Турските власти обвиниха кюрдите за атентата в Анкара

Ердоган наложи цензура в социалните мрежи и медиите
17 фев 2016 21:01,
352
Турските власти обвиниха кюрдите за атентата в Анкара
Снимка: Reuters

Първоначалните доказателства показват, че зад терористичния акт в Анкара от днес стои Кюрдската работническа партия, твърдят турските власти, цитирани от агенция Ройтерс.

Още по темата
Властите потвърдиха, че цел на терористичната атака са били автобуси, превозващи военни. Турският президент Реджеп Ердоган обяви спешна среща във връзка с трагедията.

При експлозията днес бяха убити поне 20 души, а поне 61 пострадаха. 14 от тях вече са настанени в болници. Кола бомба се взриви пред военна сграда, като от взрива се запалиха автобуси с военни. Мястото на експлозията се намира на по-малко от километър от турския парламент.

Властите ограничиха достъпа до социалните мрежи Facebook и Twitter. Именно там се появи документ, за който се твърди, че налага рестрикция върху отразяването на новини за атентата в медиите.

Това е трети атентат в турската столица за последните 6 месеца.
Миналият октомври при терористичен акт по време на шествие в Анкара загинаха 99 души. В началото на годината пък в Истанбул загинаха 10 туристи при самоубийствен атентат.

Турските власти са заплашвани от различни групи, в това число Кюрдската работническа партия и "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Erdogan si tarsi prichina za da vleze v Suriya, I ya nameri.
142
1
 
6
 
! Отговори
до 237 преди 8 години
Трола, не ти ли стигат кофите с гомна с които те храним в Блиц, че и тук пълзиш за още? Ха ха ха ха......
141
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В турция има близо 50 различни етноса.Най-голям етнос са кюрдите.Чрез геноцид над арменците избивайки предимно беззащитни жени и деца преди 100 години турция извършва етническо прочистване.Сега 100 години след арменския геноцид,турция се готви за нов,бомбардировките лятото над беззащитни кюрдски села и подкрепата на режима на ердоган за терористите от ДАЕШ бяха доказателство за началото на нов кървав турски геноцид срещу кюрди,християни и свободни светски сирийци в суверенна Сирия."
140
1
 
6
 
! Отговори
версия преди 8 години
изглежда тодор живков ще стане национален герой
139
1
 
9
 
! Отговори
до Турчин преди 8 години
Бог, вече ВИ наказа! Сега и Аллах ще повтори.
138
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо, не може да спре независимоста и свободата на Кюрдистан. Оковите ще бъдат разкъсани, а Турция ще остане в миналото.
137
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще има независим и свободен Кюрдистан!
136
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТУРСКИПрав си ефенди! Дано турците се справят бързо с ПКК. Само тогава ще има спокойствие в Турция и на Балканите.
135
3
 
11
 
! Отговори
до турски преди 8 години
Всичко това, което изприказва е куп лъжи, целяща да злепостави кюрдите, а ти самият си неоосмански ***, който е антикюрдски настроен.
134
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как руснаците отказаха страхливия и слабохарактерен Обама от американска сухоземна операция в Сирия преди дни?1. Закачиха 10 метров окървавен портрет на Обама на сграда точно срещу американското посолство на който с окървавени букви пише KILLER.2. В центъра на Москва поставиха голяма светеща реклама отново с кървавия образ на Обама на която течаха цифри с някакъв брой измислени убити в Сирия, Ирак, Афганистан и т.н руски лъжи.И Обама като първия глyпак се хвана на психологическата атака.
133
1
 
12
 
! Отговори
Sashe преди 8 години
Европейският съюз си затваря очите за нарушенията на човешките права в Турция в обречен опит да намери решение на мигрантската криза.
132
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Kолко удобно организиран атентат в момент,когато турция агресивно се готви и търси повод от месец за турска военна агресия срещу кюрдите в Сирия.Що ми се струва,че атентаторите-терористи са партия с режима на ердоган и даватоглу и услужливо са взривили бомбите в Анкара за да натопят кюрдите.А вече се разбра,че единствените терористи подкрепяни от режима на ердоган за да вършат мръсната му работа и геноцид срещу християните,кюрдите и светските сирийци в Сирия са ИД-ДАЕШ-умерена опозиция."
131
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Час по-скоро трябва да се унищожи Русия, ако света иска да се спаси от трета световна война.
130
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТУРСКИКви терористи са кюрдите, те просто искат независимст от незапомнети времена. Все пак са около 20 милиона. Май Турция е терориста.
129
11
 
7
 
! Отговори
бг преди 8 години
Ние трябва да помагаме на нашите натовски съюзници турците в борбата им срещу кюрдите.
128
2
 
10
 
! Отговори
Атентат,рейтинг,пово преди 8 години
"Дали режима на ердоган си вярваше,че САЩ,ЕС и НАТО щяха да ги покрепят за военна агресия в Сирия,та бавиха тоя атентат в Анкара толкова време като повод за турска военна агресия срещу суверенна Сирия?На парламентарните избори есента никак не бавиха атентата,който им свърши добра работа за вдигане падащия рейтинг на режима на ердоган и партията му."
127
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Задайте си въпроса в коя помийна яма щяха да завършат живота си кремълските бълхи, ако през 2008 година президент на САЩ беше станал Маккейн а не Обама?В Сирия щеше да има 400000 трупа по-малко, никакъв поток от бежанци в ЕС, никаква окупация и насилие в Украйна, никакъв стремеж на десетки страни към ОМП, никакъв мощен ИДИЛ. Терористичните актове в света щяха да са 10-ки пъти по-малко. Пацифиста Обама разруши света заради глупостта си да се прави на миротворец.
126
2
 
7
 
! Отговори
БГ. ФРАНСЕ преди 8 години
Де е Ердоган паша да каже че Русия му е виновна пак....че само това тропка от месец на сам....
125
2
 
7
 
! Отговори
До боц преди 8 години
Кой вкарва ДПСто в парламента? Кърджали. Кой вкарва Корман Исмаилов и Касим Дал в парламента? Кърджали. Кой ще вкара ДОСТ в парламента? Кърджали. Е , каква е файдата от резашкия град? Като раково образувание са!!!
124
6
 
8
 
! Отговори
боц преди 8 години
Ей, Аноним 197, това е БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ, БЕ АНТИБЪЛГАРИНО!!!Как така ще я даваш на Турция???!!!В Кърджали живеяят БЪЛГАРИ И ТУРЦИ, КОИТО СА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ОТ ТЕБ!!!ТИ СИ МАЙКОПРОДАВЕЦ!ПФУ!!!