Москва: САЩ бомбардират Алепо!

US самолети нанесоха удари по девет обекта там
11 фев 2016 15:22, Анисия Иванова
182
Москва: САЩ бомбардират Алепо!
Снимка: БТА

Руското министерство на отбраната заяви днес, че не руски, а американски самолети са извършили вчера бомбеното нападение срещу Алепо, предаде ТАСС.

Американски щурмови самолети нанесоха удари по девет обекта в северния сирийски град, каза говорителят на министерството генерал Игор Конашенков.

"В 13,55 часа московско време вчера от територията на Турция по най-късата траектория към Алепо в сирийското небе навлязоха два щурмови самолета А-10 на американските ВВС и бомбардираха обекти в града. Нямахме достатъчно време да определим чии са обектите. Ще ги проучим по-внимателно", посочи Конашенков.

Още по темата

Генералът припомни, че по-рано говорителят на Пентагона Стивън Уорън отново е заявил, че руски самолети са нанесли удари по граждански обекти в Сирия, включително по две болници в Алепо. "Вчера руската авиация не е бомбардирала обекти в този град", увери Конашенков.

Ситуацията със сегашните обвинения срещу Русия напомня случаите с унищожаването от американската авиация на болница в афганистанската провинция Кундуз или на позиции на иракската армия във Фалуджа, допълни той.

Говорителят на руското министерство на отбраната разкритикува оглавената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава", че отказва да споделя разузнавателна информация за обекти на терористичната групировка в Сирия, предаде Асошиейтед прес, цитирайки министерския говорител.

Русия споделя свои разузнавателни сведения със Съединените щати и те ги "приемат с благодарност", но не отвръщат със същото, каза Конашенков. Генералът отбеляза, че Русия многократно е искала от САЩ и съюзниците им разузнавателни данни в отговор на обвиненията, че руснаците нанасят удари по "погрешни мишени". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
13
 
! Отговори
истината е една преди 8 години
Има ли нужда да продължава цирка на "противоборството" между САЩ, Европа и Русия? Пределно ясно се върви по предначертаният план - "Ред чрез хаос" и въвеждането на Световното правителство, съпроводено с обезличаване на Личността. Не остава много време на Човечеството такова, каквото го познаваме и каквото е било през последните 2000 години.
27
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Невинни там няма
26
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ситуацията с Алепо напомня Сталинград - един луд диктатор се е заинатил за един безсмислен град, който има само психологическо значение. Само, че лудите диктатори сега са двама - Асад и Путин и ще си строшат главите точно както Хитлер си я строши в Сталинград.
25
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С400 да не ги заляха с Це200 че да им залепнаха тръбите?
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кремълски троль- Rusnacite ne sa Turci krawar !
23
3
 
27
 
! Отговори
rusnak преди 8 години
Едно е ясно, англосаксонците и всичките им партньори са пътници.
22
3
 
45
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Унищожават доказателства за връзките си с ИД и останалите членове на терористични организации..
21
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия бомбардира само по обекти на ИДИЛ и сирийската опозиция и никога по граждански обекти. Нека краварите си извадят снимките на Кери с шефовете на ИДИЛ и да спрат да лъжат. Колкото до руските крилати ракети не е желателно никой да ги изпитва на гърба си, защото хем са неуловими за радарите хем са много точни.
20
32
 
10
 
! Отговори
:( преди 8 години
Явно безаналоговата, супер ултра-модерна C-400 не е засякла старите А-10. Срам и позор!
19
26
 
5
 
! Отговори
соросоиден илюминат преди 8 години
"Зачем нам поручик ЧУЖАЯ ЗЕМЛЯ?!" Не разбирам стратегията на алкашите - да сравнят със земята двумилионен град, за да бъде "техен"?! То, кой ли ги разбира....
18
2
 
41
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Не ти ли е ясно каква е целта на тази пиндостанска провокация? И защо пиндоски бомбери навлизат от турска територия? За да допуснат грешка в бързината руснаците. Да си помислят, че самолетите са турски и да ги свалят, с което ще развържат ръцете на пиндосите. Не е ли ясно, че чрез провокации, се търси повод очерняне на Русия и изтласкването и от Сирия?
17
4
 
49
 
! Отговори
ктт преди 8 години
Руснаците обясниха,че с С-400 ,ще пазят своите самолети от вражески атаки а не ,че ще свалят на поразия всичко де що лети.Аз лично считам,че ако самолетите бяха турски,щяха да ги опраскат
16
2
 
34
 
! Отговори
Ей преди 8 години
***,никога руснаците не са заявявали че ще свалят всички летателни апарати над Сирия!Дадоха ясно да се разбере,че ЗРК ще се използват само ако бъдат застрашени руски войскови подразделения,било то сухопътни или на ВВС!Така че колкото и да са ***,американците и турците все пак не са самоубийци!
15
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Асад и неговият покровител Путин разсипаха тази държава! Какъв град беше Халеб (Алепо) преди Асад да разпали гражданската война?!
14
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция официално е забранила на Доган и Пеевски да влизат на територията, днес бг, рублофили недни, пускайте статията!!!!! Пускайте, че вече стана ясно кой кой е....
13
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рашката мутра ***'ин окупира Алепо и ще влияе стратегически на процесите в северната част на Сирия, кюрдите и връзките им с Турция. Западна Сирия вече е окупирана от Руските Мутри, скоро и анексирана. Падането на Алепо ще затвърди Руското Робство в Сирия и региона!
12
1
 
33
 
! Отговори
Интересно преди 8 години
От всички бежанци дето видях само 5 бяха от сирия
11
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече се чудят американците каква провокация да направят, за да защитят своите терористи в Алепо.Но всичко е напразно! Русия ще поеме контрол над Сирия, а щатите ще се изсулят като пръдня, както от Ирак и Афганистан.
10
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, Русия нали отиде там да се бие ИД, пък бягат сирийците?!
9
43
 
2
 
! Отговори
шат и пут преди 8 години
Точно руснаците бомбардират Алепо, нищо не е случайно! Лъсна "стратегията" на Путин - да предизвиква вълни от бежанци към Европа. Ама цената на петрола пак отива към 30$ Мат, Вова.