Затварянето на балканския маршрут не решава проблема!

Германският канцлер се ангажира за истинско европейско решение
10 мар 2016 15:14, Елка Василева
51
Затварянето на балканския маршрут не решава проблема!
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че затварянето на балканския имиграционен маршрут, станало на практика вчера, не решава проблема. Меркел каза това в интервю за германското обществено радио Ем Де Ер, предаде Франс прес.

"Не може да се реши проблемът, като се вземе едностранно решение", заяви Меркел. "Необходимо е решение, което да бъде добро за 28-те /страни от ЕС/. Ето защо аз се ангажирам за истинско европейско решение, т.е. за решение на 28-те", посочи германският канцлер.

Още по темата

По думите на Меркел "това положение не е нито трайно, нито вечно". "Лично аз смятам, че едностранното решение на Австрия, а след това на балканските страни, сигурно ще доведе до намаляване на броя на бежанците, но от друга страна поставя Гърция в много трудно положение", добави германският канцлер.

Меркел предупреди, че ако ЕС не успее да постигне споразумение с Турция, Гърция няма да може да понесе дълго време мигрантския натиск.

Вчера балканският маршрут за бежанци и мигранти беше напълно затворен, след като Словения започна да прилага нов режим за влизане в Шенгенската зона и престана да пуска мигранти без валидни паспорти и визи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Darma преди 8 години
До Розови очила до когаНе се изненадвайте от търпението на немския народ. Те са зомбирани и я следват, и я подкрепят.После пак ще разправят, че не са виновни, и не знаят, как се е стигнало дотам. Това го говорят до ден днешен в Германия за ВСВ. Те не са виновни, че изпълняват заповеди. Това са болни хора. Нищо добро не трябва да се очаква от тях.
37
0
 
0
 
! Отговори
Darma преди 8 години
До БерлинВерно? А в Берлин как е, а? Весело място ли е? Ти добри ли живееш там? В гетото ли си? Има ли немци там около тебе? Говорите ли си на немски? Стой и гледай в какво тъжно място се превръща Германия. След изборите всичките бежанци ще ги прибере Германия. Хората в Близкия Изток и Северна Африка седят върху опаковани куфари, за да дойдат в Германия, и да ти кажа, между другото, те много обичат да идват в Берлин - при роднини. Ти после обяснявай във форума какъв стандард на живот имаш.
36
2
 
2
 
! Отговори
бг преди 8 години
Само публичната екзекуция на бабата ще спаси Европа е
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички германски правителства се одобряват от САЩ по договор, който е в сила след втората световна война. Договора е до 2090 година.
34
1
 
3
 
! Отговори
Розови очила до кога преди 8 години
С това последно изявление г-жа Меркел осигури прииждането на нова бежанска вълна от 1-2 милиона.Ужас! Изненадани сме от търпението на немския народ, подложен на унижения и малтретиране заради новопристигналите бежанци. Свалете розовите очила на тази жена бе хора!
33
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 8 години
}закопа Европа....убиеца на Европейския съюз....във Вашингтон са го планирали отдавна.
32
1
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
За нищо на света не гледайте популярните напоследък нудистки снимки на Меркел,че след това и виагра няма да ви помогне.---------------Гледаме ги обаче след голямо пиенеОт друго не можем да повърнем
31
0
 
5
 
! Отговори
еееееееее преди 8 години
ИДЕАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН СЕ ОЧЕРТАВА-ТРЪГНАТ ЛИ ОРДИТЕ ПО СУША И МОРЕ ,ВСИЧКИ РЕЗЕРВАЦИИ ЩЕ СА АНУЛИРАНИ
30
0
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Ами тогава България да си изиграе картите бе! Има право на вето в ЕС има и глас в ЕС! Да сложи армията в морето и да стреля на месо. Ако ЕС има проблем, нека да затвори този маршрут. Да не сме по-*** от гърците или турците? Като изключим тивкуня.
29
1
 
4
 
! Отговори
Изкуфяла бабка преди 8 години
Ами Меркел трябва да я оправят мигрантите и след това ще види кое какво е и да я малтретират. Може би тогава малко ще и дойде акъла в главата.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всички гърци се радват на бежанците - пари, пари, работа, сега гърците са жертви, пак ще има помощи, пей сърце
27
3
 
2
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Попаднах на една песен на Д- р Албан - Born in Afrika. Нигериец, завършил стоматология в Швеция. Пее за родината си, за хората и земните й богатства. Пита кой и защо ощетява тази държава. Клипа е изпълнен с красива природа, много слънце, и весели хора. Замислих се защо наистина африканци идват насам, и дали имаме право да ги съдим?!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабо Меркел, по принцип е така. Проблемът не е решен. НО проблемът е забавен и по този начин се печели ценно време, през което институциите, градовете, общините, държавите и изобщо всички инстанции се напаснат на проблема и изработят истинско решение. Аз не разбирам защо не кажеш баба тенк ю и тогава да кажеш че сега имате време да работите на спокойствие. Малко ми е арогантно поведението! Защото аз живея в Германия и виждам, че общините изнемогват, нямат капацитет (болници, жилища, социални)
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затварянето на балканския маршрут не решава проблема!да точно така е,по скоро затварянето на тая бабичка ще реши проблема
24
1
 
6
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
ЗА НАС НА БАЛКАНИТЕ ГО РЕШАВА! А ИНАЧЕ ВИЕ ЗАЕДНО С ХАМЕРИКАНЦИТЕ СИ СЪЗДОДОХТЕ ПРОБЛЕМ ,РЕШАВАЙТЕ СИ ГО ! ПРЕДИ ГОДИНИ ЦЯЛАТА СВЕТОВНА *** БЕ ЗАТОЧАВАНА В АМЕРИКА И АВСТРАЛИЯ ,СЕГА В ГЕРМАНИЯ !
23
3
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Полека, да не се задавите от злоба!
22
14
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Четейки коментарите, разбрам защо Бъгария е толкова тъжно място.
21
2
 
29
 
! Отговори
Няма ли кой да спре преди 8 години
тая ненормалница !!! Ако не бяха Австрия,Унгария, Чехия, Словакия ,Словения и Полша ,тая щеше да залее балканите с моюсюлмани - търтеи- неграмотници-убийци......и да ни заличи като народи..Балканите нямат лидери - нито тиквата е некой , а Ципрас с тия кредити не може и гък да каже...за Македония не говорим !!!Дори Албания сизатвори границата за мигранти !!!!!!! Ненормалница - по лоша е от Хитлер...
20
0
 
13
 
! Отговори
Мацутакис преди 8 години
Туй бежанакис ше оглозга на нас кат скакалец.
19
0
 
8
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Трай бабо за хубост....