Русия организира хайка за убиеца на пилота на Су-24

Алпаслан Челик е деен член на организацията "Сиви вълци"
29 яну 2016 10:00, Елка Василева
272
Русия организира хайка за убиеца на пилота на Су-24
Снимка: архив, Reuters

Въздушнокосмическите сили на Русия и сирийската армия са организирали хайка за залавяне на Алпаслан Челик, който изяви претенции, че е убил пилота на руския Су-24, свален от турските ВВС. Това пише британският в. "Индипендънт", информира руското мрежово издание "Лента".

На 24 ноември 2015 г. турската бойна авиация свали изтребител-бомбардировач, участвал в руските военни действия в Сирия. Командирът на екипажа загина, а щурманът бе спасен.

Още по темата

Алпаслан Челик, заместник-командир на Сирийската туркменска бригада, заяви, че двамата пилоти са били простреляни от него и бойците му още при катапултирането от машината.

Според "Индипендънт" залавянето на Челик е било сред основните цели на настъплението на сирийската армия в провинция Латакия, когато силите на президента Башар Асад превзеха ред ключови населени места, включително град Рабия - вероятно убежище на издирвания командир от сирийската туркменска групировка.

На 28 януари Челик се появил в Истанбул на погребението на турски активист от Партията на националистическото действие и заявил пред журналисти, че ще се върне в Сирия, за да се бори срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Челик е син на функционер от същата партия и деен член на нейното бойно младежко крило - организацията "Сиви вълци". През декември руското външно министерство настоя пред турските власти да вземат "незабавни мерки за залавянето на Челик и неговите сподвижници, от които да се потърси наказателна отговорност за убийството на руския пилот", добавя "Лента".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен115 А какви са нашите национални интереси я ги формулирай.
51
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 92Много си "ОБРАЗОВАН" Да си знаеш1. ПРЕЦЕДЕНТА КОСОВО - СЪЗДАДЕН ОТ САЩ подкрепен от нашите Л У М П Е Н И.2. ОстияНаша по Косово - Грузия нападна! След разследване ООН през зъби каза Грузия е атакувала незаконно3. КримНаш по Косово този път с референдум дори и истинско влизане в РФ 2 убити4. Донбас не е наш по политически причини - Хиляди убити Украйна е почти ФАЛИРАЛА5. Сирия - ИД каза следваща цел Кавказ, Путин каза Втори Кавказ/Дагестан/Чечня няма да има избийте ги в Сирия
50
0
 
3
 
! Отговори
Маймуната преди 8 години
Чувал съм че руснаците най-много мразят предателите. Недейте така.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еиии 106 обърши си *** бе момче.Много си зъл компютарен смелчага.Не съм руска *** само напомням да не се увличате защото с тях не бива да се шегуваме.И друго много важно.Да се чуди човек от къде я имаш тази злоба и умраза и колко си годишен и какво образование имаш и до колко познаваш руският народ.
48
1
 
1
 
! Отговори
До 82 преди 8 години
И кво, сега си плащаш за хляба дето си го ял 6 години и за безплатното "образование" ли?
47
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 8 години
Турците са главни виновници за убийството на пилота , тоя Челик е техен човек и физически убиец!
46
1
 
4
 
! Отговори
рускиня до 104 преди 8 години
До смях. "българи юнаци" вече се крият зад шалварите на турските кадъни? Толкова си жалък и смешен
45
7
 
5
 
! Отговори
Христо преди 8 години
До Анонимен"Руските убийци са си получили заслуженото!' - защо си анонимен? имай достойнство и застани с името си зад казаното!!!
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъдете сигурни рано или късно отърване няма да има.А на тези които пишат глупости против Русия,Путин,рашки,ватенки,диктатори и тн обиди по техен адрес ще кажа да внимавате зада не стане така тия които плюете да ви организират някоя подобна хаика тези рашки и да се чудите от къде ви е дошло.Стези хора шега не бива.И много по големи и по важни от вас са се дървили и знаете какво стана с тях.Примери много.Откриването в интернет става леснозатова умната.
43
11
 
5
 
! Отговори
смях преди 8 години
Руските пилоти са най вееееееееееелики на света, ама ядат бой от турски кадъни..ха.ха Това ако не е унижение..ха..ха Жената пилот(туркиня) им разказа играта на руските алкохолици..ха.ха
42
3
 
2
 
! Отговори
Аман преди 8 години
за N-ти път от профани!Не ме интересуват единични случаи,ако въобще са верни!Нали спорът започна от това,че профанът написа,че снайперисти и пилоти не са вземани в плен!?За снайперисти не знам, но това за пилотите може да си го завре в краварското трибуквие!Толкоз!
41
1
 
12
 
! Отговори
Аз съм №82 преди 8 години
До Анонимен 85Да, ты врун патологический! Спуснали ли са ти тази цифра или сам си я измисли? В края на крайщата всеки може да вярва в каквото си иска - в НЛО, планетата Нибиру, Снежния човек, Мокеле Мбембе или Неси. Мразиш руснаците, не си сам, ама сте малко! За разлика от 80-85 % от истинските българи. Да знаеш, предупреждавам, за "руски лакей" разбивам носове! Аз ги познавам и обичам, ял съм им хляба 6 години, дадоха ми образование! Знам добре, дали искат война и ги сравнавам с едни други!
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и сто пъти да напишеш, че руснаците са избили 500 деца, няма кой да ти се върже. Старото правило, че една лъжа повторена много пъти става истина, тук няма как да проработи. Така че не се хаби
39
1
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
ИД рида че губят войната и сега се опитват да изместят войната в Азия.Прогнозирам ,че е въпрос само на време да активират своите хора измежду ония 1 милион и повече мигранти.Тогава западните демокрации ще реагират с всички сили.
38
1
 
9
 
! Отговори
Аман преди 8 години
от профани!Първо-японските офицери са си пробвали мечовете де и по когото сварят,без да гледат кой е пилот и кой не!Второ-след като профанът се аргументира с филми(холивудски) за ВСВ то има десетки такива в които се вижда далеч по-доброто отношение на германците към свалените английски и американски пилоти,за разлика от другите пленници.Като не четеш поне гледай!Нали си по филмите!
37
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Не съм адвокат на руснаците ,но преди тяхната намеса ИДИЛ печелеше територии и привърженици всеки ден.Струва ми се, че за участниците в коалицията срещу чалмалиите бойните действия бяха като компютърна игра.Не разбраха ,а мисля не са разбрали още за какъв противник става дума.ФАНАТИЧЕН е точния термин.Намесата на руснаците накара всички участници да се вземат в ръце.Ако не бяха го направили заслугата за разгрома на ИД щеше да остане само за тях (руснаците).ИДвидяха че губят навсякъде..следвА
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До StrikerСтрайкър, ако те страйкна но наглата уста, ще се изстрайкаш в шалварите! Такива като теб са протурски мекерета, предатели! Отсега трябва да ви прибират на топло, защото при първа възможност ще ни продадете!
35
22
 
3
 
! Отговори
евала на къдъната пи преди 8 години
Жена, пилот на турски изтребител Ф-16, е свалила руския бомбардировач Су-24 в нарушение на турското въздушно пространство край границата със Сирия на 24 ноември миналата година. Това съобщи турско издание, което се позовава на източници от турския генерален щаб. Името на жената пилот се пази в тайна, *** ПАК ЩЕ ЯДЕ БОЙ ОТ ЖЕНА..ХА.ХА
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 334455Вреш, *** падла! Руската авиация изключително стриктно следи, да не страдат мирните жители на приятелска Сирия! Всички бомбардировки се извършват след датти на наземното разузнаване, въздушното и космическо разузнаване и се вършат с хирургическа точност. Последното изуми и без това обезумялите западняци, те не очакваха такъв технологичен прогрес на руската армия. И започнаха с измислици и клевети. И ти клеветиш! Кого? Нашите братя Освободители. Тичай да пишеш учебници по история!
33
3
 
4
 
! Отговори
Лоша работа преди 8 години
До анонимника "Аман от профани!Пилоти са вземани в плен и даже някъде за тях е имало специални лагери с по-добри условия!"Не си ли гледал филми за ВСВ, как в лагери за военнопленници, японски "самурай" обезглавяват УСА пилоти пред лагерници ?Каквото почукало, такова се е обадило.