Бежанец намушка служителка на центъра, в който е настанен

Младата жена е починала от раните си в болница
45
Бежанец намушка служителка на центъра, в който е настанен
Снимка: Reuters, архив

Непълнолетен кандидат за убежище беше арестуван днес в Швеция по подозрения, че намушкал с хладно оръжие служителка на центъра, в който пребивавал, предадоха световните агенции.

Жертвата, 22-годишна жена, е била наръгана рано тази сутрин в центъра за бежанци в Мьолндал близо до Гьотеборг.

Тя е починала от раната си в болница. Разследването е показало като главен заподозрян обитател на центъра за кандидати за убежище на възраст между 14 и 17 години. Подробности за националността и самоличността на заподозрения не се съобщават, нито пък има информация за причините за нападението.

Трагичният инцидент става в ден, в който националната полиция поиска от правителството да назначи 4100 допълнителни полицаи, за да може да се бори ефикасно с терористичната заплаха, да връща бежанци до границата и да осигурява реда в центровете за бежанци.

Според директора на националната полиция на Швеция Дан Елиасон през 2015 г. в страната са пристигнали 163 000 кандидати за убежище при население от 9,8 милиона души. Така органите на реда са поставени под напрежение в цялата страна.

Трябва да реагираме на сигнали за множество нарушения на реда в центровете за кандидати за убежище. На някои места това ангажира значителни полицейски ресурси. Не така стояха нещата преди шест месеца и ние не можем сега да реагираме ефикасно в други области, каза полицейският шеф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Последната новина преди 8 години
В Дания изнасилвач, който съборил млада жена и започнал да разкъсва дрехите и бил напръскан с лютив спрей. И какво мислите станало? *** бил изкаран жертва, а жената глобили, порицали и изгонили от работа, като и лепнали клеймо фашист. Бах ти и западното правосъдие. Истана каквато стана - нашата полиция и нашето правосъдие са цвете пред тези на Германия, Швеция, Дания и Финландия взети накуп!
27
2
 
7
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Това е само началото - идват десетки милиони! Докарват ги до Европа евреите на свои разноски, които после се удържат от да кажем българите. Някой да е казал по тези форуми нещо за евреите? Мълчание на роба. Да е казал че всички пари в света са еврейски, така че няма с какви други да ги докарат! Да е казал че всички правителства в света включително и европейските са еврейски и всичко каквото правят е по еврейски сценарий?! Мълчание.
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
депортирайте мигрантите в Русия. Ще се чувстват като в родината си :)
25
0
 
10
 
! Отговори
факт преди 8 години
Излъгал е за възраста,това е стратегия при тях .20-25 годишни лъжат ,че са малолетни,понеже знаят ,че закона е по-мек за малолетните. И обикновено са с изгубени документи,или фалшиви такива.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро тя ще започне в България.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разследването е показало като главен западазрян - млад, красив, интелигентен. Познах, нали? Имаме ги много и по нашия край.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ръгай чушки в боба.
21
1
 
32
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Дано жертвата е била някоя от ония дето ги посрещаха и целуваха по гарите. Ама едва ли...
20
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ходи и го интегрирай това животно
19
1
 
35
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Абе, в тия центрове за бежанци, мухоморка няма ли?
18
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли нормален човек да мисли още че тези са хора?
17
0
 
61
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Точна илюстрация на храни куче да те лае. Да почива в мир жената.
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох сега и шведската полиция ли трябва да я мислим?
15
1
 
12
 
! Отговори
KING преди 8 години
Нещо не си познал! Нямаме Хамерикански Танкове те дойдоха , поиграха си, даже загина един и после си тръгнаха с тех!
14
0
 
68
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Всички знаеха че тези хора живеят в друг свят, несъвместим с нашия. Безконтролното нахлуване си беше състояние на война , и не е нужно човек да е дипломат, политик, или от разузнаването за да го види ясно. Логичното се случва, не виждам някой да е сериозно изненадан . Меркел съзнателно предизвика това , и няма сила която да спре безумието и.
13
5
 
42
 
! Отговори
Гунчо преди 8 години
Да ги ши-бат, да ги ко-лят, ако искат и да ги ядят! Всичко си го направиха с сами и с много мерак! Жалко, че и нас завлечат в ада! Ще ревеме за руснаците, хем скоро! Ама вече си имаме американски танкове, та само ще си ревеме!
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от Швецияидеално, ти си вече там, отивай да заработиш 20 евро.
11
4
 
29
 
! Отговори
мъни преди 8 години
До Анонимен 19ми отивай, те обичат и мъжки дупета, ще изкараш пари. кви простаци пишат тук, не е истина
10
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
He ги жалете толкова тези служителки от центровете. Не е искала да спи с него навярно. Миналата седмица големи скандали се заформиха из Швеция по повод на служителки от шведския червен кръст, които масово се чукали с бежанците в лагерите. Дори плащали за това по 20 евро да ги ***...
9
0
 
35
 
! Отговори
hm преди 8 години
интересно, до сега не се чу никъде, че сириец е направил беля на запад....афганистанци, мароканци, тунизиици, северно африканци и все държави в които няма война.