Руските въздушни удари в Сирия са нещо добро!

Карла дел Понте: Най-после някой напада ИД, Ан Нусра и други подобни
9 фев 2016 08:01, Анисия Иванова
41
Руските въздушни удари в Сирия са нещо добро!
Снимка: БТА

Бившата прокурорка специалист по военни престъпления Карла дел Понте, която сега е член на анкетна комисия на ООН за Сирия, приветства руските въздушни удари срещу "терористичните групировки" в тази страна, предаде Франс прес.

"Смятам, че намесата на Русия е нещо добро, защото най-после някой напада тези терористични групировки - "Ислямска държава", Ан Нусра и други подобни", заяви за швейцарската телевизия Ер Те Ес швейцарската юристка, която е бивш главен прокурор на Международния наказателен съд за бивша Югославия в Хага.

Тя същевременно добавя: "Както се разбра обаче, руснаците твърде малко правят разграничение между терористите и другите, така че това вече не е толкова добро."

Коментарът на Дел Понте идва в момент, когато Русия е обвинявана от мнозина западняци, че поне отчасти е отговорна за провала на преговорите, които миналата седмица трябваше да обсъдят как да се сложи край на петте години война в Сирия, отбелязва АФП.

Миналата година Москва започна по молба на сирийския президент Башар Асад кампания от въздушни удари в Сирия.
Русия твърди, че удря ИД и други ислямистки групировки. Западът обаче я обвинява, че нанася удари по по-умерени групи от сирийската опозиция и убива цивилни, което Москва окачествява като абсурдно.

Карла дел Понте, която преди да разследва престъпленията в бивша Югославия е разследвала геноцида в Руанда, заяви, че Асад трябва да участва в мирните преговори.

"Ако искаме прекратяване на огъня, ако искаме мир, трябва първо да преговаряме с правителството", обясни тя, давайки пример с бившия югославски президент Слободан Милошевич, който почина по време на процеса му в Международния наказателен съд през 2006 г. "Милошевич вече беше разследван, когато американците в Дейтън преговаряха с него и постигнаха мир" през 1995 г., изтъкна Дел Понте. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
21
 
! Отговори
До 28 преди 8 години
Амчи то си е така.....А кой да е спасител - триполовите войничета с чоропогащниците? И не ми говорете че това са глупости, а прочетете, че в краварската армия наистина на допуснали употребата им!!!!!! Боже, и това са мъже........
21
2
 
44
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
"САЩ,Германия,Франция,Турция,Великобритания,Канада не изразиха никакъв шок от геноцида на "ИДИЛ-ИД-ДАЕШ-умерена опозиция" над четвърт милион християни,кюрди,свободни светски сирийци в Сирия.Наблюдавйки този геноцид извършван от "революционерите от ИДИЛ-ИД-ДАЕШ-умерена опозиция" "развитите демокрации" единствено правеха медиен ПР на терористите и Джон Джихадиста.Така 5 години до септември 2015,когато законното правителство на суверенна Сирия,реши да покани руснаците да спрат този геноцид."
20
1
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Нищо не се разбира от написаното. Да не сте сложил "нищо" в кафето си?.
19
5
 
21
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Няколко софийски евроатлантически антибългарски ***....сти при това платени се пробват да пишат след злоупотреба с наркотици. Другаре,
18
3
 
20
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
Русия ще бомбандира до ликвидирането на последният умерен и не умерен терорист. О, капиши?
17
2
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Доста сте прекалил с дрогата преди обяд. Това е изключително опасно за вашето здраве. Можете да не доживеете до вечерната доза.....
16
4
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Извинете, вие да не сте "обратен" евроатлантик ?.
15
0
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
Стига бе с тия вицове, че ще ни умориш от смях! Толкова много не съм се смял отдавна!
14
4
 
20
 
! Отговори
Виц преди 8 години
"Двама терористи от "ИДИЛ-ИД-ДАЕШ-умерена опозиция" евакуирани от Алеппо в турция си говорят:-Ти какво ще правиш сега?-Как кво,чакам да ми оправят паспорта тук в турция и тръгвам към Европа като "мирен бежанец,жертва на сирийския режим".-Е кво ще правиш там?-Нали онзи ден от НПО-то дето ми оправя документите казаха,че европейките са леки жени,а и плащали добре в ЕС на "бежанците".-Аз ще ида при Абдул,дето уби ония християни в Ракка,сега си има негово "НПО за човешки права" в Европа."
13
16
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Тази била червена пръчка...
12
4
 
32
 
! Отговори
Виц преди 8 години
"Двама терористи пътуват от Алеппо към турция в турски "хуманитарен" камион:-Ти що си без брада?-Обръснах я заради преговорите в Лондон-трябваха хора за "умерената опозиция".Дойдоха едни турци,саудитци и американци и казаха на няколко човека,че вече не сме от "ИДИЛ-ДАЕШ",а сме "умерени опозиционери".-Е що бягаш?-Казаха ни да се стягаме за Европа.Ердоган и САЩ били държали Меркел,викат,с някакви компромати от телефони разговор,та сега чрез "НПО-та за човешки права" ще ни прехвърлят в ЕС."
11
32
 
10
 
! Отговори
тайните на Кремъл преди 8 години
Путин е бременен! Най-вероятно бащата ще е Кадиров! Ашкулсм, аферим!
10
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прилича на вещица. Дърта вещица.
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грантоеди шо.ро.шоидни, скоро Путин ще ви пенсионира - но без пенсии!
8
0
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Отдавна не съм се смял така, много смешен виц!
7
21
 
6
 
! Отговори
тайните на Кремъл преди 8 години
Не е тайна, че Кадиров и Путин отдавна са любовници за това е съчинена историята с Кабаева за заблуда!
6
1
 
31
 
! Отговори
Виц преди 8 години
"Двама терористи си говорят в турски ТИР возещ ги от Алеппо към Турция:-Ти от кои беше?-От ИДИЛ-ИД-ДАЕШ,а ти?-Бях от "ИДИЛ-ИД-ДАЕШ",но от два месеца пуснаха нареждане отгоре и сега съм "умерен опозиционер".-Е тогава що бягаш?-Щото руснаците и сирийците знаят за тая схема с "умерените опозиционери от "ИДИЛ-ИД-ДАЕШ" и пак си ни подпукват яко.-Кво ше праим сега като ни закарат в турция?-Как кво,ще си починем и заминаваме в Европа като "мирни бежанци",нали Меркел ни покани лятото."
5
0
 
23
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
Те не се само се опитват ами ще ги изкарат светци....в оон вече се обмисля процедура по обвинение за престъпления срещу човечеството,но не от ислямистите а от законния президент Асад който гледай го значи не го е срам гадината не дава властта на умерените главорези...
4
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"""Руските въздушни удари в Сирия са нещо добро!"""""....това цял свят го знае------само мало-умните политици лицемерстват по този повод.Брюксел и Вашингтон скоро ще искарат главорезите от ИД едва ли не светци.......
3
2
 
36
 
! Отговори
Свежо, от днес преди 8 години
Разузнаването на ДНР фиксира попълнение от джихадисти, пристигащи в Южен Донбас, край селата Гранитное и Широкино и развяващи черни ислямистки знамена. Радикалните ислямистки нацисти в помощ на нацистите жидо-бандеровци.