Турция изнудва Европа, пазарлъкът продължава!

Мигрантите не бягат от война, 90% искат да живеят по-добре
Обновена: 8 мар 2016 14:21 | 8 мар 2016 11:07, Камелия Цветанова
232
Турция изнудва Европа, пазарлъкът продължава!
Снимка: Reuters, архив

Споразумението между Турция и ЕС, според което за всеки нелегален мигрант, върнат от ЕС, Анкара ще праща един легален, е безсмислено, но и опасно, смята Славчо Велков Центъра за близкоизточни изследвания.

Още по темата

"Онзи, който Турция обяви, че е извършил самоубийствения акт в Истанбул, беше легален мигрант. Разпознаха го по отпечатъка от палеца. Така че никаква гаранция няма какво ще дава Турция на Европа. Още по-важното е, че всеки, който има нормален турски документ, може да проникне на територията на ЕС", коментира той пред Нова телевизия.

Според него това, което се случи в тази нощ Брюксел, е изглеждало като пазарлък и Турция е изнудвала Европа.

"Скептичен съм към този план. Турция не дава никаква гаранция, че ще изпълни това обещание и освен това се вижда, че досега Турция контролирано е пропускала бежанците", заяви Славчо Велков.

По думите му обещаните на Турция 6 милиарда евро е можело да послужат за укрепването на границите на Европа. 

Според журналиста Мохамед Халаф мигрантите в бъдеще ще създадат доста проблеми на Европа.


"Идват с други нрави, с други традиции, други култури. Пак ще трябва да се съобразяват с тях", коментира той.

Според него мигрантите не бягат от война, а защото искат да живеят по-добре.

"Продават къщи, апартаменти, каквото имат. Сигурно има сред тях и хора в нужда, но 90% от тях не са", обясни Халаф.

Той посочи, че има репортаж на журналисти от 6 държави, който доказва, че 90% от мигрантите са попаднали в контрабандна мрежа. По думите му става дума за 18-20 големи фирми с кораби, които могат да побират до 1 000 човека. Те взимат от мигрантите от 7000 до 10 000 долара, което означава, че тези мигранти не са в нужда.

"Конфликтите в Близкия изток ще се задълбочават следващите 20-30 години", предупреди още Халаф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още по темата: ЕвропаТурциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЕНТАГОПНА РАЗКРИ ШОКИРАЩИ РАЗКРИТИЯ,ЧЕ САЩ САЩ ДОСЕГА СА ЗАГУБИЛИ 19 ЛЕТЦИ В БИТКАТА С ИДИЛ/АМЕРИКАНСКИТЕ ВВС СА ЗАГУБИЛИ ПИЛОТИ ПО ВРЕМЕ НА ОПЕРАЦИИ СРЕЩУ ГРУПИРОВКАТА ИСЛИЯМСКА ДЪРЖАВА ,СЪОБЩИ МИНИСТЪРА НА ВВС НА САЩ ДЕБОРА ЛИ ДЖЕЙМС.-НИЕ ЗАГУБИХМЕ 19 ЛЕТЦИ В РЕЗУЛТАТ ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ПРОТИВНИКА ЗАЯВИ МИНИСТЪРА НА БРИФИНГ В ПЕНТАГОНА// ТОЛКОВА ЗА(ВЕЛИКАТА) И (НЕПОБЕДИМА0 АМЕРИКАНСКА ПАСМИНА-ПАРДОН (АРМИЯ).СЕГА ДА ВИДИМ КАКВИ ЩЕ СА КОМЕНТАРИТЕ НА ШОРОШИТЕ ДЕТО КОМЕНТИРАХА УБИТИЯ РУСКИ ПИЛОТ
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам за Турция, но в Европа няма демокрация. Избират се все едни и същи абсолютно неадекватни хора, повечето без грам реален опит в света около тях, несменяеми заради партийни модели държащи да запазят статус кво, и въобще не става това, което демосът иска. Четох немските , английските и испанските медии днес. Коментарите/където са разрешени/ са все като нашите. Хората недоумяват защо въобще се преговаря с Турция. Да се създават лагери и който дойде нелегално без право да получи легален стату
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пазарлъкЪт
26
0
 
17
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
Манталитет! Арабите и африканците никога, ама никога през хилядните си история не са имали ИДЕАЛ и ЦЕННОСТИ! Те никога не са имали функциониращи държавни структури. Те винаги са били НОМАДИ. Погледене им историята! Те консумират и разрушават. Може да е расистко, но е така. Това е болезнената истина. Хасан бил инжинер и искал да работи. ДА БЕЕ. Защо не дойде с ВИЗА, а? Или със СИНЯ КАРТА? Не, умният инжинер плати 10 евро бона да го транспортират нелегално в Европа, че по-лесно. Инжинер бил иначе.
25
0
 
11
 
! Отговори
МюмюнТашак преди 8 години
Всичко ясно, само не разбрах защо преговарят в Брюксел? По ще им отива да идат да се попазарят на Капълъ Чарши.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оправете си заглавието, неграмотници. Какво е това пазаралъкАт???
23
1
 
21
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Четох бъртвежите на Нейнски и на Борисов относно "споразумението" и двамата се опитват да ни внушават небивалици. Чета от друга страна и какво е казал г-н Славчо Велков и този журналист Мохамед Халаф в настоящата статия и техните версии някак ми се струват много по- реалистични и правдоподобни. Наистина турция не дава гаранции, но за сметка на това извива ръце. И какви са тези "горки" "мигранти" от Ирак, Пакистан, Авганистан (предимно млади мъже)- дето едвам спасили се отиват да закачат жените?
22
0
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Когато превърнеш целя близък изток в руини и свалиш СВЕТСКИТЕ режими там държащи и опитващи се да доставят някакво светско и модерно развитие на цялата тази човешка маса в името на "световната демокрация" това е резултата!ФАЩ го натикват на Европа без вазелин а някои кукумявки още ги подкрепят и градят в "светлото евро-атлантическо бъдеще"!Разберете че Европа е просто бушон за американците нищо повече!
21
0
 
30
 
! Отговори
европейка преди 8 години
Европейските политици просто не искат да направят нищо за собствените си народи, изобщо не ги интересува. В Европа има армия - да пуснат военни кораби в крайбрежните води и да не допускат до бреговете тази ***. Толкова е просто и очевадно. Като върнат няколко лодки и кораби - ще спрат да идват...... Не е луд който изяжда баницата, а който му я дава даром.....
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Патриотами ние не сме маймуни или зайци! Как се възпитават качествено 7 деца, стига глупости!Те тия бежанци са на друго еволюционно ниво- точно като животните в природата. И ние си ги пускаме тука, незнайно защо
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казвал съм ви и друг път, сега ще го повторя. Ще има няколко споразумения с Турция, които естествено няма да се спазват, мигрантите ще се увеличават, накрая Европа иска не иска, ще затвори границите и Шенген изчезва. За да се направи компромис с оглед политиката на Меркел, мигрантите ще ги стоварят в България, Македония и Гърция и ще им кажат - ето, вие пак сте в Европа. Очертава се нашата страна да стане огромен бежански лагер. Не се заблуждавайте, че ще има друг вариант.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грешката на ЕС е че спря интеграцията на страните. Трябваше единна армия, единна банкова система, единна полиция и т.н. Иначе ЕС не може да съществува. Всеки ще дърпа платчето си към себе си и чрез популизъм ще разделя страните. Единство е възможно само чрез съответнтие държавни структури, а не само с празни приказки и идеали. Идеалът е база, но гърло не храни! ЕС се концентрира много върху икономиката и забрави охраната си. Повели я на САЩ. Що за глупост! Ето и резултата. Интереса клати феса!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Митьоне че не я виждат, те я подпомогнаха! заедно с журналистите дето от сутрин до вечер показваха сълзливи филмчета за горките жертви. Сега искам да ги видя как поемат някаква отговорност! Защото не може за едно хонорарче да залъгваш и манипулираш хората, а после- хоп, вече си сменяш мнението, щото се вижда, че каквото и да ни говорят от ТВ-то, истината за тези "бежанци" е съвсем друга.
16
2
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
разжаемостта на европейците е 1.8 промила тоест под нивото на заместване и продъжаване на полупалцията!Раждаемостта на бежанците е ......дръжте се здраво за столовете,между 5-7 промила!Математика брат!Европа ***!Благодарете на задокеанските диваци за тази благинка!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много интерсно, сега всички заквичаха как бежанците не били бежанци, искали по-добър живот! А квичахте преди 1 година колко сме били лоши как трябвало да ги посрещаме, нали? Тези, които обясняваха как трябва да прибираме тука лентяи и терористи, които просто искат да получават социални помощи, сега трябва да понесат някаква отговорност! Не може така- до вчера си говори откровено неверни и ВРЕДНИ неща, днес просто тихичко си сменяш мнението! И журналистите да бъдат подведени под отговорност!
14
1
 
22
 
! Отговори
моля те преди 8 години
Ех дядо Иване,ще ни помогнеш ли пак,простини за обидите и помагай няма кой друг,собствените ни политици ни предадоха за пореден път,а варварите са близко!!!
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия се надява на роби и евтина работна ръка. Това е единственото ми логично обяснение, защо допуска тази лудост! Обаче е наивна, вместо да създаде машини и автоматизация си вкарва трън в гащите. Някой бил ли е в Марсилия, Франция? Там няма французи вече. Някой бил ли е в големтие италиански и испански градове, че там има само араби и африканци, просяци и джебчии навсякъде. Германия имаше до сега добър стандарт, защото имаше правила и визи. Сега ще стане като Франция и др. Жалко!
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пфхахаха, забавно. Писах, че тези 3 милиарда ще станат на 10. Сега са 6 и безвизов решим за турците. Гениално. Още 4 милиарда остават, ама те с времето ще ги наваксат. Какво правят тези европейци, не ми го побира акъла. Ще връщаме афганистанци, ще вкарваме кюрди ли? ЕС да беше си пазила взаимно външните граници и да беше ги натъпкала всичките по лагери. След което да беше ги разкарала един по един по един в рамките на 2-3 месеца. Ама не, ние сме гостиприемни. Вземи този ислям и бомби, Европо!
11
3
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
С ЕС е свършено каквото и да си говорим погледнете снимката само умножете я на н-та степен и ще ви се изясни картинката,а това е само началото на края имайте предвид!Русия ще остане единствената европейска държава изповядваща истинските европейски ценности!Каквото сам човек си направи и цяло село не може да му направи!
10
0
 
20
 
! Отговори
до Аз преди 8 години
Не си само ти. Но зад това предателство, на което ставаме свидетели ежедневно вече, стоят медиите, купените лъжливи и манипулативни частни медии. САЩ ни разиграват с марионетки, а от медиите ги хвалят ли хвалят и обикновеният човек остава с впечатлението, че той е различен, че само на него му се струва нелогично....и никой глас не надига, защото се чувстава сам и изолиран...