Образцова улица със 70-етажни сгради строят в Пхенян

Тя щяла да отразява постиженията на социалистическата страна
4 апр 2016 16:22, Елка Василева
28
Образцова улица със 70-етажни сгради строят в Пхенян
Снимка: архив, Reuters

В столицата на Северна Корея се състоя церемония по повод началото на строителството на "образцова улица", наречена "Ремьон", със 70-етажни сгради. На церемонията бяха министри, представители на държавни учреждения и на градската общественост в Пхенян, предаде ТАСС.

Улицата се строи по указание на вожда на тоталитарната страна Ким Чен Ун недалече от мемориалния комплекс, където се намират мавзолеите на неговите дядо и баща - Ким Ир Сен и Ким Чен Ир.

Изказалите се отбелязаха, че това ще бъде "фантастична по архитектурен замисъл улица, която със сигурност ще стане обект на завист в цял свят, и ще отразява постиженията на високо цивилизованата социалистическа страна".

Строителите бяха призовани да завършат строежа още през тази година, когато ще се състои "историческият седми конгрес" на управляващата Корейска трудова партия.

Ким Чен Ун нареди в Пхенян да бъде построена още една образцова улица с жилищни блокове, "въпреки санкциите и натиска от САЩ и техните поддръжници". Той отбеляза колко е важна реализацията на този проект от политическа гледна точка и даде указание да се използват най-нови технологии - геотермална енергия и слънчеви батерии за осветление и отопление на бъдещите сгради, а на покривите им ще има оранжерии.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичките им заявления в северна азия са в пожелателно, бъдещо-несбъдващо се време.Иначе има много радост за ушите, то не са обещания, то не са клетви..
22
1
 
5
 
! Отговори
ккапитан Силвър преди 8 години
"Добре де, за тях ясно - под санкции са, комунисти са, принудени са да харчат яко за отбрана, разбираемо е, че са зле. Но ние защо сме зле?" Ами щото сте хайлази и си прекарвате времето в писане по форумите. Кой ти е виновен, като чакаш я президентът, я премиерът, я международното положение да ти уреди живота?
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОНЕ ЩЕ ИМАТ ЕДНА УЛИЦА КАТО ХОРАТА ! В РУСИЯ И ТОЛКОВА НЯМА !
20
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До Анонимен 21Ти какво, да не се ядоса че те хванаха с глупостите с БВП-то и сега ги хвалиш на общо основание? :)Живеем в ерата на интернетпочти всичко може да бъде проверено.Малкият свинчо се научил да шофира на 2 седмици.Пилотирал самолет на 3 години.КНДР открили леговище на еднорози....още полу-грамотни примери за превъзходството на севернокорейците?Ту.пан...
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почти всички коментари преди мен са писани от полуграмотни ***. С изключение на коментар 5. Никой нищо не е прочел за Северна Корея, но това не му пречи да пише глупости. Точно за това си заслужавате мутрата Борисов и ГЕРБ. А иначе по цял ден се оплаквате от цените на винетките, на тока, на парното, от безработицата, от корупцията, от полицията. Изобщо от всичко. Е, нЕма такава държава, с толкова прости хора.
18
3
 
6
 
! Отговори
vlady преди 8 години
БВП на Северна Корея е над 10 пъти по-нисък от българския както по абсолютна стойност така и по еквивалент покупателна спобност. Стойностите са сравними с тези на Зимбабве, Мадагаскар, Мозамбик и т.н. най-бедни африкански държави. Индексът на човешко развитие е 0.54 срещу 0.78 за България.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво , най после ще има апартаменти за всички желаещи от БКП-БСП , защото досега желаещите бяха повече от жилищата в Северна Корея . Айде чао другари .
16
3
 
8
 
! Отговори
DARK преди 8 години
asdf Абе брат с какво си се напушил :D На Люлин ако му удариме една боя ще изглежда по същия начин.Това , че в България сме свикнали да си живееме като у *** на село не значи , че сме толкова зле.А колкото до светлия социализъм отвори едни снимки от улиците на София и ще видиш , че на старите сгради в центъра още от средата на 70-те им падат мазилките и по тротоарите пречат на пешеходците некфи Лади и Москвичи.Ако някой си мисли , че живееме в *** от след социализма много се лъже.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
70 етажни панелки, интересно до какви ли висоти още може да стигне комунизЪма?
14
4
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Интересно дали и тая улица ще стои празна като рекламното градче. Прасчо и баща му имат подчертана слабост към безполезни монументи.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До asdfNorth Korea:GDP (PPP):Total: $40 billion;Per Capita $ 1800Bulgaria:GDP (PPP)Total: $132,588 billion;Per Capita: $18,501
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според секретни сведения, сградата ще е толкова модерна, че ще има дори ток и течаща вода, а и вътрешни тоалетни.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ще са единствените осветени сгради! изнамерили са технология по идея на Олд Ким, как от екскременти да произвеждат директно електричество! И най после на сателитните снимки ще имат една светла точка.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ураааа, петилетката за три години! :)))
9
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ правят много добре, че не събарят този режим, както другите диктаторски режими, за да може да остане една витрина на комунизма, нещо като зоологическа градина, така че всеки да може да гледа, в случай че позабравят хората какво е комунизъм и до какво води.
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Твърди се че сградите ще имат електрозахранване и водоснабдяване, информацията за сега е неофициална.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето същото са говорили и за летящата чиния на Бузлуджа,ще ли са да смаят света като покорят друга галактика натоварени вътре в бетона
6
3
 
8
 
! Отговори
Цанко преди 8 години
Като човечетата от ЛЕГО са
5
19
 
21
 
! Отговори
asdf преди 8 години
Абе не знам колко са смешни, но една държава в тотална икономическа и политическа изолация има стандарт не по-нисък от "евроатлантическа" България. Понеже повечето от вас ще се изсмеят на това твърдение, съветвам ви да влезете да разгледате малко показатели като ниво на заетост, ръст на БВП, БВП на глава от население и т.н., публикувани в прозападни източници. Погледайте и малко снимки на Пхенян след това. И като се замисля че същата тази жалка страна има космическа програма и др. жал ми е за БГ
4
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 8 години
тоя прилича на Мунев