Русия подкопава усилията за спиране на войната в Сирия

От Острова: Путин е неразгадаем
148
Русия подкопава усилията за спиране на войната в Сирия
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин подкопава международните усилия за прекратяване на гражданската война в Сирия, като бомбардира опоненти на Ислямска държава, заяви британският външен министър Филип Хамънд в интервю за Ройтерс, което даде по време на визита в сирийския бежански лагер Заатари в Йордания.

Руснаците казват: Нека да говорим и после говорят ли, говорят. Проблемът с руснаците е, че докато говорят, те бомбардират и подкрепят Башар Асад, каза Хамънд.

За мен източник на постоянна мъка е това, че всичко, което ние правим, се подкопава от руснаците, допълни министърът.

Откакто Русия се намеси в Сирия, малкият поток от хора, които потегляха обратно от тези бежански лагери към Сирия, секна и от Сирия заприижда нов поток от хора заради действията на руснаците, по-специално в Южна Сирия, по границата с Йордания, на няколко километра оттук, посочи Хамънд.

Руснаците казват, че искат да разгромят ДАЕШ, но те не бомбардират ДАЕШ. Те бомбардират умерената опозиция. По-малко от 30 процента от руските удари са срещу мишени на ДАЕШ, каза Хамънд.

Руската интервенция засилва ДАЕШ на терен, тоест постига се точно обратното, на онова, което руснаците твърдят, че искат да постигнат, подчерта министърът.

Хамънд обаче каза, че е трудно да се разбере дали подкрепата на Кремъл за Асад се е променила, защото Владимир Путин е "неразгадаем".

Едно нещо научих, първо докато бях министър на отбраната, а сега като външен министър, и то е, че колкото и да се вглежда в Путин, човек не може да отгатне нищо. Той е напълно неразгадаем, посочи Хамънд.

Той каза, че не мисли, че иранците са били от особена полза за сирийския мирен процес.

Руснаците и иранците са много близки със сирийския режим, а и иранците са най-малкото точно толкова твърдолинейни, колкото руснаците, относно гарантиране на запазването на властта на сирийския режим, каза министърът.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: РусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
22
 
! Отговори
Гъши мозък преди 8 години
До Анонимен 89Еййй, в тебе има милиони бре! Обади се на Хамънд и му кажи, че Путин ти е прочетена книга. Кажи му: пич, ние в България това жуже го ядеме на закуска!Айде, бегай в Лондон да докладваш, а като направиш пачките, ще почерпиш по бира! Ще ме намериш у "Разширените вени" на Раковска в София.
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
22.01.2016, Sorcha Faal (сайт USA): " 2 американски хеликоптери са били свалени от турски самолет в небето над Сирия".
50
2
 
18
 
! Отговори
**** преди 8 години
Ами нали точно по южната граница действа сащ и коалиция,защо тогава бягат на юг тези бежанци,от кого бягат,Русия действа на северната граница.
49
1
 
25
 
! Отговори
до 79 преди 8 години
"1.Тоталитаризъм!-Патриотичния Акт2.изграждане на Концлагери!-Гуантанамо през 21 век3.Избиване на инакомислещи!-Кенеди и Мартин Лутър Кинг4.Гонения на различните!-законите на Маккартизма 20 век,избиване на стотици милиони индинаци 18-19 век.5.Подклаждане на войни!-Виетнам,Панама,Ирак,Афганистан,Сирия,Майдана в Украйна6.Окупация на съседни държави!-Панама,Гренада,Хаити,мексикански Тексас,Косово,Афганистан,Ирак7.Обявяване за врагове на политически опоненти!-Патриотичния Акт..и тн."
48
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 80Най-големият талибан в света в пръсъствието на други талибани откри най-голямата Джамия в Европа през 2015!!!!
47
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusЯсно значи са някаъв вид талибани.
46
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хей, русофили посочете ми десет разлищкимежду комунизма и фашизма???Аз ще ви посоча прилики:1.Тоталитаризъм!2.изграждане на Концлагери!3.Избиване на инакомислещи!4.Гонения на различните!5.Подклаждане на войни!6.Окупация на съседни държави!7.Обявяване за врагове на политически опоненти!8.Присвояване на имотите и бизнеса на опонентите!9.Фаворизиране на семействата на диктаторите!10.търсене на врагове на всякъде и във всичко!
45
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А каква е разликата между "умерената опозиция и ДАЕШ"?
44
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както всичко Съветско/Руско е най-велико, като танкове, самолети и т.н.Така и руските Гейове са най-големите гейове в света, тя и организацията им е най-голяма, цяла държава, нарича се Мамашистан, който не е изповядва гейството го прщат в затвора!!!!
43
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дребните и ниски същества в пряк и преносен смисъл, които получават женски ласки, едва след като си платят в брой възвеличават комунизма и унищожението на съвременният свят!!!По същия начин действат и русофилите, които са захласнати от ботоксчо!!!Не се напъвайте, да се правите на мъже, каквита не сте, това че наричате здравомислещите гайове, няма да ви отърве от нуждата да вземате хапчета за повишаване на потентноста за да не си напикавате чехлите!!!Най-много гейове има в Мамашистан!!!!
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Има един Хамънд и той работи като водещ в "Топ Гиър".Този Хамънд в статията явно под прикритието на инглиш министър работи за "Ал Джазира" и води предаването "Да подкрепим геноцида на ИДИЛ-ДАЕШ-умерена опозиция в Сирия."
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" "Джуджи" им бръкна здраво и развали рахатлъка на западните и турските политици и отрочето им ИДИЛ-ДАЕШ-умерена опозиция в Сирия."***" разгони всички фашизоидни терористи-"умерени" опозиционери в Сирия подкрепяни 5 години от Запада,турция,саудитска арабия и катар,извършващи геноцид над християните,кюрдите и свободните сирийци подкрепящи светската власт и управление в Сирия.Не случайно Израел и Гърция заявиха,че Ердоган купува петрол от ИДИЛ-ДАЕШ-умерена опозиция и така ги финансира."
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Очевадно след тези думи на енглеза става ясно,че енглезите са твърдо зад терористите в Сирия,които от ИДИЛ се превърнаха в западния езиков дипломатически евфемизъм "сирийската умерена опозиция".А всички знаем,че разлика между ИДИЛ-ИД-ДАЕШ-умерена сирийска опозиция НЯМА,това са евфемизми на западните и турските политици за да прикрият реалната си подкрепа-финансова и изпращане на оръжия за тероризма и терористите от ИДИЛ,ИД,ДАЕШ,умерена опозиция,които извършват геноцид в Сирия."
39
4
 
31
 
! Отговори
1 преди 8 години
Путин е велик. А, къде са евроатлантиците?. Къде е нашата пародия на президент?.
38
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Едно бясно куче също е неразгадаемо. Както и всеки психопат."И Както всеки зелен ***...
37
2
 
25
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
Скъпи ми пепчо. Не се хаби сега толкова рано, запази си силиците за обяд когато ще парадираме на гей парада. И е желателно да не се дрогираш толкова рано.
36
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За обратните, нормалните са неразгадаеми!
35
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво искате от диктатор на държава, която 83 години я беше срам да се нарече Русия и си измисли някакво имперско име СССР. Голямо ***.
34
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Резултатът от действията на Джуджи е съсипване на собствената му държава и икономика държаща се на износа на суровини!Само, че цените на суровините се сриват, а с тях и рублата!!!!Му-ха-ха, голям глад ги гони и голяма злоба руските ***!!!!Скоро няма да имат нужда да си купуват тоалетна хартия, защото я имат в изобилие, форматна, цветна с надписи на руски и картинки!!!!
33
1
 
28
 
! Отговори
до Odysseus преди 8 години
На криви демокрации все Путин им пречи!