Взрив на газ разруши част от жилищен блок в Ярославъл

Загинали са четирима души, а девет души са пострадали
16 фев 2016 10:44, Елка Василева
16
Взрив на газ разруши част от жилищен блок в Ярославъл
Снимка: БТА

Най-малко четирима загинаха, а девет души бяха ранени при взрив на газ в жилищна сграда в Ярославъл, в централната част на европейска Русия. Това предаде Франс прес, като се позова на местния губернатор Сергей Ястребов.

Руското министерство на извънредните ситуации (МИС) потвърди смъртта само на трима души, отбеляза ТАСС.

Според зам.-министъра Леонид Беляев спасените 9 души са настанени в ярославски болници; някои ще бъдат оперирани.

Все още е възможно под развалините от сградата да бъдат открити други тела, смята губернаторът Ястребов, цитиран от АФП.

Експлозията е засегнала общо 15 апартамента. Властите съобщиха, че са изпратили на мястото над 550 спасители и 130 коли. Федералното следствие заяви, че образува наказателно дело и ще провери дали са били спазени нормите за сигурност при строежа на блока.

Експлозиите на битов газ са често явление в Русия. Последната тежка злополука датира от 2012 г., когато зрелищно рухна голяма част от девететажен блок в южния град Астрахан. 10 души загинаха, а 20-на апартамента бяха разрушени. Мнозина загинали имаше и през декември 2015 г., когато блок във Волгоград бе разрушен от газова експлозия, припомня АФП.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди няколко години изчезна цял град в САЩ, като гръмна някакъв химзавод. Не помня подробности, помня само страшните снимки. Никой не се зарадва от това нещастие - нормално! Сега в Русия станало също нещастие, загинали хора, а някакви чевекоподобни се радват! Е, там е разликата, или една от разликите, между русофили и русофоби! Има примери със самолети, кораби. Бок.лука и да го рециклираш, си е ***! Най-добре е да се изгори - все ще даде някоя калория!
7
3
 
6
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 8 години
Бог да прости загиналите и да помага на живите да преодолеят тежката загуба.А относно общите пътища на България и Русия - у нас има русофили още отпреди Освобождението на България от турско робство и ще има русофили и патриоти, докато я има България!
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чисто евтино и екологично гориво, което може да се използва и за разрушаване на стари сгради.Абе тарамбуки нали Ленин ви беше казал електрификация + съвтцка власт - не газификация!
5
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 7Ано Умни там сега е ЗИМАААА тая снимка от де са я намерили не знам но определено не е от мястото на събитието. Градът е НА СЕВЕР ОТ МОСКВА
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дО червеният кратун но. 4България я е имало хиляда години, преди да се пръкне това недоразумение-Русия, и ще я има и след 1000, но "бозката", от която цицате празноглавци-предатели като теб, съвсем скоро ще е в историята , при великият СССР!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимката все едно е от някое соц. общежитие от Ж.К. тата! Тия ***,алкохолиците направо са ни давали техните чертежи за изграждане на блоковете.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за рашките, ама техния началник как бомби невинни болни в Сирия!
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какво трябва да стане,че светът да разбере, че руската газ е смъртоносна дори и за самите руснаци.