В ход е брутална операция на Русия, заяви Ердоган

Офанзивата в Сирия целяла създаване на коридор за кюрдските бойци
17 фев 2016 09:52, Елка Василева
265
В ход е брутална операция на Русия, заяви Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви, че "бруталната операция" на Русия и сирийския режим в Северна Сирия, където техните сили настъпват към турската граница, цели създаването на коридор за бойци на кюрдска милиция, предаде Ройтерс.

Ердоган осъди критиките на съюзниците на Турция заради нейния артилерийски обстрел срещу кюрдските "Сили за защита на народа" (YPG) в Сирия, като заяви, че кюрдската милиция и нейното политическо крило PYD (Партията "Демократичен съюз") са творение на правителството на президента Башар Асад.

"В момента е в ход брутална операция на Русия, съвместно със сирийския режим, срещу цивилното население. Подобни атаки целят да създадат пояс (коридор) за PYD и сухопътният елемент за това се осгурява от YPG. Бих искал да се обърна към нашите западни съюзници за пореден път: YPG и PYD са терористични организаци и историята няма да прости на онези, които им помогнаха да сформират такива структури", каза Ердоган на пресконференция.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
23
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиС какви въглища работят руските ракети ?
111
10
 
59
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Ердоган се дразни от това, че кюрдите в Сирия и Ирак имат повече права, отколкото в "демократична" Турция.Ако обърнете внимание на картата на бойните действия, обстрелът на Турция срещу позиции кюрдите беше с цел да спре настъплението им към Даеш. Евентуален кюрдски "коридор" би свързал позициите на кюрдите и би отрязал снабдителните линии на Даеш с Турция, затова Ердоган се пени!
110
26
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ушанките за пореден път показват животинската си жестокост, но вървят плътно по цледата на СССР.
109
10
 
37
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 155Никой не казва че Турците не произвеждат добри ракети. Но понеже не си запознат пак говориш глупости за руските ракети.Руснаците имат грубо 3 вида ракетиМетис-М 2000м 2 поколение БЕЗУМНО ЕВТИНА и ползваща се 90% срещу бункери и точкови целиКорнет-М(10000м) с лазерно насочване не се влияе от смущения лети с около звукова скорост Монтира се на Джип или преносен вариантСвръхзвукови тежки ракети Щурм, Атака и прМонтират се на хеликоптери и бронемашини тежат заради скоростта си
108
9
 
44
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 162 продДори наши журналисти казаха в ефира че са виждали около Алепо като се приближи фронта едните местни отиват с багажа си по посока АСАД другите по посока Турция. След това се изсипват джихадистите или силите на АСАД и укрепват блоковете и къщите за водене на бой. Като минат военните на АСАД има хора и гюбеци. Само се питам ако победят джихадистите в даден район какво има?О забравих показни екзекуции поне на неверници ...
107
8
 
44
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 162Умнико Вчера гледах интервюто на отговарящия за Сирия представител на "Лекари Без Граници"Цитирам: "Наскоро имаше множество идентични случаи на нападения над хуманитарни представителства и болници по света. Пет от тях са на нашата организация..."Няма обвинения срещу Руснаците или АСАД войските. Но да не забравяме в Афганистан няма нито АСАД нито Руски Войски и там два пъти гърмяха болници на "Лекари без граница"
106
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ предложили временна парламентарна комисия която ще разследва дали Турция и Русия се бъркат във вътрешната ни политика???? Хайде, моля, да включите още една държава - основен спонсор на демократичните промени у нас, щото не е добре да забравяш КОЙ ти плаща да предаваш и продаваш страната си! Дебелоочието все пак трябва да има някакви граници!
105
8
 
49
 
! Отговори
Kasmat преди 8 години
Сега за Ердоган, ще има:-Шамари големи, юмруци големи, ритници големи.П.С: Не е зле Ердоган да приеме христианството, че така болката в задните му части ще е по-малка.
104
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя май му се изпути мустака.
103
9
 
35
 
! Отговори
До 155 преди 8 години
Не. Този минава за един от умните.Другите са още по-прости,но пак са по умни от теб!
102
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продукцията за защита на турската фирма ASELSAN е толкова технологична, че я монтират на камион с 4 оси. Еквивалентния модел при руснаците се монтира на леки изтребители, въртолети и малки бронирани машини. Турците един танк не можаха да си направят сами. Добре, че им го направиха южнокорейците, та да има с каксо да се хвалят. Ама цената и качествата му се оказаха такива, че турските генерали се замислиха дали да не си купуват китайски танкове - по щели да държат и по евтини щели да излязат.
101
10
 
32
 
! Отговори
До 146 преди 8 години
Имаш ли мома за женене?Имам познат партски наследник, студент е тука, ерген,леко *** с маслинени очи.Лика прилика ще са си.Верно ще го мислят за ром,но какво пък и без това в европа трудно ни различават от ромите.
100
8
 
47
 
! Отговори
Ердогъз: преди 8 години
Кой ми цапа в гащите
99
8
 
36
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 140Да погледнем Копие на БМ-21 Град, Копие на Китайското Копие на СМЕЧ, Две противотанкови ракети едната и с ИЧ камера(браво но колко е скъпа няма да ти казвам) и една крилата ракета, Тепърва ще се разработва ПВО комплекс, Други фирми произвеждат бронетранспортьори като леките 4*4 се ползваха от грузинците в крайна сметка с неуспех. Едро калибрените картечници ги пробиваха в предната полусфера. Започнаха производство на Бойни хеликоптери Ура без брониране УУУ с боен товар 1000кг ???
98
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай дъ уей,кюрдите са светски ориентирани,народ с много култура в миналото си(наследници на партската империя),за разлика от отоманците,които само са съсипвали различните култури.
97
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Amerika takav kapan naprabi na Rusiq che Putin ostana bez vhod
96
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде кажете от кого се финансира ИД?На кого в момента продава нефта? Или пък се издържа от фурми и маслини ?
95
21
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Fasistka RUSIA izbiva sunitite i shte plati skupa cena za tova varvarstvo
94
20
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тралалайковците си лаят и не осъзнават как пожарът идва към собствената им кочинка и вместо да помогнат на комшията да го угаси се мъчат да го разпалват.Какво ще правим после с милионите кюрди които ще дойдат в България?Ще им дадем дъщерите си ли за да няма напрежение или ще поискаме политическо убежище в Кърджалийската република подпомогната от Путин, защото той подпомага национално освободителните движения?
93
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиVij v google ,ROKETSAN I ASELSAN kvo proizvejda turcia i togava si otvarqy chovkata