Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора

"Жалките нападения в Брюксел трябва да ни сплотят", заяви канцлерът
22 мар 2016 15:40,
343
Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че на терористичните атентати в Белгия трябва да се отговори със солидарност и решителност, предаде ДПА.

"Жалките нападения в Брюксел трябва да ни сплотят - солидарност с жертвите плюс решителност по отношение на терористите", написа в Туитър говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Меркел е един от най-атакуваните европейски политици заради толерантното й отношение към бежанците, сред които, според анализи на редица служби, има риск да се промъкнат и терористи.

Преди дни германският канцлер отново защити миграционната си политика. На митинг на своята партия Християндемократически съюз Меркел отново обяви, че стои зад решението си от миналата есен да отвори границите на Германия за бежанците.

“Има ситуации в живота, както се случи миналата есен, когато не можем да водим дълги дебати по въпроса за принципите, каза Меркел. Хората (бежанците) дойдоха внезапно и се нуждаеха от защита“, каза тя.

Преди дни в интервю за “Дойче веле“ българският президент Росен Плевнелиев подкрепи канцлера и обяви, че се възхищава от нейния хуманизъм и човечност.

"В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана и отговорна политика - за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тяснопартийни и национални интереси", каза българският държавен глава.

Той отново обяви и че на миграционната криза и терористичните атентати трябва да бъде солидарност и единство в ЕС.

Германската полиция затяга мерките за сигурност по границата с Белгия след терористичните атентати в Брюксел, заяви полицейски говорител, цитиран от ДПА. Той не разкри повече подробности, но добави, че същото се прави по летищата и гарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
32
 
! Отговори
СЪД за МЕРКЕЛ ! преди 8 години
Меркел е поредният германски лидер, който трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството и народите на Европа !
132
0
 
14
 
! Отговори
От извънредна преди 8 години
среща на върха към извънредно положение в още една държава. Докато тия се събират да си пият шампанското с хайвечре по разни извънредни срещи и да си чешат езиците, това ни чака. Накря и наш шмульо гордо ще обяви, че територията е в извънредно положение и се присъединява към голямото европейско семейство на извънредните положения, извъредните седенки и извънредното тъпоумие у елита.
131
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тези руснаци из форума (виж 154)...
130
0
 
20
 
! Отговори
цък преди 8 години
Ето, кой руши Европа и ЕС!Ето, на кого приглася нашия ПреЦедент - " с толерантност и любобов да борим тероризма."!?А, в това време ИД и турското Султан Ердоган доволно потриват ръце и не могат да повярват - що за късмет имат ЕС и Европа да се ръководи от "лидери" като баба Меркел, аме...бата Оланд и розовия пудел Камерън!А, лятото и летния туристически сезон в Европа още не са стартирали......
129
0
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Три метра бетон и бодлива тел с ток отгоре, след оградата зона за безопасност със самострелно оръжие. След това "пропорционален ответен удар" !За да е устойчиво едно общество трябва да има известна доза агресивност, обща цел и ценности, само така може да се развива и да се справя с външни и вътрешни заплахи!
128
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина са жалки тези нападения, в сравнение с това, което ни очаква в бъдеще от горките бежанци ще има рязане на глави и взривове, докато тъпите, затлъстели бюргери бачкат, за да им изкарат прехраната за тях и за чаветата.И така, докато станат мнозинство и въведат шериата.Тогава големия черен брат от големия бял дом ще дойде да ни спаси, т.е. да ни избие, ограби и колонизира съвсем.
127
6
 
3
 
! Отговори
мунчо преди 8 години
Българи,засрамете се,ако можете-това не е ЕЛЕКТРОННА ИГРА.избити са невинни ЧОВЕЦИ!
126
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мигрантите са виновни. Миграните си носят зрив в куфарите като идват и се зривяват. Затова има зривове! Ако се спрат мигрантите и зривовете спират автоматически!
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БранникМеркел трябва до изкаже съболезнование към близките на убитите в *** на изказванията си което да завърши: "И те са тук благодарение на менБлагодарение на Меркел? Благодарение на Меркел Алжир, Тунис и целия арабски свят беше колония на Франция и Белгия, до края на 60те години имаха френски паспорти всичи родени в Алжир бяха французи? И затова сега тези страни са пълни в араби.
124
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отвратителна и изкуфяла бабичка.
123
0
 
25
 
! Отговори
факт преди 8 години
Европейски " лидери" усилено работят за унищожението на европейските народи.
122
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
до 142, може би ти не си добре а не българска сила за когото пишеш там с оцете и къра,очевидно е че леко по леко ЕС наистина си отива,каквато беше и целта предимно на САЩ.Няма да се спре САЩ докато ЕС не се разпадне с цената на всичко,само не знам всички тия въпросни евро лидери не го ли осъзнават или като наш Бойко,не има пука какво става с държавите им
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Терористически акт,но дали е тероризъм???След един атентат с две кули нищо сигурно няма вече на този свят!!И то де го чукаш де се пука!!Свои собствени служби да си правят каквото си искат и всичко се прави в името на по-далечна цел-я всички напредничави се обявяват за терористи,хора несъгласни с управление и те,партиите на такива също,прием на ТТИП също,който е против е терорист,масово следене в медии и сайтове,изобщо такива актове развързват ръце на едни дейности ограничаващи личните свободи!!
120
0
 
9
 
! Отговори
SS преди 8 години
Този нашия *** и той къде се слага между шамарите.
119
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Какво нещо е безочието !! Точно тая дето ги покани.....!!
118
0
 
7
 
! Отговори
2 преди 8 години
хайде *** при тях ...сега "хората" ще ги храниш и ще
117
0
 
7
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Меркел трябва до изкаже съболезнование към близките на убитите в духа на изказванията си което да завърши: "И те са тук благодарение на мен
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Врагът знаете къде е действайте или може би петрола много малко там!
115
1
 
15
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
Не става така, Меркел. Ще има още взривове. Кой създаде ИДИЛ? Кой ги обучи? Кой ги финансира (напр. като им купува нефта)? Кой искае чрез тях да свали "диктаторските" режими? Кой не чу предупрежденията на Путин за терора? Кой нареди, вместо да се изградят лагери на място, да се приемат мигранти в Европа? Кой не иска да спре бойните действия в Близкия изток? Когато се посочи виновника и му се потърси отговорност, едва тогава ще се пооправят нещата. Но пак не идеално.
114
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оня с късия мустак сигурно се върти като турбина в гроба сега.