500 жени и деца все още в плен на "Боко Харам"

Властите игнорират съобщенията за масовото отвличане
31 мар 2016 09:30,
10
500 жени и деца все още в плен на "Боко Харам"
Снимка: Reuters, архив

Бойците на радикалната групировка "Боко Харам" през ноември 2014 г. са похитили около 200 жени и 300 деца в град Дамасак, Североизточна Нигерия, но властите игнорират съобщенията за масовото отвличане, съобщи Франс прес, като се позова на Human Rights Watch, местни власти и жители.

До момента за най-шокиращ се считаше случаят на отвличане на повече от 270 нигерийски ученички в Чибок, в североизточния нигерийски щат Борно. 

През април 2014 г. те бяха похитени от екстремистите от "Боко Харам". Лидерът на групировката предложи размяна на момичетата за всички задържани бойци, но правителството отказа.

Някои от девойките по-късно успяха да избягат от лапите на джихадистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нищо по-хуманно според европейското законодателство от това една жена да бъде отвлечена за благородните (макар и сексуални) немерения на тези толкова мили джихадисти. И без това от загрижения за тяхната сексуална грамотност ЕС са им направили сайт как по-качествено да "таковат" европейки (и не само). Скоро очаквам от ЕС да им направят специално ръководство, включващо техники от Кама Сутра, за да могат да ги оплождат по метода на "щастливите кокошки", които ще снасят щастливи джихадистчета.
4
3
 
6
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
До АнонименПод 7 000 000 са и името е Боко Байрам. Важно е да сме полит-коректни и обективни.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко Харам прави същото, което направиха босненците и косовските албанци със сърбите в Югославия, и поради това осъдиха Караджич за престъпления срещу горките потиснати мюсюлмани.
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В БГ има 7 000 000 в плен на БОКО БАНКЯм
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Религията на мира!