Пътниците и екипажът на отвлечения самолет се прибраха в Кайро

Похищението не е било политически мотивирано
30 мар 2016 09:22, Елка Василева
0
Пътниците и екипажът на отвлечения самолет се прибраха в Кайро
Снимка: Reuters

Пътниците и екипажът на отвлечения в Кипър самолет на египетската авиокомпания Egypt Air се завърнаха в Кайро със специален полет, предадоха ДПА и ТАСС.

Отвлеченият от пътник с фалшиви експлозиви самолет бе върнат отделно от друг екипаж след преминаване на технически преглед и проверка за сигурност.

Още по темата

На борда на изпратения от Египет самолет за връщане на пътниците и екипажа се намираше и египетският министър на гражданската авиация Шериф Фати и вицепрезидентът на Egypt Air Ахмед Адел.

Фати увери, че египетските летища са напълно безопасни. "Всички летища в Египет изцяло отговарят на международните норми за сигурност", заяви той в Кайро след завръщането в египетската столица на отклонения в Ларнака пътнически самолет, който изпълняваше полет по линията Александрия - Кайро.

Египтянинът Сеиф ад Дин Мустафа, който отвлече самолета, ще бъде съден в Кипър в сряда, съобщи в. "Сайпръс мейл", цитиран от ТАСС.

По данни на полицията 58-годишният египтянин е живял в Кипър до 1994 г. След проверка се оказа, че Сеиф ад Дин Мустафа не е носел оръжие или взривни вещества при отвличането на самолета, а само е твърдял, че има колан с експлозиви. Според египетското вътрешно министерство отвличането на самолета не е било политически мотивирано.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари