Ердоган: Башар Асад е диктатор!

Турският президент обвини сирийския си колега за бежанската вълна
Обновена: 1 апр 2016 04:57 | 31 мар 2016 22:36, Анисия Иванова
265
Ердоган: Башар Асад е диктатор!
Снимка: БТА

Ердоган обвини Асад за бежанската вълна от Сирия


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини днес сирийския си колега Башар ал Асад за огромната бежанска вълна от тази страна, предаде ТАСС.

Асад предизвика кризисната ситуация в Сирия, заяви Ердоган в реч пред мозъчен тръст във Вашингтон. Турският президент нарече сирийския си колега "диктатор".

"6 милиона души напуснаха Сирия и половината от тях са (в Турция)", припомни Ердоган. В словото си в института "Брукингс" турският президент обърна внимание, че страната му вече е изразходвала 10 милиарда долара за бежанците.

"Тези, които идват с надежда в Европа и загиват (в морето), не носят отговорност за кризата. Отговорността за нея и за бежанците е на сирийския диктатор, на режима на Асад", каза Ердоган.

Турският президент отново призова за създаване на зона за сигурност в Северна Сирия. Това ще помогне за ограничаване на миграцията към Европа, се аргументира той.

Ердоган се обяви по-конкретно за построяване на голям град за бежанците в Северна Сирия край границата с Турция.
Европейските партньори все още не са дали отговор на това наше предложение, отбеляза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Брех, Каймак, как точно ги изчисли тези 80%?Само не ми е ясно защо преди Турция и САЩ да дестабилизират Сирия, там беше мирно и тихо! Дори по Дискавъри имаше филми за Сирия, където обсъждаха и сирийската власт начело с Башар Асад и съпругата му! Дори и правеха интервюта със съпругата на Асад.
97
1
 
1
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Асад , не само че е диктатор ,но и вреди на страната си. От 5 години не е излизял вън от страната , на международна среща като хората. Нарича над 80 % от народа си терористи. Убива невинни и цивилни , свободно движещи се по пазари и улици хора които до последния миг от живота си не са го считали за потенциална опасност. Тези и още други белези и доказателства са ясно потвърждение ,че е диктатор.
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Диктатор биЛ,какво е диктувал след като няма завербовани от него страна за него,а само народна армия като въоръжени сили и на момент тези сили едва удържаха нещата в свои ръце и предизвикваха съжаление от някои,насмешка от други,че трябва някой да им помогне да се сберат,лош диктатор,че си оставил границата непокрита ели кои си да се скитат,завербованите от чужбина вътре местните навън,както и следва чуждите навън беж като мигранти няма накъде,местните са там близо някъде,не чакат ядене,работят,
95
2
 
7
 
! Отговори
КАЛЛИСТЕН АМБРОЗИАС преди 8 години
КИПЪРСКИТЕ ГЪРЦИ ИМАМЕ ЖЕЛАНИЕ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ НА КИПРОС..НО ПРИ ТРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ УСЛОВИЯ :1. ИЗТЕГЛЯНЕ НА ТУРСКАТА ОКУПАЦИОННА ВОЙСКА ОТ НАД 100 000 ЧОВЕКА .2. ИЗТЕГЛЯНЕ НА ПРИШАЛЦИТЕ-КОЛЛОНИСТИ ОТ АНАДОЛА, КОИТО СЛЕД 1974 Г. ТУРКИЯ ГИ ЗАСЕЛИ НА НАШИЯ ОСТРОВ. = ТОВА СА ДРУГИ НАД 100 000 ЧОВЕКА ОЩЕ !!И ТРЕТО - ВРЪЩАНЕ НА ОРИГИНАЛНИЯ АВТЕНТИЧЕН ПРОЦЕНТ ИЛИ ПРОПОРЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА КИПРОС МЕЖДУ 1960 Г. И 1974 Г.. А ТО Е = 84 % ГЪРЦИ, 11 % ТУРКИ, И 5 % ДРУГИ !!
94
2
 
8
 
! Отговори
запознат преди 8 години
"Зона за сигурност в Серерна Сирия" би означавало заграбване на тази територия от Турция.Точно тази е целта на Султана.
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Асад е диктатор, Ердоган тогава какъв е?!
92
2
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Мисля, че трябва да се провери кой колко журналисти е вкарал в затвора и на кого са му нараснали повече авоарите, с вземането на властта.
91
1
 
25
 
! Отговори
ген. Жуков преди 8 години
Те и за полк. Каддафи разправяха, че закусвал с деца и т.н. ноооо се оказа че не е точно така след като дойде прекрасната "демокрация"
90
3
 
17
 
! Отговори
Фараоня преди 8 години
Ердоганя ако знае какво му мислят краварите за султанството ...
89
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И то не какъв да е диктатор а наследствен, доживотен и охраняван от мутрите на русия от путин иншурънс и сие
88
3
 
21
 
! Отговори
иван преди 8 години
Крадеца вика дръжте крадеца. И на САЩ се мазни турският .... Дано хората се усетят и като дойдат избори в Турция да го свалят.
87
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гражданската война я предизвикаха тези, които създадоха ИДИЛ и които я подкрепят, а това са САЩ и Турция. Крадецът вика дръжте крадеца!
86
20
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
ТУРЦИТЕ ДОКАТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ДЕМОНСТРИРАТ ТОЛЕРАНТНОСТ - МИЛОСЪРДИЕ И ПРИЕМАТ БЕЖАНЦИ ЕВРОПА НЯМА ДА СЕ СЕТИ ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА БЕЖАНСКИЯТ ПОТОК И ЗА СТАБИЛИЗИРАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО В СИРИЯ ! КОГАТО ТУРЦИТЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПУСКАТ БЕЖАНЦИТЕ СВОБОДНО КЪМ ЕВРОПА ,ЕДВА ТОГАВА ЕВРОПА ЩЕ СЕ СТРЕСНЕ И ЩЕ ДЕЙСТВА СЕРИОЗНО ПО ВЪПРОСА ! ТУРЦИЯ НЕ Е ДЛЪЖНА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ ОТ СИРИЯ ,ВСЕ ПАК ТЕ СА СВОБОДНИ ХОРА И ИСКАТ В ЕВРОПА ,ТУРЦИЯ ТРЯБВА ДА УВАЖИ ТЕХНИЯТ ИЗБОР !
85
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво като Путин е касапин той си прави кефа а вие само си мучите!!!!
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДИН КАСАПИН ПЛЮЕ ПО ДРУГ КАСАПИН ПЬОНКА НА ДРУГ КАСАПИН!!!!
83
3
 
18
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Това бясно куче ,Ердоган , определено е под опеката на САЩ!Но....да си спомним как свършиха ГОЛЕМИТЕ приятели на САЩ:Талибаните , Садам Хюсеин , Милошевич ......Това чака и сегашните им приятели Ердоган , Бойко Борисов , Порошенко и т.н.!САЩ , като професионални убийци винаги замитат следите си!
82
0
 
9
 
! Отговори
42 преди 8 години
ПРИСМЯЛ СЕ ХЪРБЕЛ НА ЩЪРБЕЛ! А ОСВЕН ТОВА ВИНА ЗА СЪБИТИЯТА В СИРИЯ И ТО ОГРОМНА НОСИ ТУРСКАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА И АЛЧНОСТ. ЕРДОГАН ОПИПВА ПОЧВАТА ЗА ЕВЕНТУАЛНО НАВЛИЗАНЕ В СИРИЯ..., НО СЕ КОЛЕБАЕ ОТНОСНО КРАЙНАТА РЕШИТЕЛНОСТ НА ЗАПАДА ДА ГО ЗАЩИТИ ОТ РУСНАЦИТЕ.
81
0
 
23
 
! Отговори
Кемал Ататюрк преди 8 години
Ако Асад е диктатор, то Ердоган какъв е?Демократ ??????
80
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аборигена руфосил естествено, че предпочита диктатора Асад понеже са дружки с Путин.
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Присмял се хърбел на щърбел.