Службите дебнат наши гастербайтери в Брюксел

Дебнем за проблеми от изток и юг, а те идват от запад, коментира депутат
24 мар 2016 09:37,
9
Службите дебнат наши гастербайтери в Брюксел
Снимка: архив, Reuters

Между 7000 и 10 000 българи, които живеят в "горещите" брюкселски квартали "Моленбек", "Етербек" и "Скарбек", ще бъдат под лупата на родните служби срещу евентуално радикализиране и присъединяване към ислямистки организации.

Още по темата

Въпросът вече е обсъждан между депутатите от комисиите по отбрана, за наблюдение на службите за сигурност и по вътрешни работи, които ще питат компетентните органи дали са предприети действия в тази посока, а ако не са, ще настояват за това, коментира народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев от военната комисия пред вестник Монитор.
 
Точно тези три района буквално почерняха от униформени след кървавите атентати в Брюксел във вторник, а вчера в "Скарбек" чистачи откриха и компютър с имейли на лица, свързани с Ислямска държава.

"Българите в тези три квартала, които са арабски и турски, са главно мюсюлмани. Ние винаги гледаме на изток и на юг, да не дойдат проблемите оттам, но се оказва, че радикализацията е по-скоро на запад и трябва да обърнем фокуса и в тази посока", аргументира Гаджев необходимостта от специални мерки на родните служби точно в сърцето на Европа.

Според него в тази връзка трябва да се мисли и как да се подобри взаимодействието и координацията между службите на международно ниво.

"Целта е, ако чужда държава има сигнал за подготвяне на нещо на българска територия, по-бързо да ни информира", уточни Гаджев.

На фона на атентатите в Брюксел депутатите от военната комисия предложиха да се направят и промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, с които да се развържат ръцете на родната армия в борбата с тероризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Хей преди 8 години
Браво, г-да депутати и прочие шефове! Направете читави закони и потегнете каруцата, че лесно може да се прекатури и разпадне! Въведете законност, ред и справедливост! Само така можете да разчитате на сплотено население около вашите редици! Само вие и НСО няма да се справите. Укрепете и армия, и полиция, и ДАНС! Изградете агентурна мрежа навсякъде и не оставяйте всички рискови места и групи! Оправете адресната регистрация да работи както трябва и не допускайте злоупотреби там! Изчистете ***
5
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
До АнонименЯвно калпаво е било и е дебненето! А много бавно се учат и политици, и полицаи, и военни в Европа, а у нас има умни и подготвени хора, на които не се дава възможност да действат както със съвети, така и на терен! Тъпо е за всичко да се чака ЕС, Германя, Меркел. Инициатива и работа, г-да управници!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това след спирането на изкупуването на тютюна ли?
3
1
 
12
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 8 години
Gast - гост, Arbeiter - работник или на български: Гастарбайтер, откъде извадихте това: ГастЕрбайтер?!?
2
2
 
8
 
! Отговори
там преди 8 години
Ни я сме заплашени от тероризъм от Европа,там са терористите те са с Европейски паспорти и гражданство.....
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Службите ни дебнат соц. мрежите за да се информират за събитията по света дебнели от много дебнене да не се преуморят само. Те и брюкселските пикльовци дебнеха пък какво стана.