стартира като фаворит, но бе изместена от Барак Обама в борбата за номинацията на демократите.
 
Третият, последен участник в дебатите бе Мартин О'Мали. Бившият губернатор на Мериленд обаче изостава далеч назад в проучванията.
 
Още в самото начало Клинтън се нахвърли на плана на Сандърс за здравеопазване за всички американци, който той представи броени часове преди дебатите. Независимият сенатор обясни, че иска да надгради върху здравната реформа на президента Барак Обама, като направи здравните осигуровки по-достъпни и направи вноските по-големи за хората с по-високи доходи.
 
По външнополитическите въпроси, и двамата водещи претенденти за номинацията на демократите се обявиха против възстановяването на дипломатическите отношения с Иран, предаде ТАСС.
 
Нов рестарт на отношенията с Русия е възможно в зависимост от това какво ще донесе той на Съединените щати, отбеляза Клинтън. Тя бе американски държавен секретар по време на т. нар. рестарт между Вашингтон и Москва по време на първия президентски мандат на Обама. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откакто Обама е в Белия дом колосалните 8,16 трилиона щ.д. са добавени към националния дълг. Почти е сигурно, че преди да изтече неговото президентство, американците ще платят още един трилион.
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е империята на злото и трябва да бъде унищожена в този си вид. Сибир е достояние на целия свят и богатсвата му трябва да се експлорват от всички на планетата а не само от една страна!
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по важен е въпросът,какво ще остане след разпада на русия.колко от сибир ще иска да вземе китай,на колко части ще се раздели останалата територия. за нас е важно ще има ли независима втора България на река волга
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОбразованието в руските университети винаги е било по-качествено от западните топ 100, затова Путин никога не е поставял такива задачи нито е давал пари. А Русия винаги е отделяла много повече за образование.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако САЩ престанат да притискат Русия по всички фронтове, престанат да причиняват конфликти по света не само е възможен рестарт с Русия, но и направо нов свят. Световното зло трябва да се опомни.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле-ееее! От вълнуващия факт и признанието на Амед Доган, че харесва и иска да изтрещи Галена, вижте каква геополитика стана и пострада Местана! А Килъри Клинтан просто иска да ползва оралния кабинет и си го върне на оня красавец с Мониката Л.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всеки му се наложи да разбере, че Биг Бос вече седи в Кремъл, а не в Белия дом!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тя бе американски държавен секретар по време на т. нар. рестарт между Вашингтон и Москва по време на първия президентски мандат на Обама."__________________Тогава Килъри много се изложи. Беше написала на бутона "перегрузка" вместо "перезагрузка", но пък позна, тъй като отношенията между двете държави вместо да се обновят, се сринаха. Обикновено при "перегрузка" гори бушона.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нов рестарт на отношенията с Русия е възможно в зависимост от това какво ще донесе той на Съединените щати". А такааа... Да си дойдем на думата. Значи не ставало въпрос за свободата на украинския народ да решава суверенно, за демокрация, ценности и т.н. Нищо общо и с отношенията Украйна-ЕС. Цялата работа била (както си знаехме) заради интересите на САЩ. И ако те изкомандват на ЕС "вече се сдобряваме с руснаците", европейчетата ще козируват и заразправят как Русия била изпълнила споразуменията.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И нека татарите да не се оплакват, че нашият Иван Грозни им разрушил Казан. Той е Рюрикович, а всички Рюриковичи са българи. - Владимир Колесников
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че е време отново да изпълним старославянската си мисия, изкривена последните няколко века. Най-напред, обаче трябва да българизираме украинците и там да забранят водката и да минат на ракия и чак тогава да се заемем с оскотелите братушки. Тогава няма да им текат мозъците.
11
1
 
0
 
! Отговори
Апо преди 8 години
Кой му пречи на сноудьн да се разкара, е там на юг в Украина или Каде иска да си ебаввп майеата
10
0
 
0
 
! Отговори
до 54 преди 8 години
Ако някой започне да прави добро за своя народ и страна, бързо ще бъде елиминиран! Помниш ли как един ядрен ирански физик набързо бе убит? Впрочем, защо едни имат право да правят някакви разработки, а други - не и получават санкции, бомби и всичко, което ще ги съсипе?
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е възможно. Седя и си мисля, ако Путин се прекръсти на Курин, дали ще се вдигне цената на петрола и курсът на рублата. Щото едно "Путин" в края на краищата, може да дига само чуждите активи.
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако разменим президентите на САЩ и Русия няма да има никаква разлика!
7
1
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
СПОРЕД МНЕНИЕТО ВИ С ИЗВИНЕНИЕ ,ИМАТЕ ПОВЕЧЕ ДУПКИ И ТРЪБИ,КОИТО СА ПРАЗНИ,ПО ПРИНЦИП,ЩОТО НЕ ВИЖДАШ ИСТИНАТА, И РЕАЛНОСТТА.44 ГОД.РУСИЯ БЕШЕ СРИНАТА ДО ОСНОВИ 1ОООО СЕЛА,2ООО ГРАДА,А САЩ КРАДАТ ОТ ЦЯЛСВЯТ ВЕЧЕ 100 ГОДИНИ РАБОТНИЦИ И ТЕХНОЛОГИИ,ОТ НАС СА ВЗЕЛИ САМО 200000 ХИЛЯДИ ИЗУЧЕНИ ОТ МЕН И ОТ ТЕБ БЪЛГАРИ.ГЛЕДАЙ ПОВЕЧЕ РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗА ДА РАЗБЕРЕШ КАКВА ДЪРЖАВА СА,ДА ТЕ ПРАТЯТ НА РУСКА РАКЕТА ДА ВИДИШ ЗЕМЯТА ОТ ВИСОКО ЗА ДА ПРЕЦЕНИШ ИСТИНАТА.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен..37...ти наистина ли вярваш в това???Ако вярваш,значи тотално си опЛЛел жиците пич.....
5
1
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Не пиши глупости тук.Русия от 1991 до 2000 година беше разграден двор-без силна армия и не заплашваше никой.Даже вътрешните проблеми неможеше да си ги оправи.А през това време НАТО прилапа всички държави в Източна Европа....така че стига с този популизъм--нужна е и конкретика...
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен...10...Студената война никога не е приключвала.Тези приказки са само за баламурниците.Ако беше приключила-нямаше НАТО да се разширява на Изток,нямаше да има цветни революции и арабски пролети...Ейййй *** сте наивни бе.....
3
0
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
До 5 може Русия да се чуди--а в САЩ вече доста нефтодобиващи фирми фалираха......