Кремъл чака информационна атака срещу Путин

Целта била президентът да се дискредитира преди изборите
Обновена: 28 мар 2016 22:47 | 28 мар 2016 22:46,
133
Кремъл чака информационна атака срещу Путин
Снимка: Reuters

Чуждестранни врагове подготвят информационна атака срещу Владимир Путин по време на президентската кампания през септември. Това предупредиха от Кремъл.

Говорителят Дмитрий Песков обвини чуждестранни тайни служби и чужди медии, че се опитват да повлияят на парламентарните избори в Русия като дискредитират руския президент Владимир Путин, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"От наша гледна точка, някои обществени организации, НПО, специални служби на чужди страни и отделни медии са се включили в предизборната кампания в нашата страна още преди началото на тази кампания. Забележителното е, че всички изброени не намаляват оборотите, продължават активно да се опитват да влияят на нашата страна, да разклащат обстановката в страната", заяви Песков, цитиран и от Интерфакс. Той предупреди, че целта е да бъде дискредитиран президента Владимир Путин.

Парламентарните избори в Русия са насрочени за 18 септември тази година.

В края на миналия месец Путин заяви, че "чуждестранни врагове" се опитват да саботират изборите и нареди на Федералната служба за сигурност (ФСБ) да удвои бдителността си, припомня АФП.

Западни медии в близките дни се готвят да осъществят информационна атака срещу президента Путин, предупреди Песков. По думите му в Кремъл получили "листове с въпроси от някаква организация, наричаща се "международен консорциум за журналистически разследвания", в която може би участват не само журналисти, но и представители на спецслужбите". "Съдейки по въпросите, безусловно ще има твърдение, че Путин по един или друг начин е свързан или има някакви интереси в компании", каза Песков.

По думите му "те се канят в близките дни да публикуват в Германия, САЩ, Велкобритания, Франция, Швейцария, Русия някои други страни поредните опуси, които ние смятаме за очевидна поръчка. Става дума не за някакво обективно разследване, а за информационна атака, чиято цел е да провокира, скалъпи и да се внедри в информационния дневен ред".

Пресекретарят на президента беше категоричен, че Кремъл ще задейства всички възможни юридически механизми в защита на честта и достойнството на Владимир Путин в случая на поява в чуждестранни медии на клеветнически публикации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гузен ПЕСков, негонен се разлая !
16
5
 
48
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Соросотутки на Путин не му пука от краварските хуморески!!!С палячовци и гейове той Путин не се занимава!!!Вижте нещо което пак ще ви бръкне в сороските дупки-Днес сирийските самолети са кацнали на освободеното от касапите ИДИЛ летище в Палмира!!!!При освобождаването сирийската армия е приложила хитра тактика при която абдалите от ИДИЛ са заминали при девиците не окъпани!!!Ами толкоз могат тарамбуките обучени от ЦРУ,ПУНТАГОНА инатовските
15
0
 
37
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Веднага да се намеси българския хелзинкски комитет.
14
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не вярвайте на "чуждите врагове". Питин има един малък апартамент в Масква и стата "Лада" самата. Милиарди неть :)
13
3
 
33
 
! Отговори
ТРУДНА РАБОТА преди 8 години
да излъжеш подполковник от КГБ на СССР
12
2
 
43
 
! Отговори
Е НЕ ГИ НАМЕРИХА преди 8 години
на ПУТИН милиардите. Още ги търсят. Може в Сирийските пясъци а ги е заровил. Или ги сложил като бомба под Белия дом
11
1
 
38
 
! Отговори
ЦРУ, ЦРУ, ЦРУ преди 8 години
стърчат им УШИТЕ по шапката
10
4
 
40
 
! Отговори
ВСЯКА ПРИЛИКА с РБ преди 8 години
5.Прим в НАТО и ввод оккупационных войск в страну-жертву.Результат: войска введены, марионеточное правительство посажено, активы у аборигенов отобраны, безработица,население разбегается мыть сортиры у захватчика,в стране-жертвы остались только банки и супермаркеты захватчика.
9
9
 
39
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Хан КрумДа, Путин е обратнопропорционален на Пеевски... - три пъти по-малък , а 30 пъти по-богат...
8
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-глупав глагол не можахте да употребите в заглавието. Кремъл не чака, а информира и предупреждава, че се готви организирана, масова, подла и лъжлива атака.
7
4
 
41
 
! Отговори
Кутев преди 8 години
Чухте инструкциите, хибриди мои храбри!Ясно ви е какво трябва да правите, действайте!
6
20
 
44
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Няма нужда някой да го дискредитира... - той сам се справя...
5
8
 
43
 
! Отговори
Преводач от путински преди 8 години
Разбирайте: "Започваме информационна атака в полза на Путин."
4
22
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Чуждестранни врагове" се опитват да саботират изборите и нареди на Федералната служба за сигурност (ФСБ) да удвои бдителността си, припомня АФП---------------------Хахахахаахахахахаха, ще се напикая. То бива параноя ама чак толкова :)
3
25
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жужето може ли да бъде дискредитирано изобщо? Всички свободни медии ги изгониха от Матушка. Рейтинга му е 130-140%. Хората от опозицията избити, а за доброто информиране се грижат ТАСС, RT и Комсомолская газета...
2
29
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ Е СЛАБОУМНО, БЕЗМОРАЛНО И БЕЗДУШНО ИНАЧЕ КАСАПИНА АНТИХРИСТ ПУТИН ДА Е СВАЛЕН ОТ ВЛАСТ ВЕЧЕ!
1
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли?