Бащата на Юрген Мосак от "Мосак Фонсека" бил нацист

Другият съосновател – Фонсека, мислел пък да става свещеник
4 апр 2016 21:05, Елка Василева
61
Бащата на Юрген Мосак от "Мосак Фонсека" бил нацист
Снимка: Reuters

"Мосак Фонсека", която се оказа в центъра на скандала "Панама пейпърс", е дискретна панамска адвокатска фирма, която има малка група отбрани клиенти и се е специализирала в избягването на плащане на данъци, информира АФП.

Загадъчната завеса над нея бе вдигната в неделя, когато международно разследване, направено от над 100 медии въз основа на документи от тази фирма, разкри, че 140 водещи политици и известни личности имат авоари в данъчни убежища.

Още по темата

Имената на политици, спортисти и известни личности се появяват в тези документи с общ обем от 11 милиона страници. В тях са посочени и предполагаеми методи на действие на Мосак Фонсека за заличаване на следите, а един от тях е използването на данъчни убежища като Британските Вирджински острови и страни в Тихия океан.

Кой ръководи адвокатската група, чиито офиси се намират в стъклена сграда в бизнес квартала на Панама?

Юрген Мосак, съоснователят на компанията, създадена преди тридесетина години, е роден в Германия през 1948 година. Той емигрирал заедно със семейството си в Панама, където следвал право.

Неговият баща бил нацист, служил в Ес Ес частите (елитни подразделения на германската армия) по време на Втората световна война, според Международния консорциум на разследващите журналисти (МКРЖ), който цитира документи на американската армия, посочва АФП. Според "стари разузнавателни документи", той предложил да шпионира в полза на ЦРУ.

Другият съосновател, господин Фонсека, е роден през 1952 година. Той получил диплома за юрист също в Панама, но следвал в престижния Лондонски икономически университет.

В интервю той посочва, че мислел да става свещеник.

Фонсека ръководел малка компания, преди да се слее с господин Мосак. Двамата адвокати първо открили офис на Британските Вирджински острови.

Според МКРЖ половината от дружествата, които тази група е създала - над 113 000 - са били в този данъчен рай.

В САЩ съдия от Невада заяви, че панамска адвокатската къща се е опитала умишлено да прикрие ролята си в управлението на местния си клон в този американски щат.

През март господин Фонсека, който е бил съветник на панамския президент Хуан Карлос Валера от 2014 година, обяви, че излиза в отпуск. Той обясни, че прави това, за да "защити честта си", след като в бразилските медии започнаха да валят обвинения по случая, припомня АФП.

Разкриването на всички тези документи е "престъпление" и "атака" срещу Панама, заяви вчера ръководителят на адвокатската фирма Рамон Фонсека Мора.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: панамаМосак Фонсека
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Абе каманисти ами вие бяхте в пакт с нацистите.Като нападна Полша и Франция си бяхте с тях маймуни.Защо тогава не го изплющяхте първо?Баси жалките палячовци.
45
0
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 8 години
Колко са били "елитни" СС-частите е доста спорен въпрос. В голямата си част техния състав е попълван от криминалния контингент (закоравели престъпници и убийци, които без излишни скрупули са изпълнявали заповедите за масови зверства и изтребление). Командният им състав е бил основно от партийни функционери, уредили си привилегията да избегнат "месомелачката" на фронтовете (особено техния най-голям кошмар - Източния). Офицерите от редовната армия (вермахта) са се отнасяли с презрение към тях.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОГА ТИЯ (РАЗСЛЕДВАЩИ ЖУРНАЛИСТИ) НАПРАВЯТ ЩАТЕЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ КАК И ОТКЪДЕ СА ПРИДОБИТИ КИНТИТЕ НА РОДШИЛД,СОРОС,РОКФЕЛЕР , ТОГАВА ДА РАЗСЛЕДВАТ И ДРУГИТЕ ,АКО НЕ СТАНЕ ТОВА,ЗНАЧИ ЦЯЛАТА ТАЯ ПУШИЛКА ПО ПАНАМСКИЯ СЛУЧАЙ НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЕПРИКРИТАТА ХИБРИДНАТА ВОЙНА СРЕЩУ ПУТИН И ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ ,КОЯТО ЯРОСТНО Я ВОДЯТ СВЕТОВНИЯ *** И ЦИОНИЗМА
43
0
 
0
 
! Отговори
до 49 преди 8 години
Точно така, СС-дивизиите първоначално са паравоенни формирования, създадени от националсоциалистите (NSDAP) за охрана на партийните лидери и мероприятия. Ползвани са активно за преследване на политическите им противници и погроми над еврейското население. С две думи - партиен "башибозук".По-късно тези формирования се срастват дълбоко с държавната структура, както изпълняват предимно полицейски функции, вкл. и в окупираните територии. На тях е поверена и охраната на концентрационните лагери.
42
0
 
1
 
! Отговори
42 преди 8 години
АЗ НЕ РАЗБРАХ, КАКВО НОВО СА СЪОБЩИЛИ, ЧЕ ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ ИМАЛИ ОФШОРНИ ФИРМИ И ВЪРТЕЛИ ИГРИЧКИ С ТЯХ, А ДОБЪР ДЕН, КОГА СЕ СЕТИХМЕ. КОГАТО ВЕЧЕ В САЩ И ЕВРОПА НОМЕРАТА НА ОФШОРКИТЕ НЕ МИНАВАТ, ЗАРАДИ ЗАТЕГНАТОТО ДАНЪЧНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, КОЕТО ПРИНЦИПНО НЕ ПОЗВОЛЯВА ИЗБЯГВАНЕ НА ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ НА ПОДОБНИ СУБЕКТИ.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОАИЕНА НА БРИТАНСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ КРЕЙГ МЪРИ ,НАПРАВИ АНАЛИЗ ПРЕД ВВС ПО СЛУЧАЯ ПАНАМА ГЕЙТ ,ТАМ СЪЩИЯ ЗАЯВИ,ЧЕ ТОВА Е ПЪЛЕН КЬОР ФИШЕК ,И ЧАСТ ОТ ХИБРИДНАТА ВОЙНА НА САЩ СРЕЩУ РУСИЯ, .ГРЕЙГ МЪРИ ЗАПИТА РИТОРИЧНО,АКО НЕ БЕШЕ ТАКА ЗАЩО В ТОЗИ ДОКЛАД НЕ СЕ СПОМЕНАВА НИТО ЕДИН АМЕРИКАНЕЦ ИЛИ ЕВРЕЙН И НИТО ЕДИН ОТ НАЙ БОГАТИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ТОЗИ ПРОСЛОВУТ 1 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА ,КОИТО ДЪРЖАТ 96 % ОТ СВЕТОВНИТЕ БЛАГА ,А СЕ НАСОЧВА УМИШЛЕНО ВНИМАНИЕТО КЪМ ПУТИН И ПРЕМИЕРА НА ИСЛАНДИЯ
40
0
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
SS дивизии не са ''елитни части''. Войниците в SS са доброволци, за разлика от Вермахта, където са били мобилизирани. Имало е около 30 дивизии на SS, половината от които съставени от негерманци. ''Galizien''(украинци) ''Рона''(руснаци), ''Friesland''(холандци) Viking (норвежци), французи, датчани, унгарци, румънци,хървати, боцненци, беларуси, балтийци и т.н. са имали собствени SS дидизии. Общо над 500 000 души са служили в SS. Само руските SS дивизии - РОНА са съставлявали 125 000 души.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
e kak nqma 1 amerikanec v spisuka!!!!
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я им вижте логото на кантората и няма какво да си приказваме :). Поредната атака от страна на ЦРУ към определени хора и държави. Не оправдавам скриването на пари в офшорни зони, но нали до сега същите тези, които дават морални оценки притежават или са служители в такива компании. Това ще мине само за голяма част от световния мат'рял.
37
0
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Неведоми са пътищата краварски!
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МръсТните фашаги нападат Бащицата ни!!!! Бързо всички на барикадата!!!!
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй тъй. Разбрахме ХИБРИДНИЯ намек:Щом на някой дядо му бил от Хитлерова Германия, значи Путин е невинен.Панимаем ЕЛКЕЕЕ.
34
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До О'банана 43Кой ти е казал че ако има такива , няма да бъдат разследвани? В много държави вече започнаха яки разследвания. Това да не ти е Мамашата Путинова Русия.Между другото никой не е казвал че офшорни компании са забранени ако се спазват законите.
33
1
 
6
 
! Отговори
О'банана преди 8 години
Тва хАмериканците голема раотъ значи.Понеже в тези офшорки имало сметки на руски олигарси и хоп и Путин в кюпа. Добре де, то по тая логика и разни хАмерикански нарко босове и бандюги щом имат сметки там, то и О'банана има такива и е свързан с последните. тва манипулацията е голема раотъ да знайте! хАмериканските служби са е доразвили от приютените при тях нацисти и са е усъвършенствали от всякъде. Някой само да не си помисли, че САЩ не стоят зад тези разкрития! Нищо подобно няма!
32
1
 
2
 
! Отговори
do 41 преди 8 години
И все пак владо офшорката не стига че крал ама и с нацисти замесен........
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен32а знаеш ли,че Мандела е терорист с много убийства, обявен за такъв от законна властборбата му е включвала убийства-доказанопосле изведнъж стана голяма работаполитиката е така
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин си държи парите в нацистка офшорка значи....
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Берлинската стена може сега да я няма но всички знаем и помним кой я построи и защо. Вечно ще помним как бяха превърнали половин Европа в концлагер как хора изчезнаха и то кой заради виц кой заради това че си позволяваше да критикува този човеконенавесен режим. Никога нито поляците нито унгарците или чехите ще забравят съветските танкове които мачкаха цивилни граждани и то забележи че през това време хората отвът желязната завеса се радваха на хубав и свободен живот защото там нямаше комунист
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
34, то въпросът не е само да има остров, за да създадеш офшорна зона. Трябва в нея да имат доверие фирми и аферисти от цял свят, за да се завърти перачницата и да се скрият парите.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
36, нацистките концлагери се родеят с английските такива в Южна Африка от края на 19 век - и двата вида концлагери са на расово-етническа основа. Айде, по-полека със сравненията.