Париж, Ню Йорк, Дубай... грейнаха в черно, жълто и червено

Светът скърби заедно с Белгия след кървавите атентати в Брюксел
Обновена: 23 мар 2016 07:10 | 23 мар 2016 07:10,
79
Париж, Ню Йорк, Дубай... грейнаха в черно, жълто и червено
Снимка: БТА

Прочути паметници и забележителности в Европа и по света бяха осветени снощи с цветовете на националното знаме на Белгия - черно, жълто и червено, в израз на солидарност с белгийците след кървавите терористични атаки в Брюксел, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Айфеловата кула в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, фонтанът Треви в Рим, Дворецът на културата и науката във Варшава, кралският дворец в Амстердам, общината в Лисабон, антената на кулата на Световния търговски център в Ню Йорк и най-високият небостъргач в света - Бурдж Халифа в Дубай - грейнаха в цветовете на белгийския флаг.

"Ню Йорк, редом с хората в Белгия и в целия свят, отхвърля омразата и екстремизма, които стоят зад това насилие", заяви губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо.

Стотици хора се събраха пред общината на Париж, осветена в цветовете на белгийското знаме по призива на кметицата Ан Идалго, за да изразят солидарност с белгийците.

Френският президент Франсоа Оланд съобщи, че знамената във Франция ще бъдат свалени наполовина до петък включително в памет на жертвите от атентатите в Белгия, предаде Франс прес.

Президентът на САЩ Барак Обама нареди всички американски знамена в Съединените щати да бъдат свалени наполовина до събота в памет на жертвите от атентатите в Брюксел, съобщи Асошиейтед прес.

"Американският народ е солидарен с хората в Брюксел. Ще направим всичко възможно, заедно със страните и хората по света, за да бъдат изправени извършителите на тези атаки пред съда и да бъдат преследвани терористите, които заплашват нашия народ", гласи декларация на Обама, цитирана от АП.

Стотици хора се събраха в центъра на Брюксел снощи, за да почетат паметта на жертвите от терористичните атаки. Някои носеха плакати с надпис "Аз съм Брюксел", по модела "Аз съм Шарли" след кървавото нападение срещу сатиричния седмичник "Шарли ебдо" в Париж през януари миналата година.

На други плакати бе изписано: "Обединени срещу омразата" и "В небето над Брюксел вече не блестят звезди", съобщи ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: брюкселатентатибелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
nali taka преди 8 години
Kogato e v turciya evropa pravi pas.sega se skasaha ot je sui.pravyat palatki na pkk.wbahti dvulichnicite.....
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЗАПОЧНА ОТ КРАВАРИТЕ! БУТНАХА СИ КУЛИТЕ НАБЕДИХА ИРАКЧАНИТЕ И ОТ ТАМА СЕ ЗАПОЧНА ТРАГЕДИЯТА. ТАЗИ КРАВАРСКА ТЕРИТОРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ УНИЩОЖИ ДО КРАК. А ТЕЗИ СЕГА ДЕТО ГИ ГЪРМЯТ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ВОДА НЕНАПИТА АМИ ДА СЕ СЕТЯТ КОИ НАРОДИ БЯХА КОЛОНИЗИРАЛИ И ИМ ОГРАБВАХА БОГАТСТВАТА! СЛЕД КАТО ГИ КОЛОНИЗИРАХА ЗАПОЧНАХА ДА ИМ ИЗПОЛЗВАТ НАРОДИТЕ КАТО ЧЕРНО РАБОТНИЦИ. ДОКАРАХА СИ ГИ НА ТЕРИТОРИИТЕ ДА ИМ РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ! СЕГА СИНОВЕТЕ НА РОБИТЕ СИ ОТМЪЩАВАТ ЗА ДЯДОВЦИТЕ ИМ!!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Войната срещу тероризма е идеалната война, защото е война без край, без фронтова линия, глобална. Кога ще могат да кажат, че са спечелили войната? Никога.
38
2
 
4
 
! Отговори
A преди 8 години
Жалки смешници. Заслужават си атентатите.
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да стане с 'жо сюи..."
36
0
 
7
 
! Отговори
ф 22 преди 8 години
Забелязвате ,че с всеки акт на тероризъм света вместо да се оправя пропада.Впрочем даже не се ползва истинската дума -джихат .Все пак ние даже не уважаваме тия хора .Смятаме ,че терора описва всичко ,защото в Европа и света са потомци на тероризма от 19 и 20 век .
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли със светлини и плакатчета срещу алахакбаровците?
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мили Боже, тез ни светиха маслото, ний си играем със светлинки. Сега у Фейсо всички са се боядисали. Смешна работа.
33
1
 
7
 
! Отговори
Катани преди 8 години
В Дубай са ИД поклонници, не им се връзвайте на лицемерието.
32
0
 
10
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Вместо да се пишете ЮАз съм Брюксел/Шарли/Париж/Мариж"- вземете мерки! Това към политиците дето се предполага, че трябва да решават от наше име. Мерките са ясни! Засилен контрол на границите. Недопускане и връщане на "бежанци". Полицейско присъствие на ключови места и проверки/обиски. Смазване на гадовете в Ирак и Сирия. И нещо да се направи (тук вече не смея да напиша какво) по отношение на онази миролюбивата религия и фанатиците, разни такива сбирки и проповеди от "ходжи" да не се допускат.
31
8
 
5
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Селяни, аз отивам на работа, а вие помнете свочта история и научете своите деца,близки,сродници, че най големият атентат до този момент в историята на Европа е дело на болшевишки СССР срещу политическия и бизнес елит, интелигенцията!Разрушена е църквата Света Неделя и са убити 212 човека, а 500 са ранени!!!Агент Грег Лаврицки!ЦРУ!!!
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин яко се е изръсил този път!
29
2
 
4
 
! Отговори
мъка преди 8 години
Меркел върви по стъпките на Римската империя , ама нас не пита дали ние искаме :-(
28
2
 
8
 
! Отговори
българина преди 8 години
Малко е искам още атентати с много жертви. Евроидната олигофрения не се лекува с 2 атентата и 30 убити. Като станат 30 000 може и да излекува. Забрана на исляма в Европа и всички бабуни обратно кой от където е. Докато Европа потъва в мизерия Евразия и южна Америка вървят напред. Ще етажа докато Европа не нарита сащ и не им закрие военните бази и посолствата
27
5
 
3
 
! Отговори
булгаропитек преди 8 години
Като гледам злобните булгатистански душици колко дълбоко са затънали в калта направо се чудя как България е толкова добре... У бай манГаньо май нищо хубаво не е останало вече.ЗАКРИВАЙ!!!
26
1
 
7
 
! Отговори
мъка преди 8 години
не всички мюсулмани са терористи ( в съвременния свят ),но всички терористи са мюсулмани - обикновен алахакбаризъм ( фашизъм )
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
егати бясното лицемерие,ислямистите отегчено си почесватмакарите
24
3
 
8
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Цъкате ми минуси, а не може да ме оборите с факти документи!Кой е най големият терористиен акт в цялата история на Европа!!!Агент Тимъти Райли!ЦРУ!!!
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Беше синьо-бяло-червено, сега - черно-жълто-червено...Какви ли ще са следващите цветове?(вместо да се вземат адекватни мерки, грейваме...)