Кремъл чака информационна атака срещу Путин

Целта била президентът да се дискредитира преди изборите
Обновена: 28 мар 2016 22:47 | 28 мар 2016 22:46,
133
Кремъл чака информационна атака срещу Путин
Снимка: Reuters

Чуждестранни врагове подготвят информационна атака срещу Владимир Путин по време на президентската кампания през септември. Това предупредиха от Кремъл.

Говорителят Дмитрий Песков обвини чуждестранни тайни служби и чужди медии, че се опитват да повлияят на парламентарните избори в Русия като дискредитират руския президент Владимир Путин, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"От наша гледна точка, някои обществени организации, НПО, специални служби на чужди страни и отделни медии са се включили в предизборната кампания в нашата страна още преди началото на тази кампания. Забележителното е, че всички изброени не намаляват оборотите, продължават активно да се опитват да влияят на нашата страна, да разклащат обстановката в страната", заяви Песков, цитиран и от Интерфакс. Той предупреди, че целта е да бъде дискредитиран президента Владимир Путин.

Парламентарните избори в Русия са насрочени за 18 септември тази година.

В края на миналия месец Путин заяви, че "чуждестранни врагове" се опитват да саботират изборите и нареди на Федералната служба за сигурност (ФСБ) да удвои бдителността си, припомня АФП.

Западни медии в близките дни се готвят да осъществят информационна атака срещу президента Путин, предупреди Песков. По думите му в Кремъл получили "листове с въпроси от някаква организация, наричаща се "международен консорциум за журналистически разследвания", в която може би участват не само журналисти, но и представители на спецслужбите". "Съдейки по въпросите, безусловно ще има твърдение, че Путин по един или друг начин е свързан или има някакви интереси в компании", каза Песков.

По думите му "те се канят в близките дни да публикуват в Германия, САЩ, Велкобритания, Франция, Швейцария, Русия някои други страни поредните опуси, които ние смятаме за очевидна поръчка. Става дума не за някакво обективно разследване, а за информационна атака, чиято цел е да провокира, скалъпи и да се внедри в информационния дневен ред".

Пресекретарят на президента беше категоричен, че Кремъл ще задейства всички възможни юридически механизми в защита на честта и достойнството на Владимир Путин в случая на поява в чуждестранни медии на клеветнически публикации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СРЕЩНАХ НЯКОЛКО ПЪТИ ДУМАТА ЦИОНИЗЪМ И ТОВА МЕ НАКАРА ДА ПОТЪРСЯ ЗНАЧЕНИЕТО И - ВИД НАЦИОНАЛИЗЪМ- НЕ РАЗБРАХ КАКВА ВРЪЗКА ИМАТ СКОРОШНИТЕ ИЗБОРИ И ЦИОНИЗМА, КАК МОГАТ ДА СЕ ОТРАЗЯТ ГЛУПОСТИТЕ ПИСАНИ ТУК И ТАМ, ЧЕ И ДА ОБЯВЯВАТ ЧЕ СЕ ОЧАКВАТ НЯКАКВИ ВОЙНИ- НЕ СТАВА ЛИ ТВЪРДЕ ШИЗОФРЕНИШНО. ВСЕ ЕДНО МЕРКЕЛ ДА ОБЯВИ ЧЕ ОЧАКВА МЕДИЙНА ВОЙНА ИЛИ ТРЪМП ДА СЕ ОПРАВДАЕ С ИЗТОКА- НЕЩО ТВЪРДЕ НЕЛОГИЧНО.
56
5
 
33
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
От 88 няма как Путин да си ходи демократично, защото той знае много добре какво го чака . Това е Русия все пак .Той пенсионер няма как да стане и да започне да пише момоари или да изнася лекции в Америка за милиони. В момента в който пане от власт митът за него ще бъде развенчан и то от самите руснаци
55
2
 
32
 
! Отговори
Одисейчо, преди 8 години
не ни изнaсяй лекиции по история,я се рaзходи до кифите зa смет,може дa се е появилa " интереснa стокa"
54
1
 
36
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
86 Бъди спокоен , Путин няма да сдаде властта по нормален демократичен начин . Той ще си тръгне от Кремъл или поради чисто физиологични причини непозволяващи да изпълнява попвече " обязаностите " си или чрез Дворцов преврат , Революция в Русия няма да има .
53
2
 
32
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
За това руснаците са толкова ревниви когато става дума за България. Техните ръководители, които имат достъп до архивите знаят много добре че днешна мъничка България е в основата на тяхната страна. Не очаквайте скоро да се доберете до тези архиви . ТАКА БИВАТ РАЗВЕНЧАНИ МИТОВЕТЕ
52
0
 
32
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Неслучайно като изреждат титлите на руските Царе и Императори от началото на 16 век та до ВОСР 1917 те се титуловат ЦАРЕ БОЛГАРСКИЙ
51
0
 
32
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Ние православните българи населяваме БалканитеВие православните българи смесени с угро-фини и монголи се наричате руснаци и населявате РусияТе мюсулманите българи наречени от руснаците сиреч московските българи татари населяват бреговете на Великата река Волга сиреч Болга
50
4
 
38
 
! Отговори
**** преди 8 години
Запада само като се сетят,че Путин ще бъде избран отново за президент на Русия,направо испадат в паника ,хваща ги разстройство,голям *** ги тресе от Путн и Русия,сигурно се молят и свещи палят,само и само да не се кандитатира отново.
49
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Беснеят юдейските ционистки *** ,че Путин и Православна Русия редовно им се изсират на зурлите на ционистите кашерни *** ,а наследниците на Юда не могат да направят нищо,освен да лънготят и манипулират по контролираните от тях медии,но и на това вече не само руснаците ,но и никой нормален и мислещ човек не се вързва
48
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Билд": София е най-опасният град в Европейския съюз
47
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МЪ КЪФ ВРАГ- АМИ ТЕ ВСИЧКИТЕ ИМ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ СА ПО СВЕТА, ДЕЦАТА НА ИМАЩИТЕ ПАРИ ЖИВЕЯТ ИЗВЪН И СА СМАЯЛИ СВЕТА С НАЧИНА СИ НА ЖИВОТ. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГЛАСУВА СРЕЩУ ПУТИН- ДОРИ НА ТЕОРИЯ Е НЕДОПУСТИМО И НЕМИСЛИМО- ХАЙ НА БАС, ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ С 99,99%- ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ- ТАМ НАРОДА ЖИВЕЕ КАТО В РАЙ- ЗАТОВА ИМА ТАКАВА МИГРАЦИЯ- НИКЪДЕ НЕ ДАВАТ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, А ЦЕНИТЕ СА КАТО В ЕВРОПА- НО ПРОДУКТИТЕ ЧИСТИ- ЗАТОВА ТЕ ОТКАЗВАТ ВНОС, А НЕ ЗАЩОТО ИМА НЕКЪКВИ БЛОКИРОВКИ.
46
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 64"Изостаналите руснаци няма да го разберат никога!" -точно!Останалите 95% обаче ще си го изберат отново.
45
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига бе!Руснаците вече се майтапят със западните медии: Кошка бросила котят - ето Путин виноват! :):):)
44
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То филми ли не бяха, то 'новини ' ли не бяха за Путин.Изявлението не е новина, по скоро краткосрочна прогноза на информационния климат :)
43
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 64"За сплотяване на електората се казва, че врагът е лош и дебне" а ха..! Затова ли непрекъснато "руската заплаха " е по всички западни и наши медии, -за да се сплотим електорално! Разбрах!
42
1
 
34
 
! Отговори
очевадно преди 8 години
До рускии пидерасыОт името ти личи произхода. Как да ти вярвам?
41
2
 
38
 
! Отговори
експертно становище преди 8 години
Това което прави Путин си е и волята на населението в Руска Федерация! При над 80% одобрение , сега трябва да активират пидерасы и поклонници на гнилия запад и пак няма го свалят , защото човека си има реална власт!
40
9
 
36
 
! Отговори
рускии пидерасы преди 8 години
Ех да можеше да убие и чуждестранните журналисти както направи в Русия(Анна Политковская...и стотици други)....щеше да ги избие. Много го е страх жужето от истината ..ха.ха Затова искаше да забрани и интернет в Русия
39
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ke padne
38
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За сплотяване на електората се казва, че врагът е лош и дебне - това са стари комунистически похвати...Изостаналите руснаци няма да го разберат никога!Ясно е, че пак ще изберат жужето, нали затова очистиха Немцов, за да няма конкуренция...