Русия не остави вариант за САЩ в Сирия

Влиянието ни намалява, констатира Ню Йорк таймс
11 фев 2016 12:14,
134
Русия не остави вариант за САЩ в Сирия
Снимка: Reuters. архив

От месеци Съединените щати твърдят, че няма военно решение на кризата в Сирия, от която може да се намери изход само с политическо споразумение между президента Башар ал Асад и разпокъсаната опозиция, която опитва да го свали от власт, пише в. "Ню Йорк таймс".

Но след дни на интензивни бомбардировки, които може да върнат Алепо в ръцете на правителствените сили, руснаците може би доказват, че Вашингтон греши. Възможно е да има военно решение, само че то няма да бъде нашето решение, а това на руския президент Владимир Путин, заяви високопоставен американски представител, цитиран от вестника.

Пред този вариант е изправен държавният секретар на САЩ Джон Кери в момент, когато в Мюнхен започват ключови преговори за прекратяване на огъня и създаване на хуманитарен коридор, който да облекчи положението на умиращите от глад сирийци, обсадени в над 10 града, предимно от силите на Асад.

Руските военни действия промениха хода на един конфликт, който бе в застой от години. Изведнъж Асад и съюзниците му поеха инициативата, а подкрепяните от САЩ бунтовници бяха обърнати в бягство. Ако в Мюнхен бъде договорено прекратяване на огъня, то вероятно ще настъпи в момент, когато Асад държи повече територия и има по-голямо влияние от когато и да било след началото на бунта през 2011 г., пише "Ню Йорк таймс".

Без политическо уреждане или засилване на военните действия, САЩ не само че остават с минимално влияние върху хода на събитията в Сирия, но и без жизнеспособна стратегия как да бъдат обединени всички враждуващи страни срещу "Ислямска държава", предупреждава американският ежедневник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
13
 
! Отговори
Другата страна преди 8 години
Проучване, което ще бъде публикувано през следващите няколко дена сочи, че досега в Сирия 470 000 сирийци са убити, 1.9 милиона раненени, над 4 милиона избягали от страната. И за какво?За да може Катар да прекара газова тръба до Европа.
78
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ястребчо, овладей клюна, че дотук се чува тракането му:).Прочистени от джихадистки израстъци са Хама и Хомс, Алепо вече е в котелче, а отхранените тюркомански орди са опечени като агнета в по-голямата си част. Клюне, не се брои територия, а контрол върху комуникационни центрове и инфраструктура. Джихадистите нека си владеят пустинята - тъкмо ще им стане вечен покров:)))
77
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с гръм и трясък се провали грандоманията на ердоганя и датуоглу, които бяха бити, изхвърлени и намачкани от сирийците и руснаците! Стотици хиляди хора умряха, а милиони останаха без жилища заради ***.ашките неоосмански фантазии на двама психо-пати? Слава богу, техните убийци са вече почти напълно терминирани на територията на сирия. Идва видовден за двамата сатрапи, чиито кратуни ще бъдат орязани най-вероятно от останалите без работа след погрома в сирия терористи:))
76
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз сьм в Русия и подьржам Путин защото за мен е важно терористите да не са в Русия и да бьдат унищожени а останалите да бягат кьм Турция и Европа
75
17
 
1
 
! Отговори
Ястреб НеоОсманлията преди 8 години
До 88Д3урло крива, от началото на операцията досега е освободена територия, която е по-малка от 1000 кв. км. Имайки предвид 75% от територията на Сирия е извън контрола на Асад, ти можеш да се опиташ сам да изчислиш още колко стотин години ще им трябват на пияните рашкистанци да освободят Сирия.
74
1
 
20
 
! Отговори
до ястреб преди 8 години
всичко супер , само където Русия не запали конфликта в Сирия...само го приключи
73
16
 
1
 
! Отговори
Ястреб НеоОсманлията преди 8 години
Проучване, което ще бъде публикувано през следващите няколко дена сочи, че досега в Сирия 470 000 сирийци са убити, 1.9 милиона раненени, над 4 милиона избягали от страната. И за какво?За да може Русия да си запази монопола над енергийния пазар на ЕС! Намесата на Русия е по тази причина. По този начин иска да се попречи на изграждането на тръбопроводи ор Персисйки з-в до европейските пазари и Русия да диктува цената на газта.
72
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредния гаф на джуджи. от сирийското блато няма измъкване.всеки ден им струва минимум 4 милиона долара.
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
операцията по прочистването от кюрдите в турция продължава вече половин век и всеки път ястребите обявяват нейния крак. В същото време клюновете им тракат от задаващия се разпад. Сирия вече свободна! Остава само да бъдат терминирани и последните уро.дливи тюркоманско-джихадистки остатъци:)
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредният гамбит перфектно изигран от Путин.
69
10
 
1
 
! Отговори
Ястреб НеоОсманлията преди 8 години
До 74Мечтите на кривод3урлатаните! :-)Операцията по прочистването на Джизре приключи! Тия градове, които обявиха автономия са лесна работа, проблемът ни е как да си възвърнем вилайетите, които обявиха независимост и сега тънат в глад, мизерия и войни. Добър пример са Сирия и Бyлгаpиcтан!
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ и Русия са се договорили тайно за Сирия, както се разбраха за Крим и Украйна. САЩ не желаят да си цапат достатъчно мръсните ръце и със Сирия. Света р разделен на сфери на влияния, в чия сфера е България.... времето ще покаже, но едно е сигурно и едните и другите са маскари
67
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия си пази границите като унищожава терористите на чужда територия а не на своя както беше плана на англосакците
66
1
 
26
 
! Отговори
кака преди 8 години
Крайно време беше някой да върне самозабравилите се американци на земята/може и по-надолу/.Десетилетия си разиграват коня по целия свят-- създават конфликти, после ги "разрешават"- в своя полза разбира се, дърпат конците на всички европейски лидери, защото ги държат с компромати.Просто нямаме си идея, за какво въобще иде реч.
65
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия не остави вариант за САЩ в СирияСАЩ не остави вариант на Русия за спасяване от дефолт.
64
3
 
30
 
! Отговори
тя преди 8 години
Путин е най- симпатичния управник в съвременния свят! Много хора по света го харесват , защото е умен, добър, справедлив, смел , патриот и пр.
63
1
 
21
 
! Отговори
плевнАлиев преди 8 години
ша рива. От посолството ми казаха да рива
62
2
 
26
 
! Отговори
тя преди 8 години
Така е !Трябваше да се намеси Русия за да се реши сирийския проблем! Той беше създаден и поткрепян от САЩ!
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега как да не си налея водка за хубавата новина и да не пия?
60
2
 
23
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До юбералес 54Значителна част от оръжието на "Свободната" опозиция и ИД е:А) Американско производствоБ) Платено и доставено от Американското Правителство след одобрение от Конгреса(особено ТОУ-2 противотанковите комплекси)Така че САЩ са нагазили много дълбоко в Блатото Сирия заедно с много други.