Русия организира хайка за убиеца на пилота на Су-24

Алпаслан Челик е деен член на организацията "Сиви вълци"
29 яну 2016 10:00, Елка Василева
272
Русия организира хайка за убиеца на пилота на Су-24
Снимка: архив, Reuters

Въздушнокосмическите сили на Русия и сирийската армия са организирали хайка за залавяне на Алпаслан Челик, който изяви претенции, че е убил пилота на руския Су-24, свален от турските ВВС. Това пише британският в. "Индипендънт", информира руското мрежово издание "Лента".

На 24 ноември 2015 г. турската бойна авиация свали изтребител-бомбардировач, участвал в руските военни действия в Сирия. Командирът на екипажа загина, а щурманът бе спасен.

Още по темата

Алпаслан Челик, заместник-командир на Сирийската туркменска бригада, заяви, че двамата пилоти са били простреляни от него и бойците му още при катапултирането от машината.

Според "Индипендънт" залавянето на Челик е било сред основните цели на настъплението на сирийската армия в провинция Латакия, когато силите на президента Башар Асад превзеха ред ключови населени места, включително град Рабия - вероятно убежище на издирвания командир от сирийската туркменска групировка.

На 28 януари Челик се появил в Истанбул на погребението на турски активист от Партията на националистическото действие и заявил пред журналисти, че ще се върне в Сирия, за да се бори срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Челик е син на функционер от същата партия и деен член на нейното бойно младежко крило - организацията "Сиви вълци". През декември руското външно министерство настоя пред турските власти да вземат "незабавни мерки за залавянето на Челик и неговите сподвижници, от които да се потърси наказателна отговорност за убийството на руския пилот", добавя "Лента".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
13
 
! Отговори
Joko преди 8 години
Дните на Алпаслан Челик, са преброени. Рано или късно ще му видят сметката....
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
роби што е то знам мамо *** браво на тететоми вече и прикасва
30
6
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
Аман от профани!Пилоти са вземани в плен и даже някъде за тях е имало специални лагери с по-добри условия!Чети малко повече преди да се излагаш с глупави коментари!
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
LICNO ERDOGAN E ZAPOVIADAL DA BADAT UBITI PILOTITE V SLUCAI CE SAMOLETA BADE SVALEN,A PILOTITE KATAPULTIRAT.ZASHTO NE E BIL ARESTUVAN I SADEN,SLED KATO E BIL V TURZIA NA 28 01 2016 G.?LICNO ERDOGAN E RAZRESHIL VLIZANETO I IZLIZANETO MU V TURZIA.
28
27
 
3
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Абе хайка...харесало им е на мужикистанските "мъже" да ги клатят резани анадолци и вече като рускините отиват на групи за секс турисъм, хахахах!
27
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами Сирия граничи с Турция и в сирия има турско малцинство.Хората си защитават мацинството, което руснаците бомбардират.-----------------------------------------MМалцинства ,които обстрелват мнозинството сирийци в Латакия нямат право да бъдат малцинства!
26
5
 
0
 
! Отговори
BOZ KURD преди 8 години
NE MUTLU KURD DIENE!
25
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пишете го пътник тоя. Утре или след десет години, ще го набарат и ще му светят маслото. Руснаците не забравят такива неща.
24
4
 
27
 
! Отговори
Тихо преди 8 години
Въпросният убиец го пратиха в ада още в дните след свалянето на самолета. От тогава се появяват негови интервюта само в турски медии и само в писмен вид. На видео никой не го е видял, явно турските медии получават писма от умрял
23
6
 
16
 
! Отговори
До 73 преди 8 години
Имаш много здраве-показаха клипа как негърчетата се мятат като мишлета по палубата и не могат да насочат оръжията си.Путин каза за пилотите тогава -ами хулигани ,ще им издърпаме ушите. Екипажа още в гръцкото пристанище ходи на психолози и подадоха рапорти за напускане
22
2
 
20
 
! Отговори
Грузинеца преди 8 години
Челик шъ стане на шашлик!;)))
21
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До здрастиЕй, руски манипулатор. Дори от Кибини признаха, че това е само медийна манипулация и не е бил "изключен" унищожителят Доналд Кук. Който, между другото, би могъл да свали СУ-24 без никакви проблеми.
20
5
 
3
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Селяни! Дайте ми някой лев, че ми свършиа апчетата. А без тях не тълкувам правилно какво ми казват агентите
19
3
 
14
 
! Отговори
1221 преди 8 години
Тоя Челик вече е пътник.
18
1
 
10
 
! Отговори
Мутрополит Тиквоний преди 8 години
Прободете го с Българския чадър! Да види убу ли е;)))
17
6
 
10
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
за човек, който използва полоний в ресторант за да убие КГБ агент, ликвидирането на един сив вълк би трябвало да е детска играчка....
16
0
 
5
 
! Отговори
Вин преди 8 години
Смешно е когато се цитират имена на предатели с които се атакува правосъдието на РФ и политиката и спрямо изменници.На тези ще припомня Етел и Юлиус Розенберг,Бартоломео Ванцети и Никола Сакко,и чакам евентуален коментар за тяхната съдба в САЩ!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...а двете точки в коментар 51 заместват буквите ку...
14
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са казвали ,че са го убили , а просто изравниха със земята района на тези тъй наречени туркомани ,пък чисти турци от "Сивите вълци".Сега там е спокойно ,както е спокойно и в небето.От както закараха ПВО системите ,турските самолети вече нито веднъж не са нарушили сирийска граница , преди го правеха по няколко пъти на ден
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 43На 35 юни, шестък се пада...