Над 900 мигранти бяха спасени в морето край Сицилия

Италианската брегова охрана откри едно тяло
19 мар 2016 22:44,
42
Над 900 мигранти бяха спасени в морето край Сицилия
Снимка: Reuters

Над 900 мигранти бяха спасени при четири отделни операции в Сицилийския пролив днес. Намерено е било и едно тяло, предаде Ройтерс, като се позова на италианската брегова охрана.

Тя спасила 378 мигранти и открила един труп при две отделни операции, съобщи БТА.

112 души били качени на плавателен съд на европейската агенция за охрана на външните граници на ЕС Фронтекс и 420 - на кораб от мисията на съюза в Средиземно море.

Най-тежката миграционна криза в Европа от Втората световна война навлезе във втората си година. Над 1,2 милиона души, повечето от които от Близкия изток и Африка, дойдоха на континента от началото на миналата година.

Италианската брегова охрана продължава да помага на мигранти в бедстващо положение между Северна Африка и южното крайбрежие на страната.

Повечето хора, търсещи по-добър живот в Европа, обаче предпочитат по-малко опасни пътища до Гърция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
negrite i bolesti nosjat, abe nisto hubavo s dve dumi
24
0
 
5
 
! Отговори
ТА ХОРА СА ПОКАНЕНИ преди 8 години
ТЕЗИ ХОРА НЕ ПРИЕМАТ ОТКАЗ. ПОКАНЕНИ СА"ДОБРЕ ДОШЛИ"МЕРКЕЛ и германия да си изпият мръсния коктейл който забъркаха.Толкова ли нямат арбисти да им кажат за какво иде реч смесвайки хора със различни ценностни системи?Италиянците продължават да ги приемат а датата не екстрадиране се отлага до безкрай.Това заначи че ужасното нахлуване ще продължи със още по големи темпове дълго дълго време.МЕРКЕЛ СЕ СКРИ и от време на време изважда перископа? ДАЛИ ВИЖДА СОБСТВЕННАТА СИ ГЛУПОСТ?
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Италианците като наследници на Римската империя която е владеела цяла Северна Африка е длъжна да приема "бежанци" от бившите си колконии.Ние НЕ.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Источна Европа в т.ч. и България не иска мюсюлмани , защото векове наред е сърбала попарата на Турция . Западна Европа си няма на представа какво чудовище пуска в къщата си . Сега започват убийства , изнасилвания и терор на бялото население . Тези т.н. мигранти няма какво да губят , защото нямат образование и квалификация за никаква работа .
21
10
 
2
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Браво на италианците, те са истински европейци за разлика от балканските чукундури
20
0
 
9
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Това което трябва да се направи но няма да стане е следното:- Всички *** да бъдат върнати по родните им места .. 3-4 поколения назад !! - НАТО ако го има и не е само на книга да изпрати флота си до териториялните води на Африка и турция и всякъде където е проблемно така, че лодките и корабите да бъдат връщани близо до брега ... така няма да загиват деца и невинни хора. Ако не вдяват за какво иде реч .. .50 калибър ще ги отрезви.
19
1
 
17
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 8 години
Браво на бреговата охрана !!! Аферим !!! След не много дълго време поне 1/3 от тях ще започнат да убиват в Европа. Колкото и да са хрисими сега ... като дойде при тях някой като Абдеслам или ходжата ... ще станат ислямисти за 5 мин. Колосална грешка е, че Европа приема тези "хора" те живеят в средновековието .. и виновни за тва са Сауди Арабия и техните първи дружки.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE E CHUVSTVO A E TOCHNO TAKA UMISHLENNO SE VKARVAT 100ZI XILDI I MILIONI CHERNOKOJI V EVROPA S ZE UNISHOJENIE I ASIMILAZIA NA BIALOTO NASELENIE V EVROPA TOVA E PROGRAMA SAZDADENA VSEKI ZNAE OT KOI FINANSOVI GRUPIROVKI KOITO DARJAT EDNI SHATATI
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам чувството , че ръководителите на Западна Европа са извънземни с мисия да се изтребе населението на Европа . Хайде някой да ми отговори какво ще ги правят Западните държави няколко милиона неграмотни мъже , жени и деца , които не умеят да работят нищо . Почват да искат социални помощи и да раждат по 10-15 деца . След време ще почне гражданска война , защото това няма кой да го търпи дълго .
16
0
 
15
 
! Отговори
забрана преди 8 години
Никакво море в Сицилия това лято!!!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ETO ZA TOVA VI GOVORIA DALI SHE SPRAT BALKANSKIAT MARSHRUT ZA AZIATZI PREZ BALKANITE TOVA E BEZ ZNACENIE TRADIZIONNITE ZA EVROPA AFRIKANZI MINAVASHI PREZ ITALIA I ISPANIA KAM 500000 PAK SHE DOIDAT POMNIA GO V ESPANIA OT 2005 SHE IM DADAT VSICHKI PREVILEGII JILISHE PARICHNI POMOSHI KURSOVE ZA BEZPLATEN EZIK POSLE RABOTA I JENI A VIE LAPAITE MUXITE NALI STE EVROPEZI balgaria e prieta v eu edinstvenno da ja izpolzvat sreshu rusia
14
1
 
19
 
! Отговори
стига с тези митове преди 8 години
Стига митове за демографска криза в европа. Няма такова нещо. Това е измислица, която обслужва финансови интереси. Население на която е държава няма как да изчезне освен ако не бъде изтребено. Точно това се прави.
13
0
 
10
 
! Отговори
НЕ преди 8 години
Това НЕ Е ОХРАНА на Европа!Законът на ООН за бежанците е от 1951г.Тогава само ДИСЦИПЛИРАНИ хора от СОЦСТРАНИТЕ бяха бежанци и то... колко?? Убиваха ги на границата още( собств. страна..)Как ЕС не вижда, че това е СТАР,НЕАДЕКВАТЕН със СЕГАШНИТЕ ПРЕСЕЛЕНИЯ на милиони закон???ГОСПОДА, действувате по закон от 1951 г.Преди 65 г.!!?? АБСУРД!! Няма ли ЕДИН МИСЛЕЩ човек между ВАС??????( и с големи запалти, симпозиуми и конференции???!!!)
12
0
 
24
 
! Отговори
М.А. преди 8 години
Какво ми охраняват тези, като ги докарват на Европейският бряг. Да ги спасяват, ама да ги връщат на тяхна земя...Така кога ще му излезе края?
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в австралия процедират така-претоварват се на кораб от бреговата охрана и се отвеждат на брега от който са тръгнали.задържаният морски съд се потапя,екипажа е съден и влиза в затвора.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защооо?
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както каза бившият генерален директор на BP, заемащ висока дльжност в ООН, много дьржави в Европа нямат друг пьт, освен да станат мултикултурни. Толкова вече не им пука, че даже не крият, какво искат. Мрьсен така наречен финансов елит. Вьпреки тоаа сьм убеден, че рано или кьсно ще гризнат дрьвцето и се надявам Китай да им го набу..
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да са им честити
7
1
 
11
 
! Отговори
ген преди 8 години
Lets make Europe great again
6
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спасили са ги ами да звънят на Меркел, Шойбле, Шулц, Оланд и компания да ходят да им правят изкуствено дишане през ***.