Кремъл чака информационна атака срещу Путин

Целта била президентът да се дискредитира преди изборите
Обновена: 28 мар 2016 22:47 | 28 мар 2016 22:46,
133
Кремъл чака информационна атака срещу Путин
Снимка: Reuters

Чуждестранни врагове подготвят информационна атака срещу Владимир Путин по време на президентската кампания през септември. Това предупредиха от Кремъл.

Говорителят Дмитрий Песков обвини чуждестранни тайни служби и чужди медии, че се опитват да повлияят на парламентарните избори в Русия като дискредитират руския президент Владимир Путин, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"От наша гледна точка, някои обществени организации, НПО, специални служби на чужди страни и отделни медии са се включили в предизборната кампания в нашата страна още преди началото на тази кампания. Забележителното е, че всички изброени не намаляват оборотите, продължават активно да се опитват да влияят на нашата страна, да разклащат обстановката в страната", заяви Песков, цитиран и от Интерфакс. Той предупреди, че целта е да бъде дискредитиран президента Владимир Путин.

Парламентарните избори в Русия са насрочени за 18 септември тази година.

В края на миналия месец Путин заяви, че "чуждестранни врагове" се опитват да саботират изборите и нареди на Федералната служба за сигурност (ФСБ) да удвои бдителността си, припомня АФП.

Западни медии в близките дни се готвят да осъществят информационна атака срещу президента Путин, предупреди Песков. По думите му в Кремъл получили "листове с въпроси от някаква организация, наричаща се "международен консорциум за журналистически разследвания", в която може би участват не само журналисти, но и представители на спецслужбите". "Съдейки по въпросите, безусловно ще има твърдение, че Путин по един или друг начин е свързан или има някакви интереси в компании", каза Песков.

По думите му "те се канят в близките дни да публикуват в Германия, САЩ, Велкобритания, Франция, Швейцария, Русия някои други страни поредните опуси, които ние смятаме за очевидна поръчка. Става дума не за някакво обективно разследване, а за информационна атака, чиято цел е да провокира, скалъпи и да се внедри в информационния дневен ред".

Пресекретарят на президента беше категоричен, че Кремъл ще задейства всички възможни юридически механизми в защита на честта и достойнството на Владимир Путин в случая на поява в чуждестранни медии на клеветнически публикации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
32
 
! Отговори
OSMAN преди 8 години
I PuTIN I ERDOGAN SHTE SPECHELYAT.SAMO NARODA SHTE GLADUVA.GLAVNO RUSKIYA.SHTOTO TURCITE HRANYAT TRI MILIONA SIRIUCI EVROPA BALGARIYA .SFRIKA I AZIYA.EDNATA IMPERIYA E VELIKA.DRUGATA IZMISLENA KOMUNISTICHESKA GLADNA..
76
0
 
36
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Всякакви действия, които не са насочени пряко за промяна на разбирането на руснаците за лична и политическа свобода са безсмислени. Друг е въпросът, че когато на запад се води кампания за ограничаване на личната свобода под претекст борба срещу тероризма би било лицемерно до наглост.Демокрацията без качествено и общодостъпно образование и информация е не по-малка утопия от комунизма и реално се изражда до власт на парите и олигархията, скрита или явна.
75
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руските не спират да съдят за другите по себе си. Това че те организират такива кампании из цял Свят далеч не означава, че и на тях им се крои подобно нещо. Макар че няма да е лошо някой да каже на глас истината за днешна русия и нейния 'император'. Не че руснаците не си ги знаят де, помежду си се шегуват, че може потен да краде, но го прави за народа..
74
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наакано Жуже.
73
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
94 - Във войната 1878 съвременни етнически руснаци няма, защото са още крепостни, не ги взимат в армията, нямат фамилии и болшинството не говорят езика. Тези, които воюваха на Шипка бяха от Полтавска губерния, внуците им ги ликвидира Сталин чрез гладоморите. Нашите освободители умряха от глад. Тези, които ги умориха и заграбиха имуществото им, днес се бият в Луганск.
72
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости чета тука. Путин загуби предишните избори, фалшифицира ги, купи си Зюгашката и смени политиката. Сега подържниците на КПРФ са разколебани и разделени, а в Русия по принцип няма друга алтернативна сила, освен комунистите. Последните пък са в стадий на измиране и на следващите избори вече ще са по гробищата. За Русия най-добрият вариант беше издигането на Путин за цар и монархия, но той пък има проблеми със сексуалната функция и не може да осигури приемственост.
71
2
 
40
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 8 години
Русофобите са доста ранобудни днес :)
70
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Насаждан е стереотипът за освобождаването на България през 1944 г. от Съветската армия. Сталин на 5 септември обявява война на България, защото София не дава отговор на ултиматума. Не се водят боеве, няма нито един изстрел. Стереотип има и по отношение на 3 март. България ще си решава кога да е нейният празник, но на 3 март тя не придобива свобода, защото остава васална. А митовете за вечната дружба те са еднакви и за Украйна, и за България. Подхранват се все още.
69
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я тука колко евро - ориентирани русофоби споделят еврог...ски ценности! Сега и по дупките ще си бъркате (душевно де)! Оставям ви да си споделяте!
68
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо е стереотипът за славянската писменост, който се поддържа съзнателно. Второто е за Велика България още през IV век на територията на сегашна Полтавска област и дори Крим. Досега никой не е казал, че първото име на Киев е Шамбатус, на името на брата на Кубрат. Всички волжки народности са прабългарски но за това не се говори. Дори през 1918 година в Казан се обявява Първа *** република, която просъществува 3 месеца, Ленин нарежда да се разтури.НЕЩО ДА КАЖАТ РУСОФИЛИТЕ ЗА ТОВА
67
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А от 12 полка в Руско-турската война 7 са били украински. Което е логично - Украйна е била по-близо до Балканите. Да, това е Руската империя, но тя не е нещо безлико. Помня, като пристигнах в България през 1997 година, попаднах точно на 120-годишнината и ми направи впечатление, че навсякъде се говори само за руски войски. Отидох при патриарх Максим и му казах във войските са били различни националности финландци, румънци, украинци, молдовани, бесарабски българи.
66
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Киевска Рус е покръстена от българи, и казвам кои са тези първи покръстители от Охридската епархия - но за това не се говори много нито в Русия и Украйна, нито в България. Примерно за основателя на Харковския университет Василий Каразин пишеше във всички енциклопедии, че бил грък.
65
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съветската българистика настояваше, че Кирил и Методий не са българи, а са представители на славянството като цяло. Когато в Съветския съюз под влиянието на акад. Лихачов се възприе празнуването на 24 май, той се отбелязваше като Ден на славянската култура, без да се споменава българската.
64
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха , зелените *** страдат от смяната на времето - чак кога изпълзяха!
63
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Odysseus:)Похвалила кука криво дърво!Аргументите и фактите са през призмата на популизма за твоя кумир. Счучил е континиума и времето и пространството са без значение за него.:)
62
0
 
34
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
101 Точно пък Василев не си познал Може да те бие от тук до звездите с аргументи и факти. Така смятам въпреки, че не винаги сме били с него на едно мнение Нали за това е плурализмът. Но едно е плурализъм а съвсем друго нещо е невежеството или безкрайната глупост.
61
5
 
35
 
! Отговори
хахахаа преди 8 години
Само не ми е ясно кого лъжат. Все едно в Русия няма да е на власт династията на Путин. Нали всички руски медии са с държавно участие след закона за удържавяване и контрол нат електронните медии в Русия от 2009-а ! За цар Владимир Путин "изборите" са преструвка за пред света като "изборите" по татово време !
60
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевИмам сериозни подозрения че живееш в друго измерение или звездите ти говорят!Във всеки случай - не знеш къде си...нали!?
59
0
 
33
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
96 Абсолютно си правЦионизмът е нещо като нашето БРЦК преди освобождението или като ВМРО след освобождениетов Македония и у нас . Той не е по различен само че се отнася до евреите и дрвните има земи.
58
0
 
32
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
94 Сигурно братът на Аспарух и онези българи дали името на най-голямата река в Европа - Болга е по-малко българин , така ли