Руските въздушни удари в Сирия се засилват

САЩ не виждат подготовка за временно спиране на боевете
18 фев 2016 08:44, Елка Василева
107
Руските въздушни удари в Сирия се засилват
Снимка: архив, Reuters

Руските въздушни удари в Сирия в подкрепа на президента Башар Асад се засилват въпреки призивите на Запада към Русия да спре военновъздушната си кампания, съобщи американски военен говорител, цитиран от Ройтерс.

Великите сили се споразумяха миналата седмица за временно спиране на военните действия в Сирия, което да влезе в сила в края на тази седмица. Но воюващите страни - правителството в Дамаск и множеството бунтовнически фракции - не подписаха никакъв документ, напомня Ройтерс.

Редица западни страни са на мнение, че няма надежда за спиране на боевете, ако няма пауза в руските бомбардировки.

"Няма намаляване на интензивността на военновъздушната кампания на Русия и на сирийския режим", каза полковник Стив Уорън, говорител на водената от САЩ коалиция за борба с Ислямска държава в Ирак и Сирия. "Тя се засилва", добави той.

Уорън каза, че руснаците през последните дни са изстреляли три балистични ракети с малък обсег срещу предградия на Алепо и че войските на сирийското правителство продължават да използват бомби варели. "Не виждаме никаква подготовка за временно спиране на боевете", каза Уорън.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз се ъм Руски неплатен ***. Обичам Русия и цялата православна общност и смъртно ненавиждам извратените антибългарски двуполови евроатлантици.
41
1
 
10
 
! Отговори
4 танка АБРАМС преди 8 години
щели да пазят ПРЕЗИДЕНТСТВОТО от "възторжени посетители". Плевелски пък замина на тайно обучение за латино партизанин когато кацне тук Руски самолет и падне власта на КОЛОНИЯТА
40
1
 
8
 
! Отговори
УСА ИДИОТ преди 8 години
работно заглавие на новия филм на ТАРАНТИНО
39
0
 
10
 
! Отговори
Агент Дон Грейзър преди 8 години
Нашето куче Василеску сме го отвързали да лае по форумите. До 2 часа ще му хвърлим поне 1 кокал. Споко. Лае , но не хапе
38
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото повече думкат сволачите в Сирия, толковаповече бежанци в Европа и България. Гадовете знаят как да клатят Европа.
37
0
 
11
 
! Отговори
A,шо стана? преди 8 години
"Уолстрийт джърнъл": НАТО ще разположи сухопътни сили и в България.
36
10
 
1
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Русия няма да спре ударите защото само така легитимира присъствие! За два месеца удари в/у развалините от Алепу и нищо!?Едни бради по сандали държат града- та се налага Ту -160 едва ли не да идва!!Аятоласите ще вземат своето-Шиитска територия в която да са по-близо до Израел.Братята какво ще правят в този вески конфликт???
35
0
 
28
 
! Отговори
преди 8 години
До ВасилевРуските терористи да върнат незконно престъпно придибития Нефтохим.....--------------------------------------И как да ти го върнат, като Лукойл е собственост на ING Group с централа в Холандия ?Може да си глупав, но за сметка на това държиш всички да го разберат!!!
34
10
 
1
 
! Отговори
55 преди 8 години
има и за руски ***
33
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за уралските металурзи няма пари за заплати ама за бомби има
32
2
 
17
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Shopp 32Ти от елементарна стратегия не разбираш май?в Сирия има АСАД, Кюрди , Хисбула, Иранци и заедно Рашките СА ОТ ЕДНА СТРАНА"Свободните" финансирани от САЩ и сие от другаРазни отряди неопределени от третаТюрки спонсорирасни от Турция от четвъртаИД от петаАСАД се стреми колкото се може по-малко противникови формирования да има в тила си преди да се заеме сухопътно сериозно в пустинята с ИДТова не се харесва на САЩ и сие защото губят влияние.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Shopp, 32В опита си за некакви логически умозаключения и изводи напомняш менталните напъни на *** тикваров.
30
3
 
20
 
! Отговори
до 41 василев преди 8 години
Василев , ако закрият всичко това то ще останат само нация от нежни двуполови евроатлантически индивиди. Може би това ти е мечтата?.
29
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"НАТО ще подкрепи ли радикално-ислямската турска военна агресия срещу кюрдите,християните и свободните светски сирийци в Сирия?НАТО ще подкрепи ли задаващия се нов кървав турски геноцид над други етноси и народи в суверенни държави 100 години след арменския геноцид започнал още през 19 в. от османската империя,когато около 1.6 милионна арменци предимно жени и деца са изклани?P.S.Според НПО-грантовите експерти в МОН:Арменския геноцид всъщност е толерантност и мирно съжителстване."
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бе, бежанците намаляха ли, това питам?
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наследниците на народ столетия клан и насилван от Башибозука,сега подкрепя новия Башибозук (ИДИЛ) и излива отрова срещу освободителите си!?!?!?Надежда всяка оставете...
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хамсалаци, на Путин не му трябват долари за да прави бомби. Военната индустрия не е пазарна икономика.
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Путин, бой до последния умерен и неумерен терорист. Сирия ще бъде свободна. Появява се нова държава Кюрдистан. Тя ще се разполага в част от териториите на Ирак, Сирия и Турция.
24
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е намаляха ли бежанците откакто *** се прави на велика сила?Или се увеличават?
23
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
джуджо ще пуца по сирийската пустиня докато му свършат парите. после - ще отпечата нови. Като свърши хартията - ще отвори някой склад от съветцко време. Бай Брежнев ги бе препълнил с бомби, ракети и пр. благини.