Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора

"Жалките нападения в Брюксел трябва да ни сплотят", заяви канцлерът
22 мар 2016 15:40,
343
Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че на терористичните атентати в Белгия трябва да се отговори със солидарност и решителност, предаде ДПА.

"Жалките нападения в Брюксел трябва да ни сплотят - солидарност с жертвите плюс решителност по отношение на терористите", написа в Туитър говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Меркел е един от най-атакуваните европейски политици заради толерантното й отношение към бежанците, сред които, според анализи на редица служби, има риск да се промъкнат и терористи.

Преди дни германският канцлер отново защити миграционната си политика. На митинг на своята партия Християндемократически съюз Меркел отново обяви, че стои зад решението си от миналата есен да отвори границите на Германия за бежанците.

“Има ситуации в живота, както се случи миналата есен, когато не можем да водим дълги дебати по въпроса за принципите, каза Меркел. Хората (бежанците) дойдоха внезапно и се нуждаеха от защита“, каза тя.

Преди дни в интервю за “Дойче веле“ българският президент Росен Плевнелиев подкрепи канцлера и обяви, че се възхищава от нейния хуманизъм и човечност.

"В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана и отговорна политика - за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тяснопартийни и национални интереси", каза българският държавен глава.

Той отново обяви и че на миграционната криза и терористичните атентати трябва да бъде солидарност и единство в ЕС.

Германската полиция затяга мерките за сигурност по границата с Белгия след терористичните атентати в Брюксел, заяви полицейски говорител, цитиран от ДПА. Той не разкри повече подробности, но добави, че същото се прави по летищата и гарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейската *** се разпада! Жалко за Германия. ЕС беше добра идея на теория, но така и не можа да се дистанцира от САЩ и да води собствена политика.Германия за повече от половин век така и не можа да се освободи от Американската военна окупация, и до днес има 21 американски военни бази на своя територия(официално), а САЩ продължават да диктуват политическата посока на ЕС.
152
1
 
33
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Eй, бабет !!! Ти си виновна за кървищата и тук и в Париж...
151
2
 
27
 
! Отговори
българина преди 8 години
Характерното за шизофренията е че не знаят че са болни и са убедителни при това.... ПЕГИДА първа сила в Германия..! А тук ни трябват 200 депутата националисти
150
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ейй дъртоооо
149
2
 
29
 
! Отговори
! преди 8 години
ТАЯ Е МРЪДНАЛА! Нашият псевдопрезидент е най-слабият и безличен държавник в цялата история на страната. Някои са мразени, други обичани, но толкова безличен като този не е имало.....срам за нас, че сме го избрали.....
148
0
 
31
 
! Отговори
тя преди 8 години
Европейци вдигнете се и изметете тая пасмина от т. н. европарламент начело с Меркел!
147
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УСЕЩАТЕ ЛИ КАК ЕВРО.ЕЙЦИТЕ И КРАВАРИТЕ НИ ИМАТ ЗА ЕДНОКЛЕТЪЧНИ? УНИЩОЖИХА НИ ДЪРЖАВАТА. ПРОГОНИХА МЛАДИТЕ ХОРА. УНИЩОЖИХА ИКОНОМИКАТА. НАПРАВИХА НИ МЕТАЧИ ЧИСТАЧИ И МИЯЧИ. НАСАДИХА НИ МОНОПОЛИСТИ. ЗАМАРЗИХА НИ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ И ОСВОБОДИХА ЦЕНИТЕ! И ВСИЧКО ТОВА В ИМЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА. ВМЕСТО УПРАВНИЦИ ИМАМЕ ПРЕДАТЕЛИ И РОДООТСТЪПНИЦИ КОИТО НИ КАЗВАТ ЧЕ ТАКА ТРЯБВАЛО ДА ЖИВЕЕМЕ. А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТЕ ПРИСВОЯВАТ ЕВРО МАНГИЗИ И ТЕГЛЯТ МИЛИАРДИ ЕВРО ЗА СОБСТВЕНИ ОБЛАГИ И ОБРЪЧИ! А СЕГА И БЕЖАНЦИ!
146
1
 
1
 
! Отговори
lin преди 8 години
RABOTA NA TESI,KOITO PALIAT CVETA MERKEL OFIZIALNO 6TE GI POKANI.APOCLE 6TE CLOJAT I 4IPOVETE
145
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабе, стига си ги канила ***! Цяла европа ли искаш да вдигнат във въздуха? Хайде, давай оставка най-после, докато не си ни затрила всички с твоята антиевропейска политика!
144
0
 
17
 
! Отговори
тя преди 8 години
Бабата е виновна за атентатите в Европа! Има ли някой да се съмнява в това?
143
0
 
23
 
! Отговори
дд преди 8 години
"Жалките нападения" тя явно е говорила да има по-мощни взривове
142
0
 
7
 
! Отговори
poki преди 8 години
Трябва да ни сплотят докато не изстържем световния елит и чиновническата ***. Трябва да сме единни в премахването и забраната на демокрацията и "ценностите" и. Всичката тази безумна бруталност и омраза я създадоха световните лидери използващи фразата демокрацията за да разрушават и ограбват народите и ценностите им.
141
0
 
28
 
! Отговори
ФРГ преди 8 години
Германия зове:Меркел и талибаните вън от Европа!Забрана на джамии,бурки и ислям!
140
0
 
27
 
! Отговори
тя преди 8 години
Тая жена е луда ! Убийството на толкова хора тя нарича " жалки нападения"!
139
0
 
19
 
! Отговори
burgazlia преди 8 години
Има ситуации в живота, както се случи миналата есен, когато не можем да водим дълги дебати по въпроса за принципите, каза Меркел. Хората (бежанците) дойдоха внезапно и се нуждаеха от защита, каза тя. Правилно ли разбрах-хората(бежанците) са дошли внезапно???? А кой ги покани да "дойдат внезапно"???
138
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Хитлер загуби, взе отрова, застреля се и се запали. Меркел - вземай пример!
137
0
 
21
 
! Отговори
SS преди 8 години
Какво ли трябва да се случи , за да изгонят германците лудата баба.
136
0
 
11
 
! Отговори
edi преди 8 години
няма ли психиатрия за таяоти не стреля с/у тая ***
135
1
 
10
 
! Отговори
меркел преди 8 години
дребни така ли ? това не е Германия пълна с турци и араби това не е европа пълна с гнусни талибани изметта .но тя е виновна да се стигне до тази "демокрация4
134
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая вещица носи голяма отговорност за това, което се случва в Европа, а нашият душевно болен президент говори несвързани работи. Жалко за хубавата идея ЕС!