Русия не планира безкрайна операция в Сирия

Медведев: Не бихме искали никаква конфронтация!
15 фев 2016 16:14, Елка Василева
96
Русия не планира безкрайна операция в Сирия
Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters

Русия решава в Сирия конкретна задача, бранейки националните си интереси, и не планира безкрайна операция в тази страна. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за сп. "Тайм", предаде ТАСС.

"Нямаме планове - и президентът го каза, мои колеги са го казвали и аз искам да кажа още веднъж - за такова безкрайно присъствие в Сирия", подчерта Медведев.

"Естествено бихме желали Сирия да се запази в предишните си граници като единна държава", уточни руският министър-председател.

Още по темата

Той предупреди, че НАТО не бива да започва сухопътна операция в Сирия, за да не стане конфликтът безкраен. "Никаква перманентна война (в Сирия) не трябва да има и Русия не би желала да участва в нищо подобно", каза руският държавник.

"Никъде не съм казвал, че е започнала нова студена война", коментира той интерпретации на словото си на Мюнхенската конференция по сигурността в събота. "Говорих обаче, че решенията на НАТО тласкат към поява на нова студена война", отбеляза Медведев.

Според него властите на балтийските страни усещат "фантомни болки" и използват антируска риторика с политически цели - сплашват гражданите си с уж агресивни планове, каквито имала Москва. Русия обаче "трябва да се развива, да насочва сили и пари в икономиката, затова не искаме никъде никаква конфронтация", увери той.
"Изобщо не бихме искали никаква конфронтация! Не ни трябва. Нито в Балтика, нито в Турция, нито където и да било", заяви Медведев пред "Тайм".

Според руския премиер, ако Турция бе свалила съветски самолет по времето на СССР, би получила най-малкото сериозен ответен удар. А ответните действия на Русия след свалянето на нейния Су-24М през ноември потвърждават, че стремежът на Москва е да води миролюбива политика.

С атаката срещу руския самолет Турция "не се изложи сама, тя изложи целия Северноатлантически алианс" - "и това е много безотговорно", подчерта Дмитрий Медведев.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
4
 
! Отговори
Карл Маркс преди 8 години
Фантомни болки изпитва разпадащата се карикатура на империя - Русия. Крайниците и бяха отряза ни от Рейгън. Сегашното хилаво подобие на империя ще се разшадне до 1-2 години. Всичко, което виждаме последните години са предсмъртни гърчове. Русия умира бързо! Путин е пътник!
67
4
 
4
 
! Отговори
доналд дък преди 8 години
Асад все още е на власт,а Обама си заминава.Лошото е че руснаците винаги играят на контра.Могат да се бранят десетки години и при удобен случай контра атака и гол.Всеки гол в вратата на Европа от занапред ще бъде фатален.Така че от всички,нас европейците мират най ни радва.Европа седи върху буре с барут а огъня е близо.Добре че германците са яли бахура веднъж и няма да се забъркат в нова игра.Меркел се самоуби с бежанците,самоуби европа,но спаси света от война.
66
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ са пътници, за Турция да не говорим....
65
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този от два-три дни много обяснява.
64
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ответното действие на путин беше да лиши рускините от руски краставици
63
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единсвения шанс на Путин е да уговори Медведев да не го предостави на Хага и да му сдаде мандата окончателно !
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гарван гарвану око не вади!Та Ахмет Давутоглу за ИД ли лошо ще каже?
61
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха хаСамо да не риве утре ЕрДоган че са му се изгубили в Сирийска територия едни армии :):)
60
1
 
8
 
! Отговори
тактиката е видна преди 8 години
До Анонимен Анонимен лъже а дуг Анонимен маже - те това са фактите !А Путин и Медведев нямат нищо общо с темите....
59
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин лъже, а Медведев маже, а фактите говорят !
58
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен:) :) :)Русия не е велика сила - направо ! само дето "целия цивилизован запад" все пълни гащите само да чуе че Русия си премества войските вътре в собствената територия (!) !
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе аз Медведев го разбирам - политик е, говори каквото си мисли че мисли. А тука тролезите на хранилка при прасетата на чичо Сам какъв им е проблема ? Що хапят тъпо и беззъбо?
56
12
 
4
 
! Отговори
колип преди 8 години
тая мижитурка и кукла на конци пък откъде се взе. прибалтийските републики мн добре помнят подметката на кирливия болшевишки керз и да наричаш това фантомни болки е арогантно и малоу.мно. ссср и те не планираха да са вечно в афганистан, ама днес се навършват 27г от изтеглянето им, а равносметката е 10г там+ над 11 000 момчета загинали в името на една нечовешка идеология. срам и позор за червените кхмери
55
10
 
6
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Медведев - "не бихме искали безкрайна операция в Сирия"Господинчо - то това всеки го знае, ама как ще излезете от там.Трудна работа- да стоите там нямате ресурс. Да се върнете с подвити опашки-пак лошо...Медведев-народа казва:-*** преди да глътне сливата я мери първо на задни-ка си.Ама вие-не,но гол тумбак-чифте пищови...
54
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последните двама руснаци, които все още не могат да проумеят, че Русия не е велика сила са Путин и Медведев
53
14
 
5
 
! Отговори
неутрaлен преди 8 години
Русия от четвърт век не е великa силa, товa и руското руководство го знaе добре и го признaвaт когaто нещaтa опрaт до истинaтa. Въпросa е в друго, Путин пресили възможностите нa Русия и резултaтa от нaближaвaщия крaх ще бъде тежък, лично aз се нaдявaм дa не се стигне чaк до крaйните сценaрии от рaзпaд нa РФ.
52
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато краварника е в упадък - плизват безработни ***...
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Анонименайде бе на америкяанците мака да не е по-харизматичен?
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
я да питам: ко стана със падащите стари руски самолети?Къде са ковчезите руски войски?как руските самолети нямало да понесат натоварването?
49
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю Медведев, от няколко години света се управява от две суперсили, но Русия не е една от тях