Северна Корея изстреля ракети към Японско море

Южнокорейската армия е в пълна бойна готовност
21 мар 2016 11:07, Елка Василева
42
Северна Корея изстреля ракети към Японско море
Ким Чен Ун. Снимка: Reuters

Северна Кория изстреля няколко ракети с малък обсег по посока на Японско море, съобщи южнокорейското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"Регистрирано беше изстрелване от района на град Хамхин. Ракетите прелетяха около 200 км и паднаха в морето", посочва министерството, според което южнокорейските военни са приведени в пълна бойна готовност и внимателно следят обстановката.

Още по темата

На 18 март КНДР изстреля към Японско море две балистични ракети със среден обсег - вероятно ракети тип "Родон" с обсег от 1200-1500 км.

На 10 март беше съобщено, че Пхенян е изстрелял две балистични ракети с малък обсег, пак към Японско море. По данни на Комитета на началник щабовете на Южна Корея тогава ракетите са били изстреляни от южната провинция Северен Хванхе. След като пролетели 500 км, те паднали в морето край град Вонсан в източната част на страната.

Съветът за сигурност осъди остро изстрелванията на ракети от Пхенян като сериозно нарушение на резолюциите на ООН.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
До № 26 преди 8 години
За глада в С.Корея западната пропаганда много преувеличава и лъже. Това е страна, която няма приятели, ясно. Има някаква търговия с малко страни в света, където продава ... технологии. 60 год. ембарго! Милитаризирана, начело с наследствен диктатор. Виновни за това са САЩ. Споменът за избитите 2 милиона корейци е в основата на силата на кимовата диктатура. Тази рана се разчопля постоянно. Колкото до разгром на КНДР за ден-два, прощавай! Тази земя е издълбана от тунели и има огромна армия, запасн
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЖиборЖивко Борисов, не блестиш нито с ум, нито с хумор. Време беше да запомниш, че в КНДР няма комунисти, няма комунистическа идеология. Има идеологията чучхе. Прочети, има достатъчно мат'ряли!
23
4
 
1
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Когато чул за Резолюцията на ООН,Кимката почнал усилено да търси онова,което трябвало да премести от левия си джоб в десния,но до днес не е успял да го открие сред топките от лой и сланина,провиснали навсякъде по тялото му. Затова КНДР е отправила специална молба за помощ към нашенските комунисти- да дойдат и да му го търсят. Който пръв успее да го намери,ще получи специалната награда на концлагера Пхенян- абажур от първокачествена дисидентска кожа.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 24 от славянинПоне можем лесно и бързо да се спасим от комунистическия ви 'рай' без да бъдем застреляни в гръб.
21
3
 
5
 
! Отговори
до 24 от славянин преди 8 години
Да не би да са виновни атлантическо-анадолските ''демократи'' за тежкото икономическо положение в България, защото откакто дойде тяхната власт, България е най-болната, най-бедната, и най-загиващата нация в Европа, а може би и в света!?
20
4
 
5
 
! Отговори
др. червеношийки преди 8 години
виждате ли единствения с. кореец с наднормено тегло? Като нямало глад, как пък не се намери още 1 от 24 милиона население? Това са резултатите на маркс, ленин и сие кимове все тупани.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
28 KOI SHE TI DADE DA MIESH CHINII I TOALETNI ZA NEGRITE E TAZI RABOTA ZASHOTO NIAMA POVECHE MESTA ZA PAZACHI I OHRANA I GI SLAGAT PO TOALETNITE NA BALGARITE IM OSTANA SAMO SVOBODNOTO PATUVANE XA-XA-XA....................................
18
9
 
5
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
До 10нямат и право да напускат населеното място,нямат собсвеност,нямат избор на магазини-заради купоните от 1956,нямат интернет,право на изразяване на мнение,нямат избор на образувание,нямат право на стачки......всичкото това ти го имаш другарю!!!Вземи си чемадана и поемай към болшевишкия рай щом те влече!Свободата си яостави тук!!!
17
2
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Ежедневното дрогиране води до разрушаване на мозъкът и от там до физическа смърт.
16
13
 
10
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
В България е мизерия, но не съм чул хора да умират от глад, докато за С.К. тази статистика е плашеща. На който не му харесва в България, е свободен да отиде където си иска - в гнилия запад или в свещената Русия (само че там не съм чувал много хора да искат) България няма армия, но няма и да бъде нападната от никого, защото е член на НАТО, а С.К. има армия, но ще бъде разгромена точно за 2 дена, ако я подпукат американците и Ю.К.
15
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българинът има свободата да отиде там където го устройва. Севернокореецът я няма тази свобода, дори е разстрелян ако се опита да избяга, че и родата му. Фактът , че няма наплив от бедни гладуващи българи за живот в КНДР обезмисля всякакви глупави пропагандира за "хубавия" живот на севернокорейците.
14
4
 
9
 
! Отговори
Оху преди 8 години
Днес в България богати са само коминистите- братята на Ким. Утре и в Корея ще стане същото: народът обран и с пръст в устата,"бившите" коминисти- начело на управлението с тлъсти сметки и "вилички" в Калифорния. По-добър ортак на джоба от тях историята още не е измислила.
13
7
 
3
 
! Отговори
Божил преди 8 години
Не бойте се- този импотентен *** е последния червен император начело на страната,след него почва "демокрацията". Затова спокойно може да бъде наричан Ким Последни.
12
3
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Ивинете но вие да не сте се дрогирал в момента ?. Знам, че е модерно по евроатлантически но не е прилично да го правите преди да пишете тук.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
90% бедни е по-добре от 100% гладни
10
6
 
8
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
А тоя охранен дембелин кога ще го изстрелят към тигана с пържолите,или още не се е угоил достатъчно?
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 10Че марихуаната е законна в СК.Иначе гладуващи няма-има по 100 грама ориз средно на ден на глава от населението.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Успешно уцелиха Индийско Море.Да треперят гнилите западняци.
7
9
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Можеш да си сигурен , че тсм няма гладуващи, просяци, демократично мислещи крадци и приватизатори, БХК и всякакви ***....ски организаций. Няма и евроатлантически наркомани.
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ким изобщо не си играе а произвежда и експериментира с все повече и все по модерни оръжия. Така е, проивеждат си всичко но непродават оръжие на ислямски терористи като нашите евроатлантически оръжейни фирми.