Британски изтребители прехванаха руски бомбардировачи

Руските самолети само са се приближили до британското въздушно пространство
18 фев 2016 09:22, Елка Василева
70
Британски изтребители прехванаха руски бомбардировачи
Снимка: архив, Reuters

Британски изтребители "Тайфун" са излетели, за да придружат два руски бомбардировача, приближили се до британското въздушно пространство, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Прехващанията на руски самолети от НАТО нараснаха през последната година на фона на засиленото напрежение между Москва и Запада заради кризата в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Изтребителите са излетели от базата "Конингсби" в графство Линкълншир, съобщи говорител на британското министерство на отбраната, цитиран от ТАСС.

Руските бомбардировачи не са навлизали във въздушното пространство, достигащо на 12 мили (19,3 километра) от територията на Великобритания. Телевизия "Скай нюз" съобщи, че те летели над Северно море в посока юг, придружавани от британските изтребители.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
сова преди 8 години
Имат право летят. Навлезли ли са в въздушното пространство на ингилизите? не са, тогава защо пискат в между народното въздушно пространство всеки има право да лети. За това и носи това име.
47
1
 
2
 
! Отговори
лейди гага преди 8 години
Те за сега само прихващат т.е.само гъделичкат.но скоро агата ще даде тон за песен.тогаз ще има османски марш над ламанша и над сирия.тогава джуджето ще разбере кой командва близкия изток.т.е.ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ....
46
2
 
2
 
! Отговори
гаргарин преди 8 години
след това американците били лошите
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мускалите са взели решение за национален празник на урковците да се чествува БАЙРЯМЪТ!
44
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 58АноИсторико за първи път Ту-95 Мечка и Ту-160 Блек Джек участват във военни действия в Същата тази Сирия преди няколко седмици като пуснаха крилати ракети по цели на ИД.Ей Умници като вземете да пускате едни Опорни Клечки, БезОпорни точки и т.н. глупаво направена пропаганда базирана върху ЛЪЖИ само дразните хората.Моля не се излагайте.
43
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук има един голям т.ъ.п.ак!Името му започва с Б и завършва с И.
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези прехвалени от ***.ите русофили "бели лебеди" американските фантоми в Ирак ги сваляха като "преяли яребици с ферментирало грозде"!
41
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците с кеф биха го свалили, само да има късмет да им наруши границата!
40
4
 
7
 
! Отговори
към 29 преди 8 години
"Знаете ли, че всеки един "Бял лебед" си има собствено име? Както е при корабите." ========Върша работата на списващите този сайт. Името на единият от прелетелите в близост до Англия руски свръхзвукови стратегически ракетоносци е "Валерий Чкалов".На неговият фон тайфунчето е като врабче край лебед.
39
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До кокоspa 37Уммнико от 1990 до сега нови морски радари САЩ няма, има АФАР радар за ф-16/18 и афар радар за ф-15 като запазват сигналните си процесори - или само се сменя антената останалото е същото.Имат нов ЗРК комплекс ТААД но той е само за ПРОТепърва ще излиза радара на Ф-35 и други нови проекти.Кажи ми за какво да сменят РЕБ система която е проектирана да се справя с това което има и сега на въоръжение. Да с допотопна електроника но какво от това върши работа.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusАбе умник?!А кой закара храна на астронавтите в МКС и ги спаси да не умрат от глад?Американците ли?Дето и двата им кораба с провизии гъмнаха при излитането!Аман от *** тук!
37
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До смех 45Обсега на ядрените ракети Х-55/555/101 е от 300 до 3500 км така че тези самолети могат да са над Мурманск когато дойде заповедта и обстрелят цяла Европа включително Великобритания. Могат да са по средата на Атлантика и едновременно да пуснат ракети по САЩ и ЕвропаЕврофайтъра да се скъса без танкер, сателитна и Ауакс поддръжка не може да ги стигне.
36
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus 48Преди един месец да снабдят МКС
35
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 44Ано Умни за разлика от Ф-22 Еврофайтъра има тези скоростни характеристики които ти споменаваш когато няма окачено нищо по тялото му или е въоръжен с едно оръдие. Ако вземе стандартен комплект ракети Въздух Въздух 4 далекобойни и 4 за близък бой скоростта му едвам превишава звуковата бариера без включване на форсаж 1200-1300км/ч и то на големи височини.
34
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОт 31 до 35 . Не съм казал, че американците нямат техника, и също не съм казал ,че и на руснаците е супер, ама в космоса летят само руснаците. ЩО ЛИ??????? Май с IPad , IPhon и всякакви глупави ай техники в космоса неможе да се иде.
33
16
 
5
 
! Отговори
смех преди 8 години
А да не забравяме, че Ту-160 е бомбардировач и няма никаква възможност да се противопостави на изтребители като Тайфуните. Важното е да църкаме по форумите, да говорим небивалици и да възхваляваме мита за съветско/руската военна мощ...
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** пак се о.сраха с глупостите си!Eurofighter Typhoon:- Крейсерска скорост: 1 838 km/hМаксимална скорост: 2 495 km/hТу-160:Крейсерска скорост: 960 km/hМаксимална скорост: 2 220 km/hКой на кого ще диша прахта?
31
8
 
3
 
! Отговори
Onz преди 8 години
системата е :руснаците са били натоварени с рубли за троловете в британския печат, но са се объркали накъде да летят и за да не останат без кликове, английците са им изпратили съпровождаща двойка, подсигурявайки свободата на словото. тука подобно нещо нема да се случи щото имаме бобита и прочие павликморозовци, готови да станат на амбразурата. или да изтропат баша си на комсомолския, ако се наложи :)
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В новината има грешка, двата руски бомбардировача са прихванати от един делтапланер и са офейкали в неизвестна посока :-)
29
1
 
6
 
! Отговори
ЧАР преди 8 години
ТАКА ТРЯБВА...ПРОВЕРКА НА РЕФЛЕКСИТЕ НА ПРОТИВНИКА...БРАВО !