Ким Чен Ун плаши с изпитание на ядрена бойна глава

Пхенян готви и изстрелване на нова порция балистични ракети
Обновена: 15 мар 2016 07:14 | 15 мар 2016 07:14,
7
Ким Чен Ун плаши с изпитание на ядрена бойна глава
Снимка: Reuters

Севернкорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че страната му скоро ще извърши изпитание с взрив на ядрена бойна глава, както и пробно изстрелване на балистични ракети, способни да носят ядрени бойни глави. Това съобщи днес официалната Корейска централна телеграфна агенция (КЦТА) на Пхенян, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

Ким направи изказването, докато наблюдаваше успешното изпитание на завръщане в атмосферата на балистична ракета, измерила "термодинамичната структурна стабилност на новоразработени, топлоустойчиви материали", предаде още КЦТА.

"Като обяви, че в скоро време ще бъде извършено изпитание с взрив на ядрена бойна глава и пробно изстрелване на няколко вида балистични ракети, способни да носят ядрени бойни глави, с цел засилване надеждността на капацитета за ядрена атака, той (Ким) инструктира съответното подразделение да направи предварителните приготовления до последния детайл", посочи още севернокорейската медия.

На свой ред Южнокорейското министерство на отбраната заяви, че не вярва Северна Корея да е придобила технологията, позволяваща на ракетите й да излизат и после да влизат обратно в атмосферата.

"Това, което Северна Корея обяви днес, е едностранно твърдение", каза на пресконференция днес Мун Сан Гьон, говорител на южнокорейското министерство на отбраната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя прилича на мунев
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропускат информацията, че ядрената бойна глава е с размерите на локомотив и дума не може да става да се изстреля по какъвто и да е начин. Та Ким ще си прави дупки по земята и ще се радва колко е страшен като малко дете, каквото всъщност и си е.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дръжте прасетоооо............
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На гол тумбак чифте пищови.