Зукърбърг под прицела на "Ислямска държава"

Eкстремистите заплашиха създателите на Facebook и Twitter
25 фев 2016 07:52, Боряна Павлова
8
Зукърбърг под прицела на "Ислямска държава"
Снимка: архив Reuters

Екстремистката групировка "Ислямска държава" заплашва създателите на компаниите Facebook и Twitter Марк Зукърбърг и Джек Дорси, съобщи вчера американското интернет издание "Вокатив", цитирано от ТАСС.

Според публикацията сътрудници на изданието са открили в програмата за обмен на съобщения "Телеграм" 25-минутен пропаганден видеосюжет с изображенията на
Зукърбърг и Дорси, осеяни с дупки от куршуми.

В сюжета се вижда как се разкриват страници с абонати на двете социални мрежи, заменят се снимките на собствениците и се качват пропагандни материали. Според групировката тя е разкрила над 10 хиляди индивидуални и над 150 групови записи във Facebook и над 5 хиляди - в Twitter. Доколко всичко това е реално, авторите от "Вокатив" не могат с увереност да кажат.

Те обаче твърдят, че привържениците на ИД често използват "Телеграм". Видеокадрите със заплахите, според тях, са отговор на екстремистите на целенасоченото ограничаване на достъпа им в популярните социални мрежи.

(БТА)


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Не са се сетили още за извънземните....
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакайте бе, руснаците не ги ли победиха тези още за 48 часа? Ааааааааа бомбели ги вече половин година ама без резултат?! Абсурд, това е западна пропаганда! Освен това американците стрелят по тъмнокожи!
6
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
Защо не ги изтрият от лицето на Земята? Или ще си загубят пазара на оръжие? Кому е нужна този война, която съсипва не само местните, но и Европа с тия пълчища бежанци?
5
0
 
0
 
! Отговори
саса преди 4 години
Кой?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подкрепям коментара под мене. Фейсбук е от голяма полза за ИД, нали оттам си организират зулумите. Могат само да са благодарни на бате си Зуко.
3
1
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 4 години
ИД трябва да са доволни,че през тия няколко години имаха широк достъп до целия Интернет,вкл. социалните мрежи.След като проектът "ИД" е пред закриване,за какво претендират?Вече не са нужни на Господарите и съществуването им вече се дължи само на факта,че още не са решили с какво да ги заместят.Просто седят и пазят територията до пристигането на новите "наематели".
2
6
 
4
 
! Отговори
Съдията преди 4 години
Айде дойде и времето на фесбука абе хора тея талибани няма ли кой да ги спре другият вариант да се намесат японсите с тяхните бомби най вече с водородната бомба какво ще кажете
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кога великите сили ще си правят пас за тези ***?Мързи ги да се трудят и са против всичко човешко!