Сирия и Украйна във фокуса на разговор между Обама и Путин

И двамата са обявили готовност да се подкрепи спиране на огъня
14 фев 2016 19:13,
44
Сирия и Украйна във фокуса на разговор между Обама и Путин
Снимка: архив Reuters

Президентите на САЩ и на Русия Барак Обама и Владимир Путин обсъдиха в телефонен разговор сирийската криза и ситуацията в Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Двете страни дадоха положителна оценка на решенията от заседанието на Международната група в подкрепа на Сирия в Мюнхен на 11-12 февруари по хуманитарните аспекти на кризата, режима за прекратяване на огъня и започването на реален политически процес, се казва в съобщението.

Двамата президенти са изразили подкрепа за усилията на двете работни групи - по прекратяване на огъня и по хуманитарните въпроси, пише БТА.

Президентът Владимир Путин е заявил, че са необходими работни контакти между представители на министерствата на отбраната на Русия и САЩ, които биха позволили да се води по-успешна борба срещу терористичната групировка
"Ислямска държава". Путин отново е призовал за създаване на обединен антитерористичен фронт и отказ от двойни стандарти, се допълва в съобщението.

По въпроса за Украйна Путин изразил надежда, че "Киев ще предприеме практически стъпки по изпълнение на задълженията си по Минското споразумение, включително за пряк диалог с Донбас, обявяване на амнистия и извършване на конституционна реформа, съгласувана с представители от Донецк и Луганск, и привеждане в сила на закона за особен статут", посочва още Кремъл.

В съобщение на Белия дом за телефонния разговор се посочва, че Обама е казал на Путин, че е важно Русия да изиграе конструктивна роля в Сирия, като прекрати въздушните си удари срещу умерените опозиционни сили, предаде Ройтерс.

Двамата лидери са подчертали важността на доставките на хуманитарни помощи за Сирия, се посочва в съобщението на Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
5
 
! Отговори
До Румбо преди 8 години
200 страни...от които най-много 50-60 са знамими и се броят. От тях няколко са като С. Корея, Сирия и подобни. Като се знискиш 40 си е една огромна цифра. Няма нормална, развита държава да подкрепя слабо казано оли.гофрено-диктаторската политика на държава от третия свят като Русия.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китай не е военен съюзник на Русия и никога не е бил.Той е нищо повече от икономически съюзник, не и военен. На китайците им отърва да получават евтина газ от Русия, иначе никога няма да подкрепят Русия при евентуална война. Освен това да не забравяме, че Китайската икономика се поддържа активно от Западни фирми и компании, без тях тя няма да е това което . Китайците не са луди да режат клона на който седят. Освен това Китай е в доста добри отношения със Запада...
11
8
 
10
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Русия няма съюзници ? Китай ? Египет ? Северна Корея ? Иран ? Сорос .....бъди искрен ! Зелена карта няма да ти дадат току така ....трябва да убиеш семейството си за да получиш зелена карта за щатите !
10
13
 
8
 
! Отговори
парадокс преди 8 години
през 2015 година Русия постави рекорд по желаещи Зелена карта за САЩ. Над четвърт милион руснаци кандидатстваха. За да живеят в пропадащия САЩ. Всъщност през последните години над 10 милиона руснаци избягаха от Русия, а населението на империята намаля от 153 милиона през 1991 г. до 142 милиона днес. Друг е въпросът и защо децата на почти всички руски политици и бизнесмени учат и живеят в САЩ и Европа. Някои, като дъщерята на Лавров например, дори забравиха руския език!
9
11
 
10
 
! Отговори
парадокс преди 8 години
Единствено руснака може да мрази Запада и да плюе по него, докато се реди на опашка пред чейнджбюро, за да си купи долари. Омразни долари. Единствено руснака може да плюе Запада през американския си айфон, използвайки американския интернет. Единствено руснака може да мрази Запада и да плюе по него, докато кара Mерцедес или Aмерикански джип. Да, президентската лимузина на Путин е точно Мерцедес, от държава загубила Втората световна война...
8
7
 
14
 
! Отговори
se преди 8 години
Путин е най добре да не преговаря а да си играе играта.С янките не трябва даже да се обсъждат проблемите които създадоха с политиката си след 11.09.Десетки страни унищожени, милиони бежанци , съсипани икономики и хиляди убити и всичко заради алчността на янките за петрола.Русия е единствената държава която може да допринесе в Сирия и Ирак да настане мир.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tiya dvamata izbivat naroda na SIRIA
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХХХDa gi pusne na tvoyta glava,gospodi priberi si glupacite
5
2
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До АнонименВ света има към 200 страни.По-малко от 40 подкрепят санкциите срещу Русия.Много ли е,малко ли е,всеки да си прецени.
4
12
 
14
 
! Отговори
Сорос преди 8 години
САЩ си нямат ни най-малка представа , за оръжията на Руснаците !
3
4
 
9
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Путин , пусни "Воевода , Топол и Ярс! ......който остане поне да живее по добре ! Воевода не насочвай към България че тук няма да остане никой !
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са ви новините за агресията на турция срещу Сирия?
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато гледам снимки на Луната и Марс веднага ми ставя ясно че там е имало демокрация и американски свободи